Antrieji patiekalai

Savolakiški kopūstai

Maža kopūsto gūžė, 0.5 kg jautienos (krūtininės), 3 stiklinės vandens, 150 g pupų arba spalvotų pupelių, 8 kvapnieji pipirai, 2 vidutiniai svogūnai, valgomasis šaukštas druskos, po pusę valgomojo šaukšto ruginių ir kvietinių miltų. Išmirkyti pupas šaltame vandenyje.Kopūsto gūžę pavirinti 15-20 min. Mėsą virti kitame puode.Į sultinį, kai šis užvirs ir bus nugraibytos putos, sudėti supjaustytus […]

Žuvies receptas

Žuvies file, Vegeta, Miltų, Kiaušinis. Žuvies filė (geriausiai jūros lydekos)supjaustyti pailgais storesniais gabaliukais, apibarstyti vegeta ir palaikyti 2 val. Tada atskirame indelyje išplakti 1 kiaušinį , po to įdėti miltų ir truputį vandens. Žodžiu padaryti tirštesnę košelę nei miltiniams blynams. Atskirame puode įkaitinti aliejų ir kiekvieną gabaliuką pavilgę ,,košelėje” kepti iki parudavimo aliejuje. Perspėju, kad […]

Spagečiai su žalumynais ir pomidorais

250g spagečių, 7 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų pomidorų koncentrato, 2česnako skiltelių, 4 pomidorų, ryšelio bazilikų, aliejaus kepti, druskos, pipirų. Spagečius pavirkite, kol bus pusiau išvirę. Nusunkite, perpilkite šaltu vandeniu ir užpilkite 2 šaukštus aliejaus. Pomidorų koncentratą sumaišykite su susmulkintu česnaku bei likusiu aliejumi ir sumaišykite su makaronais. Pomidorus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais. Aliejų įkaitinkite puodelyje […]

Totoriškas steikas

Reikės: Vienai porcijai reikės: apie 150 gr. smulkiais kubeliais pjaustytos jautienos. Pagal skoni Totoriskas padazas totoriskam steikui Eiga: Viską sumaišyti, patiekti suformavus apvaliai ant lekštės Pastabos: !!!Nerekomenduojama neščioms moterims ir mažiems vaikams!!!! Tinka jautiena neturinti daug jungiamojo audinio bei gyslų.

Silkė aliejuje su spirgintais grybais

2 silkės, 1-2 svogūnai, 10 džiovintų baravykų, 4 šaukštai aliejaus. Silkes išmirkyti, išvalyti, nulupti, išimti kaulus, supjaustyti, kad būtų patogu valgyti, ir sudėti į indą.Pridėti galvą ir uodegą. Džiovintus grybus išvirti truputį pasūdytame vandenyje, supjaustyti pailgais plonais gabalėliais ir kartu su panašiai supjaustytais svogūnais paspirginti aliejuje.Atvėsinus užpilti paruoštas silkes.

Sekmadienio nugarinė

1 kg kiaulienos nugarinės, šaukšto pankolio sekly, 2 lauro lapų, 1 šviežio rozmarino stiebelio arba džiovinto 1 arbatinio šaukštelio, pipiru ir druskos, 2 šaukštų aliejaus, 2-3 česnako skiltelių, 200 ml. baltojo vyno, 1 šaukšto baltojo vyno acto, 2 pankolio galvučių. Garnyrui – pievagrybių ar kitokių svieste keptų grybų. Nugarinės gabalą ties kaulu įpjaukite. Apibarstykite pankolio […]

Burgundiškas upėtakis

1kg žuvies 3 šaukštai miltų 50g sviesto 300g raudonojo vyno 4 kvapnieji pipirai 6 pievagrybiai 1 svogūnas druskos, petražolių Į raudonąjį vyną sudėkite prieskonius, pievagrybius. Užvirus sudėkite upėtakius. Ant silpnos ugnies pavirinę 10-15 min., žuvį atsargiai išimkite ir sudėkite į pailgą pusdubenį. Į nuovirą įpilkite svieste pakepintų miltų ir šiuo padažu apipilkite žuvį.

Kiaulienos sprandinė su pipirais

(1 porcija) Grilyje kepta kiaulienos sprandinė 250 g kiaulienos sprandinės gabalas 1 skiltelė česnako druskos pipirų grūdelių aliejaus arba sviesto 1 obuolys (Obuolys) oregano Kiaulienos sprandinė tolygiai įtrinama česnakine druska, apibarstoma maltais pipirais, aptepama aliejumi ir 30 minučių palaikoma. Tuo tarpu įkaitinamas grilis, į jį ant grotelių dedama mėsa ir kepama 4 minutes. Aplink mėsos […]

Kiaušinienė su džiovintais grybais

6 kiaušiniai 1-2 šaukštai riebalų 100 g džiovintų grybų 1-2 šaukštai miltų 1 šaukštas supjaustytų svogūnų druskos petražolių lapelių Grybus išmirkykite, nuplaukite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir supjaustykite rėželiais. Keptuvėje pakepinkite miltus su sviestu, įpilkite grybų nuoviro, suberkite grybus. Įmuškite į keptuvę kiaušinius ir iškepkite su svogūnais. Į pusdubenį sluoksniuokite: vienas sluoksnis kiaušinienės. vienas grybų. Vidų […]

Lydeka su apelsinu

Lydeka, kepama grilyje ant grotelių 1 lydeka 1 apelsinas sviestas, ištirpintas 1 puodelis šviežių susmulkintų prieskoninių žalumynų (petražolė, peletrūnas, mairūnas ir pan.) susmulkinto česnako (nebūtina) Išvalytos lydekos vidus užpildomas apelsinų ketvirtėliais, dideliu kiekiu tirpinto sviesto ir susmulkintais žalumynais. Galima pagal skonį įdėti česnako. Iš išorės žuvis storai aptepama sviestu ir suvyniojama į storą aliuminio foliją. […]