Antrieji patiekalai

Ungurio šašlykas

(2 porcijos) Vasara – poilsio metas, kai atsipūsti po darbų skubame į gamtą. Šašlykas iš ungurio dėl savo kainos netaps kasdienybe, tačiau šventę jūsų svečiams pavers tikrai nepamirštama. 500 g vidutinio dydžio ungurys Marinatui: 50 g sojos padažo 1 didelės citrinos sultys 2 skiltelės česnako 10 g degtinės maltų juodųjų pipirų Garnyrui: 2 dideli obuoliai […]

KIAULIENOS PLOVAS

500 gr. kiaulienos ( pusiau riebi ), 3 svogūnų galvos, 2 didelės morkos, 250 gr. ryžių Kiauliena supjaustoma kubeliais, įdedama druskos ( pagal skonį ), priskonių kiaulienai bei truputį baziliko. Sudedame į troškintuvą. Supjaustome svoguną. Jį dedame į troškintuvą, taip kad uždengtų mėsą. Burokine tarka sutarkuojame morkas. Jų sluoksnį dedame į troškintuvą, kad uždengtų svogunus. […]

Žuvis drebučiuose

1200g žuvies, pipirų, druskos, 2 lauro lapai, aliejaus,5 svogūnai, citrina, želatinos, acto. Žuvį nuskusti, nuplauti, pasūdyti, palikti val. Aprišti servetėle, sudėti virti į sultinį, išvirtą iš žuvies kaulų ir ataušintą. Kai išvirs, palikti sultinyje ir atvėsinti. Kai atvės, išvynioti, sudėti į pusdubenį, padailinti drebučiais ir t.t. Drebučiams imti tą patį sultinį, kuriame virė žuvis, nuvirinus […]

Grietinės padažas

2 šaukštai sviesto, 2 šaukštai miltų, 1 stiklinė sultinio, 1 stiklinė grietinės, druskos, pipirų, (2 šaukštai pomidorų tyrės arba 1 svogūnas, arba 1 šaukštelis kmynų). Miltus apkepinti svieste, įpilti sultinio, grietinės, 3 – 6 minutes pavirinti, pagardinti. Pomidorų tyrę ar kapotą svogūną troškinti svieste kartu su miltais, kmynus suberti į jau pagamintą padažą. Patiekti prie […]

Jūros lydeka pieno padaže

Keturioms porcijoms reikės: 800g jūros lydekos, keturių vidutinio dydžio svogūnų, ryšulėlis krapų, petražolių, žiupsnelio druskos, žuvies prieskonių ir 800ml pieno. Žuvį išdarinėti. Jei labai dideli gabalai, truputį pasmulkinti. Apvolioti miltuose ir iškepti keptuvėje. Svogūnus nulupti ir supjaustyti žiedais. Žuvį dėti į puodą, uždengti svogūnais ir užpilti pienu. Sudėti prieskonius ir druska. Ant nedideles ugnies troškinti, […]

Naminis kumpis

Jums reikės: 5kg kumpio be kaulo, 250g druskos, 10g salietros, 1 šaukšto cukraus, 25 žirnelių juodųjų pipirų, 5g raudonėlio, 10 kadagio uogų, 5 gvazdikėlių, 5 skiltelių česnako, 20 žirnelių saldžiųjų pipirų, 5 lauro lapelių, prieskoninių daržovių. Pirmiausia sūdome.. Pipirus, raudonėlį, kadagio uogas, gvazdikėlius ir česnaką sutrinkite grūstuve, sumaišykite su keptuvėje pakepinta karšta druska ir su […]

Antš grotelių kepta lašiša su sojų padažu

3 šaukštai tamsaus sojų padažo, maža, plonai supjaustyta aitrioji paprika, 3 šaukštai skaidraus skysto medaus, 350 g nuvalytos ir gabalėliais supjaustytos lašišos filė. Į puodą supilame sojų padažą, medų, sudedame aitriąją papriką.Kaitiname, kol viskas gerai susimaišys.Lašišą dedame į nemetalinį dubenį, užpilame atšaldytu medaus marinatu.Pamaišome, kad visus gabalėlius apsemtų, ir paliekame pastovėti. Grilį įkaitiname.Lašišą dedame ant […]

Keptos stintos ar seliavos

1 kg stintų ar seliavų, 0.5 stiklinės miltų, 0.5 stiklinės aliejaus, druskos, pipirų. Stintas ar seliavas nuvalyti, išskrosti, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir, pavoliojus miltuose, iškepti aliejuje. Duodant į stalą, tvarkingai eilutėmis sudėti į pusdubenį, papuošti kiaušinių ir pomidorų griežinėliais.

Kauno vištienos maltinis su“ jažynka“

Vienam vištienos maltiniui reikia: 80g vištienos filė, 50g lašinių, 2g druskos, 0,5g maltų juodųjų pipirų, 15g kietai suplaktų kiaušinio baltymų, 20g česnaku aromatizuoto sviesto, 10g kvietinių miltų, 20g kiaušinio plakinio, 15g džiūvėsėlių. Vienai „jažynkos“ porcijai reikia: 20g daržovių arba grybų sultinio, 20g grietinėlės, 10g lsviesto, 150g žaliųjų žirnelių ir morkų kubelių, 3g druskos, 1g džiovintų […]

Jautienos vyniotinis

800 g nugarinės prieskonių 1 kiaušinis miltų riebalų druskos 1 stiklinė pomidorų padažo Įdarui: 100 g lašinukų kmynų česnako Mėsą gerai išmušti, pabarstyti druska su prieskoniais. Uždėti įdarą iš supjaustytų lašinukų, grūstų kmynų ir česnako. Vyniotinį stipriai susukti, pavilgyti išplaktu kiaušiniu, pavolioti miltuose ir kepti uždengtą dažnai palaistant. Vyniotinį supjaustyti griežinėliais ir patiekti užpiltą pomidorų […]