Antrieji patiekalai

Įdaryta karka

1 rūkyta karka (800 g. – 1 kg.); 400 g. maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; 1 nedidelis svogūnas; truputis druskos, pipirų, aliejaus. Rūkytą karką išmirkome vandenyje, išimame kaulą. Į maltą kiaulieną įdedame susmulkintą pakeptą svogūną, įberiame druskos, pipirų, įmušame kiaušinį ir išminkome. karką prikemšame maltos mėsos, užsiuvame karkos galus, suvyniojame į dvigubą marlę, ją irgi užsiuvame. […]

Virta žuvis

1 kg žuvies, 1 stiklinė aliejaus, 2-3 svogūnai, pipirų, 0,5 šaukštelio citrinos rūgšties, 3-4 šaukštai pomidorų tyrės, vandens, lauro lapelių, druskos. Žuvis nuvalyti, išskrosti, nupjauti galvas, nukarpyti pelekus ir supjaustyti tokiais gabalais, kad tilptų į puodą. Puode užvirinti vandenį, įberti druskos, įdėti lauro lapelių, sudėti žuvį išgriebti ir ataušinti. Minkštimą, atskyrus kaulus, sudėti į žuviai […]

Baklažanai su šviežiais grybais

2-3 vidutinio dydžio baklažanai, 500 g grybų, 2-3 svogūnai, 4 šaukštai sviesto, 1 stiklinė grietinės, 2 šaukštai miltų, pagal skonį druskos. Baklažanus supjaustyti 3-4 cm ilgio juostelėmis, suslėgti ir leisti sultims ištekėti. Nusausintus baklažanus pavolioti miltuose (1 šaukšte) ir apkepinti su sviestu. Grybus nuplauti ir supjaustyti juostelėmis. Iškeptus baklažanus, grybus ir smulkiai supjaustytus svogūnus užpilti […]

Silkė aliejuje su spirgintais svogūnais

2 silkės, 3-4 svogūnai, 4 šaukštai aliejaus, acto, truputis cukraus. Silkes išmirkyti, išvalyti, nulupti, išimti kaulus, supjaustyti ir sudėti į silkėms skirtą indą.Pridėti galvą ir uodegą. Svogūnus supjaustyti griežinėliais, paspirginti aliejuje, pridėti truputį acto, cukraus ir atvėsinus užpilti silkes.

Lietiniai su mėsa(Naliesnikai)

1 stiklinė miltų, 2 stiklinės pieno, 1 kiaušinis, druskos, 1.5 šaukšto sviesto, 2 šaukštai pyrago džiuvėsėlių. Trynį su druska išplakti, supilti persijotus miltus ir, pilant po truputį pieną, įplakti tešlą.Tešlai gerai išsimaišius, sudėti išplaktus baltymus, išmaišyti ir kepti plonus lietinius keptuvėje, apkepant tik vieną pusę. Įdarui: 300 g virtos mėsos, 1 kiaušinis, 1 šaukštas sviesto, […]

Vargdienių kukuliai

I. 1l rupių ruginių miltų, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai aliejaus, 2 svogūnai, 3 silkės, žiupsnelis mėtų, 4 šaukštai vandens. Iš miltų, vandens ir kiaušinių suminkyti tešlą kaip makaronams. Iš jos formuoti apvalius kukulius, juos truputį suploti, kad būtų piršto storio, ir pakepinti aliejuje. Išėmus kukulius, į karštą aliejų sudėti griežinėliais supjaustytus svogūnus. Silkes perpjauti per […]

Keptas kiaulienos kumpis

Jums reikės: 2,5kg kiaulienos kumpio, 200g svogūnų, 2kg bulvių, 1/2 stiklinės alaus, 2 šaukštelių garstyčių miltelių, 2 šaukštų krakmolo padažui sutirštinti, druskos, pipirų, aliejaus. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir odelę supjaustykite rombais. Gerai įtrinkite druska ir dėkite į aliejumi išteptą formą odele į apačią. Užpilkite stikline karšto vandens ir kepkite 50min. iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. […]

Aukštaitiški jautienos kukuliai

600 g jautienos 2 riekės pyrago 0,5 stiklinės pieno 2-3 svogūnai 20 g sviesto 10 g kmynų prieskonių druskos 0,5 stiklinės kmynų padažo Mėsą ir išmirkytą pyragą sumalti, svogūnus pakepinti, kmynus sugrūsti su druska, viską gerai išmaišyti, daryti apvalius kukulius, užpilti karštu sultiniu ir ištroškinti. Patiekti pusdubenyje su bulvėmis ar jų koše, apibarstyti žalumynais. Atskirai […]

Daržovių maltinukai

4 porcijoms reikės: nedidelio žiedinio kopūsto, svogūno, kiaušinio, 1/3 stiklinės pieno, pusės bandelės, 3 šaukštų al;iejaus, šaukšto džiovintų žalumynų, druskos, paprikos, tarkuotų džiūvesėlių. Svogūną susmulkinkite ir apkepinkite su šaukštu aliejaus. Bandelę išmirkykite piene ir nuspauskite, žiedinį kopūstą apvirkite. Viską sumalkite mėsmale, įdėkite kiaušinį, druskos, paprikos ir žalumynų. Masę sumaišykite ir suformuokite maltinukus. Apvoliokite tarkuotais džiūvesėliais […]

Veršienos kepsnys, prismaigstytas slyvų

1,2 kg veršienoskumpio, 15 džiovintų slyvų. Marinatui: šalto virinto vandens, lauro lapų, druskos, cukraus, citrinos rūgšties, maltų pipirų. Veršieną nuplauname šaltu vandeniu. Iš marinatui skirtų produktų pagaminame marinatą ir užpilame juo veršieną Marinuojame per naktį. Slyvas užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome, kol išsiims kauliukai. Marinuotoje mėsoje aštriu peiliu padarome skyles ir į jas įspaudžiame džiovintas […]