Antrieji patiekalai

Baltagūžių kopūstų blyneliai

Kopūsto gūžė stiklinė pieno pusė stiklinės miltų 2-3 kiaušiniai šaukštas cukraus šaukštas sviesto 2 stiklinės grietinės 2-3 šaukštai smulkiai supjaustytų petražolių lapelių Kopūstai smulkiai supjaustomi ir, įpilus pieno, patroškinami. Į atvėsusius kopūstus suberiami miltai, sudedami išplakti kiaušiniai, įberiama cukraus, druskos ir viskas sumaišoma. Kepami nedideli blyneliai, prie jų paduodama tirpinto sviesto su grietinės padažu.

Silkė su kiaušinių salotomis

1 silkės filė, 4 kietai virti kiaušiniai, 1 didelis svogūnas, 1/4 morkos, truputis druskos, pipirų, aliejaus. Marinatui: vandens,citrinų rūgšties, cukraus,druskos. Jau iš vakaro marinuojame svogūną ir morką. Svogūną susmulkiname ir užpilame paruoštu šaltu marinatu. Įmetame gabalėlį (1/4 ) morkos. Kitą dieną ruošiame salotas. Susmulkiname virtus kiaušinius ir sumaišome juos su marinuotais svogūnais. Pabarstome druska, pipirais, […]

Ant iešmo keptos dešrelės

1 kg virtų dešrelių, 200g rūkytos šoninės, 5 kadagių uogos, 3 šaukštai stambiagrūdžių garstyčių. Dešreles nulupti, galus įpjauti kryžmais. Šoninę supjaustyti plonyčiais griežinėliais ir aptepti garstyčiomis bei sugrūstomis kadagių uogomis. Kiekvieną dešrelę apvynioti šoninės griežinėliu, persmeigti iešmu ir kepti laikant virš žarijų.

Menkės kukuliai

500 menkės, 600 g bulvių, 1-2 kiaušiniai, šaukštas sviesto, druskos, pipirų, miltų žuviai apvolioti, riebalų. Virta menkė, nulupama, išėmus kaulus sumaigoma (galima sumalti mėsmale), sumaišoma su virtomis bulvėmis, įmušamas kiaušinis, supilamas ištirpdytas sviestas, įberiama druskos ir pipirų. Iš šios masės padaromi kukuliai. Jie pavoliojami miltuose ir iškepami keptuvėje ar skardoje. Prie menkės kukulių tinka pomidorų […]

ŽUVIES TROŠKINYS SU POMIDORAIS MIKROBANGŲ KROSNELĖJE

500g žuvies filė 500g pomidorų 200g žiedinių kopūstų 2 svogūnai, 1 poras 3 skiltelės česnako žiupsnelis cukraus juodųjų pipirų baziliko, druskos truputi aliejaus Verdančiu vandeniu nuplikykite pomidorus ir nulupkite. Sudėkite į indą, kuriame troškinsite, sutrintus pomidorus, žiedeliais supjaustytus porą ir svogūnus, susmulkintus žiedinius kopūstus, prieskonius. Įpilkite truputi aliejaus ir pavirkite maždaug 2 min. ant viryklės. […]

Čiuvašiškas žuvies pyragas

500g žuvies, 500g bulvių, 50g sviesto, pipirų, paprikos, 6 svogūnai, druskos. Iš vakaro išvirkite neluptas bulves. Ryte nulupkite, sudėkite į grūstuvę , pasūdykite ir, pridėję maltų pipirų bei paprikos,grūskite, kol pasidarys tąsi masė. Iš jos iškočiokite apie 1,5 cm storio didelius lakštus. Vieną dėkite į sviestu pateptą keptuvę, ant jo sudėkite pakaitomis pusiau skeltas svogūnų […]

Jautiena, troškinta su slyvomis

600 g jautienos 1 šaukštas miltų 60 g riebalų 2 svogūnai 1 šaukštas pomidorų tyrės 200 g džiovintų slyvų druskos pipirų Supjaustytą skersai raumenų mėsą plonais griežinėliais, išmušti, apvolioti miltais ir apkepinti. Sudėjus į troškintuvę apibarstyti svogūnais, druska, pipirais, supilti pomidorų tyrę, įpilti vandens ar sultinio, uždengus troškinti kol suminkštės. Tada sudėti slyvas ir dar […]

Įdarytas kopūstas

1-1.5 kg kopūsto gužė, 200 g džiovintų baravykų, 150 g ryžių, 100 g sviesto, 4 kiaušiniai, 2 stiklinės grybų nuoviro, druskos, 2 šaukšteliai miltų, šaukštelis sviesto, prieskonių. Kopūstą 15-20 min. apvirti pasūdytame vandenyje.Išmirkytus ir išvirtus grybus susmulkinti, sumaišyti su išvirtais ryžiais.Dar jiems neataušus, įdėti 100 g sviesto, prieskonių, įmušti 4 kiaušinius ir viską išmaišyti.Kopūsto gūžės […]

Karpis su pomidorais ir paprika

4 porcijom reikės : 1 kg išvalyto karpio, 1/2 kg pomidorų, žaliosios paprikos, 4 griežinėlių rūkytos šoninės, 2 bulvių, pusės stiklinės aliejaus, 2 šaukštų miltų, šaukšto margarino. Bulves nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir apvirkite.Pomidorus supjaustykite skiltelėmis.Papriką išvalykite ir supjaustykite ilgomis juostelėmis.Žuvį nuplaukite ir supjauskite nedideliais gabaliukais, apkepinkite aliejuje.Formą ištepkite aliejumi ir sudėkite žuvį.Šoninę supjaustykite į tiek […]

Makaronai su vištos kepenėlėmis ir garstyčiomis

4 porcijoms reikės: 400g spiralinių makaronų, 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus, 1 susmulkinto raudonojo svogūno, 350g vištos kepenėlių, 4 šaukštų sauso baltojo vyno, 2 šaukštų liesos grietinės, 1 šaukšto grūdėtų garstyčių, 2 šaukštų stambiai supjaustytų petražolių. Išvirkite makaronus. Tuo tarpu keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite jame svogūną. Sudėkite vištos kepenėles ir pakepinkite dar 5 min. Supilkite […]