Apkepai

Bulvių apkepas su menke

4 menkės file gabaliukų čiobrelio šakelės kubelio vištienos sultinio 3 skiltelių česnako 4 didelių bulvių stiklinės riebesnio pieno šaukšto sviesto aliejaus petražolių druskos, pipirų Paruoštą žuvį įdėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, įdėkite kubelį sultinio, čiobrelio ir virkite 7 min. Žuvį išimkite, nuvarvinkite ir susmulkinkite nedideliais gabaliukais. Bulves nuskuskite, išvirkite pasūdytame vandenyje, nupilkite, sutrinkite. Įpilkite […]

Bulvių ir grybų apkepas

8 bulvės, 400g grybų(gali būti 1 stiklinė džiovintų ), 2 svogūnai, 3 kiaušiniai, 4 šaukštai grietinės, 50g sviesto, druskos ir pipirų. Bulves nuskusti, supjaustyti griežinėliais, sudėti į verdantį vandenį ir pavirti 3 min. Išgriebussudėti į sietą, kad nuvarvėtų. Grybus gerai nuvalyti, išvirti ir supjaustyti šiaudeliais. Jų nuovirą sumaišyti su grietine. Kiaušinius kietai išvirti ir supjaustyti […]

Duonos apkepas

8 riekės baltos duonos su saulėgrąžomis 6 kiaušiniai 200 g pieno 100 g sviesto 200 g fermentinio sūrio 4 gabalėliai mozarelos sūrio truputį muskato 2 skiltelės česnako petražolės krapai Duoną pakepinti ant sviesto, kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų, su mikseriu plakti trynius ir pilti pieną, sudėti fermentinį sūri sutarkuotą per burokinę tarką. Mikseriu suplakti baltymus […]

Perlinių kruopų apkepas su varške

2 stiklinės smulkių perlinių kruopų košės 400 g varškės 3 kiaušiniai 0,5 stiklinės grietinės 3 šaukštai sviesto 2 šaukštai džiūvėsių šaukštas aliejaus druskos cukraus Į varškę įdėti 2 šaukštus sviesto, įmušti kiaušinius, truputi pasaldinti ir gerai ištrinti. Į paruoštą varškę sudėti košę ir gerai išmaišyti. Paruoštą masę sudėti į sviestų išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą skardą. […]

Daržovių apkepas su mėsa ir grybais

250 g mėsos faršo 300 g sūdytų grybų 1 svogūnas 6 virtos bulvės 1 stiklinė virtų morkų 1 burokėlis 1 obuolys 1 stiklinė virtų žirnių druskos, pipirų 3 šaukštai sviesto 1,5-2 stiklinės pieno arba sultinio 2 šaukštai maltų arba tarkuotų džiūvėsėlių Mėsos faršą sumaišyti su kapotais grybais ir svogūnu. Daržoves, išskyrus žirnius, sutarkuoti arba sumalti […]

Juodos duonos ir obuolių apkepas

500 g juodos (lietuviškos) duonos, 500 g obuolių, 2 kiaušiniai, 1/2 stiklinės saldžios grietinės, 1/3 stiklinės pieno, 3 šaukštai cukraus, 2 šaukštai cukraus pudros, 2 šaukštai sviesto, 50 g razinų, 1/2 šaukštelio cinamono, 1/3 šaukštelio maltų gvazdikėlių, žiupsnelis kardamono, šaukštelis sutrintos citrinos arba apelsino žievelės, taukų ir džiūvėsėlių formai ištepti ir pabarstyti. Duoną supjaustome kubeliais […]

Grikių apkepas su kepenėlėmis

1 kg vištų kepenėlių, 2 stiklinės grikių, 200 g rūkytų lašinių, 100 g sviesto, druskos, pipirų, miltų, riebalų kepimui. Kepenėles pusę valandos mirkyti šaltame vandenyje.Nuplautas apvolioti miltuose ir apkepti riebaluose, pabarstant druska ir pipirais. Grikius užvirti, užplikyti pakepintais lašinukais ir išmaišyti.Į troškintuvą viską dėti trimis sluoksniais : ant dugno – pusę grikių košės, ant jos […]

MIEŽINIŲ KRUOPŲ APKEPAS SU MĖSA

3 stiklinės miežinių kruopų košės 3 šaukštai sviesto 250-300 g virtos kiaulienos 2 svogūnai 2 šaukštai džiūvėsėlių 1/2 šaukštelio maltų kmynų arba žiupsnelis kardamono pagal skonį druskos Smulkiai supjaustytus svogūnus ir mėsą pakepinti. Sumaišyti su koše, įberti kardamono arba miltų kmynų, pasūdyti, gerai išmaišyti ir sudėti į sviestu išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą skardą. Kepti orkaitėje. […]

VARŠKĖS APKEPAS

0,5kg varškės 4 kiaušiniai 3 šaukštai sviesto 3 šaukštai cukraus 3 šaukštai manų kruopų 0,5 stiklinės pieno truputi druskos Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į […]

Kepenų ir bulvių apkepas

150g sužiedėjusios kvietinės duonos, 400g kepenų, 1kg bulvių tyrės, 2 kiaušiniai, 40 g sviesto, mairūno, prieskonių, druskos. Kepenis, išmirkytą duoną ir prieskonines šaknis sumalti mėsmale, įmušti kiaušinius. Į ugniai atsparų indą sudėti sluoksniais įdarą ir bulvių tyrę. Viršutinį sluoksnį subadyti šakute ir apšlakstyti lydytu sviestu. Kepti orkaitėje.