Antrieji patiekalai

MAKARONŲ IR VAISIŲ APKEPAS

400g makaronų 1/2 stiklinės cukraus 1 šaukštelis cinamono 100g džiovintų persikų 50g džiovintų slyvų 300g kriaušių 2 kiaušiniai 1 šaukštas sviesto 2 šaukštai razinų Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, išgriebus nuvarvinti ir perlieti šaltu vandeniu. Kriaušes nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti skiltelėmis. Persikus, slyvas, razinas išmirkyti vandenyje, susmulkinti ir užberti cukrumi. Kiaušinius išplakti su cinamonu. Viską […]

Vamzdeliai su žuvimi ir varške

4 porcijoms reikės: 400g lašišos filė, 16 „cannelloni”vamzdelių, 2 cukinijų, 250g varškės, kiaušinio, 40g sviesto, 40g miltų, 2 stiklinių pieno, druskos,pipirų, muskato riešuto. Sviestą išlydykite indelyje, suberkite miltus ir šiek tiek pakepinkite, tada maišydama pilkite šiltą pieną. Padažą pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu ir visą laiką maišydama pavirkite 10 min. Žuvies filė supjaustykite kubeliais, cukiniją […]

Mėsos kukuliukai

400 g mėsos faršo, svogūnas, kiaušinis, valgomasis šaukštas druskos, pusė arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų, 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų, valgomasis šaukštas bulvinių miltų. Padažui : 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų, 50 g grietinėlės, karšto vandens. Išplakti kiaušinį, sumaišyti su faršu, pasūdyti, suberti pipirus ir susmulkintą svogūną, abiejų rūšių miltus, gerai išminkyti.Suvolioti iš faršo 2.5-3 cm […]

Mielinis pyragas su silke

Tešlai: 500g miltų, 1 stiklinė pieno, 50g sviesto arba margarino, 30g mielių, 3-4 kiaušiniai. Pabarstymui: 400g fermentinio sūrio. Įdarui: 7 silkių filė, 30g sviesto arba margarino, 3 svogūnai, 100g ketčupo. Iš tešlai skirtų produktų paruošiame mielinę tešlą. Skardoje, pateptoje riebalais, iškepame pyrago pagrindą. Įdarui svogūnus supjaustome kubeliais ir pakepame su sviestu. Silkių filė supjaustome nedideliais […]

Makaronai su kariu

150g makaronų, vištienos sultinio, 0,25 šaukšto sviesto, šaukštas grietinės, „Vegetos” prieskonių, kario prieskonių. Makaronus išvirti vištienos sultinyje(iš kubelių). Padažiui: sviestą ir grietinę sudėti į indelį, įberti „Vegetos” ir kario. Padažą pakaitinti ant silpnos ugnies iki užvirimo. Makaronus užpilti padažu ir užtarkuoti fermentiniu sūriu.

Troškinta triušiena

400g triušienos, 600g įvairių daržovių, prieskonių, 1 stiklinė vandens, riebalų kepimui. Triušiena nuplauti, nusausinti ir supjaustyti gabalais. Įtrinti prieskoniais ir kepinti keptuvėje. Mėsą sudėti į uždengiamą indą, įpilti vandens arba sultinio ir uždengtą troškinti apie valandą ant vidutinės ugnies. Paruošti įvairių daržovių: bulvių, salierų, svogūnų, žirnių, petražolių ir kt; jas nuvalyti, nulupti, supjaustyti gabalėliais ir […]

BRIUSELINIŲ KOPŪSTŲ APKEPAS

800g briuselinių kopūstų 2 l vandens 1 šaukštelis druskos 340g virto lieso kumpio 0,5 stiklinės karšto mėsos sultinio 3 kiaušiniai 0,5 stiklinės pieno 1 šaukštelis druskos 100g tarkuoto fermentinio sūrio baltųjų pipirų, malto muskato Briuseliniai kopūstai nuvalomi ir nuplaunami. Į pasūdytą verdanti vandenį suberiami kopūstai, uždengiami ir ant mažos ugnies verdami 10-15 minučių. Kumpis supjaustomas […]

Silkė morkų drebučiuose

5 silkės, 1-2 svogūnai, 1 šaukštelis citrinos rūgšties, pipirų, 5 lauro lapeliai, 1-2 morkos, nepilnas šaukštas želatinos, druskos, 2 stiklinės marinato, 3-5 gvazdikėliai, pusė šaukštelio cukraus, 3 šaukštai cukraus. Marinatui: 1,5 stiklinės vandens,pusė šaukštelio cukraus, keli pipirai, lauro lapeliai, druskos, 3 svogūnai, supjaustyti žiedais(jie pakepinami trijuose šaukštuose aliejaus ir supilami į verdantį marinatą), supilama ištirpyta […]

Troškintas lynas su vynu ir pievagrybiais

Lyną reikia palaikyti karštame vandenyje, kad nebūtų slidus ir lengviau skustųsi žvynai. Paskui dėti į šaltą vandenį, nuskustus išvalyti, nupjauti šoninius pelekus. Pakaitinti prikaistuvy šaukštą sviesto, sudėti saują nuvalytų, supjaustytų pievagrybių ir 2 smulkiai supjaustytus svogūnus. Pakepti ir sudėti išvalytą, pasūdytą lyną, pabarstyti žalumynais, petražolėmis, citrinos žieve, įpilti 2 stiklines užvirinto balto vyno. Uždengus troškinti, […]

Jautienos šononės kepsnys

(1 porcija) 1 jautienos šoninės gabalėlis aliejus aptepimui druskos šviežiai maltų pipirų 1 šaukštelis raudono vyno šviežių šalavijų lapų (Vaistinis šalavijas) 4 šaukštai tirštai suplaktos grietinės 1 šaukštas šviežių trintų krienų Filė gabalėlis tolygiai įtrinamas aliejumi ir paliekamas pastovėti. 2 cm storio gabalėlis kepa grilyje ant grotelių apie 2 minutes. Apibarstoma druska ir šviežiai maltais […]