Apkepai

Grybų ir baltagūžių kopūstų apkepas

1 kg baltagūžių kopūstų 50-60 g riebalų 500 g šviežių grybų 100 g liesos rūkytos mėsos 1-2 svogūnai 1-2 kiaušiniai 2 stiklinės vandens arba sultinio druskos miltų riebalų muškato riešuto 1 šaukštas grietinės maltų džiūvėsėlių arba tarkuoto sūrio Nuvalytą kopūstą supjaustyti ir patroškinti su riebalais ir skysčiu. Grybus ir svogūnus smulkiai sukapoti ir pakepinti riebaluose […]

ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ APKEPAS

300 g žiedinių kopūstų druskos 100 g kukurūzų kruopų muskato riešuto 125 ml pieno 50 ml grietinėlės riebalų formai ištepti 2-3 pomidorai 60 g fermentinio sūrio Žiedinį kopūstą išskirstyti į žieydynus, nuplauti, 10 min. virti pasūdytame vandenyje. Užvirinti pieną, įberti žiupsnelį druskos ir nutarkuoto muskato riešuto. Po truputį įberti kukurūzų kruopas, maišant virti apie 5 […]

Jūros lydekų apkepas

150g. virtų bulvių 170g jūros lydekų filė 50g. svogūnų 15g. aliejaus 40g. Maggi majonezo 20g. Maggi pomidorų padažo 10g. Maggi prieskonių mišinio 30g. fermentinio sūrio 5g. žalumynų Virtas bulves supjaustyti griežinėliais, ant jų dėti apkepintą jūros lydekų filė, viršuje pakepintus stambiais žiedais supjaustytus svogūnus ir Maggi prieskonius. Maggi majonezą ir Maggi pomidorų padažą sumaišyti ir […]

Obuolių – makaronų apkepas

500g obuolių, 200g makaronų, 1l pieno, 10g bulvių krakmolo, 4 šaukštai cukraus, kiaušinis, truputis druskos, trintų sausainių, kapotų riešutų ar migdolų, citrinos žievelės, vanilinio cukraus. Obuolius patroškinti su 5 šaukštais vandens, 25g cukraus, citrinos ar apelsino žievele. Makaronus išbrinkinti verdančiame piene (0,75 l ), įbėrus truputį druskos. Tuo laiku paruošti užpilą: 0,25l piene (verdančio) sutirštinti […]

MIEŽINIŲ KRUOPŲ APKEPAS SU MĖSA

3 stiklinės miežinių kruopų košės 3 šaukštai sviesto 250-300 g virtos kiaulienos 2 svogūnai 2 šaukštai džiūvėsėlių 1/2 šaukštelio maltų kmynų arba žiupsnelis kardamono pagal skonį druskos Smulkiai supjaustytus svogūnus ir mėsą pakepinti. Sumaišyti su koše, įberti kardamono arba miltų kmynų, pasūdyti, gerai išmaišyti ir sudėti į sviestu išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą skardą. Kepti orkaitėje. […]

Prancūziškas apkepas

4 porcijoms reikės: riekelės sudžiuvusios duonos, 6 šaukštų aliejaus, 2 skiltelių česnako, 2 svogūnų, cukinijos, baklažano, šaukšto džiovintų raudonėlių 4 pomidorų, po vieną raudonos, geltonos ir žalios paprikos, baziliko, druskos, pipirų, 2 šaukštų tarkuoto „parmezano”. Duona sutarkuokite. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir pakepinkite su aliejumi, sudėkite raudonėlius, sutarkuotą duoną ir dar pakepinkite. Paprikas perpjaukite perpus, […]

Spageti apkepas

1 šaukštelis aliejaus druskos 400 g spageti 500 g pomidorų 200 g kumpio 1 česnako skiltelė 1/4 l grietinės baltųjų pipirų žiupsnelis mairūnų 60 g fermentinio sūrio Puode pasūdytame vandenyje išvirti makaronus. Suversti į sietelį, nulieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti. Pomidorus įpjauti kryžmai, išpjauti vaiskočius, nuplikyti, nulieti šaltu vandeniu, nulupti ir supjaustyti į 4 dalis. […]

Ryžių apkepas su varške

100g ryžių, 40g razinų, 40g varškės, kiaušinis, 30g cukraus, 3 šaukštai grietinės, vanilinio cukraus, sviesto formai ištepti, džiūvesėlių formai pabarstyti. Užpylimui: grietinės ar uogienės. Išverdame biria ryžių košę, sudedame varškę, su cukrumi išplaktą kiaušinį, razinas, vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišome. Kepimo formą ištepame riebalais, pabarstome džiūvesėliais. Į formą sudedame paruoštą masę, išlyginame paviršių ir viršų […]

BULVIŲ, SVOGŪNŲ IR SŪRIO APKEPAS

žalių bulvių svogunai tarkuoto fermentinio sūrio riebalai formai 250 ml. pieno 125 ml. grietinėlės 3 šaukštai sviesto malti pipirai, muskato riešutas, druska Bulves nulupus plonai supjaustyti. Svogūnus apkepti. Formą ištepti riebalais. Dėti pusę bulvių su svogūnais. Pabarstyti prieskoniais ir uždėti tarkuotą sūrį. Vėl sluoksnį bulvių su svogūnais, juos apibarstyti prieskoniais. Uždėti sviestą. Pieną suplakti su […]

Saldžiųjų bulvių apkepas

6 didelės saldžiosios bulvės (topinambai), 800g dešros arba virtos mėsos, 8 dideli obuoliai, 3/4 stiklinės pieno, druskos, riebalų, pieno, cukraus. Bulves nuplauti, sudėti į verdantį vandenį, uždengti ir pavirinti apie 25 min. Atvėsinti, nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Apkepo indą patepti riebalais ir sudėti pusę bulvių. Dešrą (arba mėsą) supjaustyti didelėmis riekėmis ir pakepinti. Uždėti ant […]