Apkepai

Apkepas su kiauliena

4 porcijoms reikės: 600 g bulvių šaukšto sviesto 2 gabaliukų kiaulienos nugarinės didelės cukinijos šaukšto aliejaus druskos, pipirų 3 skiltelių česnako muskato riešuto stiklinės grietinėlės 100 g tarkuoto fermentinio sūrio Bulvės nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite palei kepimo formos kraštus, pateptus sviestu. Nugarinės gabaliukus ir cukiniją supjaustykite stambiais griežinėliais. Mėsą pabarstykite druska ir pipirais, apkepkite […]

Paukštienos apkepas su bulvėmis

750 g virtų bulvių, 300 g virtos paukštienos, 2 svogūnai, 2 kiaušiniai, 2 stiklinės pieno, 2 šaukštai miltų, 1 šaukštas maltų džiūvėsėlių, 50 g sviesto, truputis druskos. Kubeliais supjaustyti svogūnai pakepinami šaukšte sviesto ir sumaišomi su juostelėmis supjaustyta mėsa. Bulvės supjaustomos griežinėliais ir paruoštame inde sluoksniuojamos su mėsa. Kiaušiniai išplakami su pienu ir miltais, pasūdoma. […]

Grikių apkepas

1,5 stiklinės grikių 2,5 stiklinės vandens 5,5 šaukšto sviesto kiaušinis 4 šaukštai miltinio cukraus 400 g varškės 3 šaukštai razinų truputis druskos apelsinų žievelių arba cukatų, džiūvėsėlių Išverdama biri grikių košė. Sviestas išsukamas su cukrumi, įdedamas kiaušinio trynys, 300 g varškės, išmirkytos razinos, tarkuota apelsinų žievelė, išplaktas baltymas. Masė sukrečiama į išteptą riebalais, džiūvėsėliais pabarstytą […]

Briuselio kopūstų apkepas

800g briuselinių kopūstų 2 l vandens 1 šaukštelis druskos 340g virto lieso kumpio 0,5 stiklinės karšto mėsos sultinio 3 kiaušiniai 0,5 stiklinės pieno 1 šaukštelis druskos 100g tarkuoto fermentinio sūrio baltųjų pipirų, malto muskato Briuseliniai kopūstai nuvalomi ir nuplaunami. Į pasūdytą verdanti vandenį suberiami kopūstai, uždengiami ir ant mažos ugnies verdami 10-15 minučių. Kumpis supjaustomas […]

Purus grybų apkepas

400 g sūdytų ar savo sultyse virtų grybų, 1 svogūnas, 2 – 3 šaukštai sviesto, 2 – 3 šaukštai miltų, 2 stiklinės pieno, 3 – 4 kiaušiniai, druskos, 2 šaukštai maltų džiūvėsėlių ar tarkuoto sūrio. Grybus ir svogūną sukapoti, įdėti šiek tiek riebalų ir patroškinti. Likusiuose riebaluose iki gelsvumo pakepinti miltus, supilti pieną ir virinti, […]

Ryžių apkepas su braškėmis

3 stiklinės ryžių, 200 g varškės, 20-30 braškių, 5 šaukštai cukraus, 4 kiaušiniai, truputis cinamono. Padažui : 1 stiklinė braškių sirupo, 1/2 stiklinės vandens, 1 šaukštas krakmolo. Varškę pertriname per sietelį.Supilame išplaktus kiaušinius, sudedame pasaldintame vandenyje išvirtus ryžius, cukrų, cinamoną ir gerai išmaišome. Į sviestu pateptą kepimo formą sudedame 1/2 apkepo masės.Ant jo išdėliojame per […]

RYŽIŲ APKEPAS SU OBUOLIAIS

3 stiklinės virtų ryžių 3 obuoliai 3 kiaušiniai 2 šaukštai sviesto 0,5 stiklinės džiūvėsėlių cukraus, cinamono Obuolius nulupti, pašalinti sėklalizdžius, supjaustyti plonais griežinėliais. Kiaušinio baltymus gerai išplakti, trynius išsukti su cukrumi ir cinamonu. Sumaišyti su ryžiais. Dedant į košę baltymus, juos apibarstyti džiūvėsėliais. Maišyti labai atsargiai, verčiant nuo indo šonų į vidų, kad nebūtų suardyta […]

Obuolių – varškės apkepas

250g obuolių, 250g varškės, 2 kiaušiniai, 40g cukraus, 2 šaukštai miltų, pusė šaukštelio kepimo miltelių, pusės citrinos sulčių, kapotų migdolų ar riešutų. Nuluptus, supjaustytus obuolius apšlakstyti citrinos sultimis ir apibarstyti cukrumi. Iki purumo išplakti varškę, kiaušinių trynius ir cukrų. Į varškę dėti nutarkuotos citrinos žieveles, kapotų migdolų ar riešutų, miltus , sumaišytus su kepimo milteliais, […]

Daržovių apkepas

Agurotis (500-600g), 6 pomidorai, svogūnas, 2 šaukštai alyvų aliejaus, šaukštelis druskos, 3 šaukštai susmulkinto šviežio raudonėlio, 100-200ml aštraus tarkuoto sūrio. Nulupkite ir supjaustykite daržoves griežinėliais, o svogūnus- labai plonais žiedeliais. Suberkite daržoves paeiliui į skardą ir apipilkite aliejumi. Apibarstylite prieskoniais ir tarkuotu sūriu. Kepkite 200C orkaitėje 20-25 min.,kol daržovės suminkštės. Patiekite su kumpiu arba grilyje […]

Daržovių apkepas su mėsa ir grybais

250g mėsos faršo, 300g sūdytų grybų, svogūnas, 6 virtos bulvės, stiklinė virtų morkų, burokėlis, obuolys, stiklinė virtų žirnių, druskos, pipirų, 3 šaukštai sviesto, 1,5-2 stiklinės pieno arba sultinio, 2 šaukštai maltų džiuvėsėlių arba tarkuoto sūrio. Mėsos faršą sumaišyti su kapotais grybais ir svogūnu. Daržoves, išskyrus žirnius, sutarkuoti arba susmalti mėsmale, sumaišyti su skysčiu ir prieskoniais. […]