Antrieji patiekalai

Silkė su krienais ir daržovėmis

500g silkių filė, 2 obuoliai, morka, 2 šaukštai sutarkuotų krienų, 4-5 šaukštai grietinės, pipirų, cukraus, citrinos sulčių. Virtą morką ir nuluptus obuolius sutarkuoti rupia tarka ir sumaišyti. Į grietinę sudėti krienus, paskaninti maltais pipirais, cukrumi bei citrinos sultimis ir gerai išmaišyti. Ant supjaustytos silkės uždėti obuolių- morkų mišinį ir apipilti paruoštu padažu.

BURGUNDIŠKAS UPĖTAKIS

1kg žuvies 3 šaukštai miltų 50g sviesto 300g raudonojo vyno 4 kvapnieji pipirai 6 pievagrybiai 1 svogūnas druskos, petražolių Į raudonąjį vyną sudėkite prieskonius, pievagrybius. Užvirus sudėkite upėtakius. Ant silpnos ugnies pavirinę 10-15 min., žuvį atsargiai išimkite ir sudėkite į pailgą pusdubenį. Į nuovirą įpilkite svieste pakepintų miltų ir šiuo padažu apipilkite žuvį.

Dešrelės tešloje

250 g sluoksniuotos bemielės tešlos, 4 grilio dešrelės, 4 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio, smulkintų žalumynų, aliejaus. Tešlą iškočiojame ir supjaustome į 4 dalis. Ant kiekvieno gabalėlio dedame po dešrelę, pabarstome žalumynais, užberiame sūrio.Dešrelę suvyniojame.Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje maždaug 20 min. Tiekiame su salotomis, daržovėmis.

Įdaryta cukinija

4 nedidelės jaunos cukinijos, 0,5 kg kiaulienos, 4 – 5 pomidorai, svogūnas, česnako skiltelė, lydyto sūrio, prieskoniai mėsai. Cukinijas perpjauti išilgai per pusę, išimti sėklas ir truputį pasūdyti. Mėsą supjaustyti nedideliais kubeliais, pasūdyti, pabarstyti prieskoniais. Pomidorus supjaustyti gabalėliais ir sumaišyti su mėsa, palikti kelioms valandoms pasimarinuot. Į skardą, išteptą riebalais sudėti cukinijas, jas pripildyti mėsos […]

Makaronai su daržovėmis

1 stiklinė smulkių makaronų, 1 stiklinė pjaustytų brokolių, pusė stiklinės žalių pupelių (gali būti šaldytos ), 4 šaukštai aliejaus, 2 skiltelės česnako, 1 šaukštas sviesto, 3 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio, 4 šaukštai kapotų petražolių, druskos, pipirų. Įkaitintame aliejuje pakepinti česnaką. Jį išėmus, į tą pačią keptuvę įdėti supjaustytus brokolius ir maišantkepinti apie 10 min. Sudėti […]

Kepsniai su voveraitėmis

4 porcijoms reikės : 600 g jautienos nugarinės, 4 pomidorų, 400 g šparaginių pupelių, šaukšto sviesto, 500 g voveraičių, 2 svogūnų, aliejaus, džiovintų bazilikų, druskos, pipirų. Pomidorus truputį kryžmai įpjaukite ir sudėkite į kepimo formą.Ant kiekvieno dėkite po porciją sviesto ir pabarstykite bazilikais.Kepkite 5 min 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.Išėmusi iš orkaitės laikykite mėsą šiltai. Šparagines […]

TRIUŠIENOS DEŠRELĖS

0,5 kg triušienos 50 g lašinukų ketvirtadalis stiklinės pieno 1-2 riekelės padžiūvusio pyrago šaukštas sniesto ar margarino prieskoninių daržovių prieskonių druskos žarnų Mėsa dedama į verdantį vandenį (jo pilama nedaug) su prieskoninėmis daržovėmis, pasūdoma ir išverdama. Nuimta nuo kaulų mėsa sumalama kartu su lašinukais ir piene išmirkytu bei nuspaustu pyragu, pridedama prieskonių, druskos, sviesto ir […]

Lazanija

1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.), 300 g. Parmezano sūrio; Bolonese padažui: 1 didesnis svogūnas, 1 didelė morka, skiltelė česnako, 300 g. faršo (galima 150 g. kiaulienos ir 150 g. jautienos), 15 g. džiovintų grybų arba 200 g. pievagrybių, 0.5 stiklinės balto vyno, 0.5 stiklinės vandens, 3 šaukštai pomidorų pastos, 75 g. sviesto, prieskonių ir […]

Keptas lašišos gilė su mocarela

Jums reikės: 600g lašišos filė, 250g mocarelo, 1/2 stiklinės aliejaus, Padažui: 5 džiovintų pomidorų, šaukšto medaus, 2 šaukštų vyno acto, kaparėlių, ančiuvių, alyvuogių. Lašišą 6 val. pamarinuokite aliejuje su pomidorais. Tada apkepkite kepsninėje ir sudėkite į formą. Ant žuvies dėkite mocarelos griežinėlius ir kepkite orkaitėje 10 min. Džiovintus pomidorus, kaparėlius, alyvuoges ir ančiuvius smulkiai sukapokite […]

Balandėliai su morkų įdaru

1 nedidelis kopūstas 1 svogūnas 3 skiltelės česnako 2 morkos druskos, pipirų Padažui: 1 svogūnas sauja džiovintų grybų 1 stiklinė miltų 1 stiklinė pieno druskos, pipirų krapų Pasūdytame vandenyje išverdame kopūstą, nuimame lapus, lapo sustorėjimą išpjauname. Smulkiai supjaustome svogūną ir jį apkepiname. Į keptuvę įpilame daug aliejaus ir pakepiname morkas, tarkuotas burokine tarka. Kepame, kol […]