Apkepai

Paprastas apkepas

1.5 kg bulvių, stiklinę kefyro, 50 g sviesto, truputį druskos, sodos. Bulves nuskutame ir sutarkuojame.Nupilame sultis, įdedame druskos, sodos.Viską užpilame kefyru.Į taukais išteptą formą dedame gautą masę, sluoksniuotą sviestu.Kepame orkaitėje 40 min. Prieš valgant užpilame grietinės.

Kai tingi kepti kotletus

1 kg faršo, 3 kiaušiniai, 3 dideli saukstai kečiupo, 1 did.morka, 2 nedideli svogunai, sauja džiovintų slyvų Morką ir svogūną supjaustai grežinėliais, pakepi keptuvėj. Užpilti slyvas, kad suminkštėtų. Į faršą sudedi viską ,gerai išmaišai ir į orkaitę, apie 20-30min, 180laipsnių. Jei liks įdėk į šaldytuvą, ant rytojau bus kaip vyniotinis ant sumuštinių!!!!!!!

PERLINIŲ KRUOPŲ APKEPAS SU VARŠKE

2 stiklinės smulkių perlinių kruopų košės 400g varškės 3 kiaušiniai 0,5 stiklinės grietinės 3 šaukštai sviesto 2 šaukštai džiūvėsėlių 1 šaukštas aliejaus druskos, cukraus Į varškę įdėti 2 šaukštus sviesto, įmušti kiaušinius, truputi pasaldinti ir gerai ištrinti. Į paruoštą varškę sudėti košę ir gerai išmaišyti. Paruoštą masę sudėti į sviestų išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą skardą. […]

Baklažanų apkepas

3 stambūs baklažanai, 200g fermentinio sūrio, 3 kiaušiniai, 1,5 stiklinės šviežio arba rūgusio pieno, 2 šaukštai sviesto, druskos. Baklažanus supjaustyti griežinėliais, pasūdyti ir palikti 30 min. pastovėti. Po to nusausinti ir iš abiejų pusių apkepti. Keptus baklažanus sudėti į skardą ir apibarstyti sutarkuotu sūriu. Kiaušinius išplakti, sumaišyti su pienu, mišiniu užpilti baklažanus, apšlakstyti sviestu ir […]

Briuselio kopūstų apkepas su žuvimi

4 porcijoms reikės: 250 g briuselio kopūstų, 3 pomidorai, 350 g žuvies filė (menkės arba jūros lydekos), 2 valg. šaukšt. šviežių citrinos sulčių, 250 ml grietinėlės, druskos ir pipirų pagal skonį, 2 kiaušiniai, 50 g tarkuoto sūrio, 2 valg. šaukšt. smulkintų petražolių. Briuselio kopūstų galveles įpjaukite kryžmai ir blanširuokite juos 3 min. verdančiame pasūdytame vandenyje. […]

Varškės apkepas su obuoliais

4 porcijoms reikės: 3 rūgščių obuolių, šaukšto citrinos sulčių, 3 stiklinių pieno,žiupsnelio druskos,nepilnos stiklinės manų kruopų, 3 kiaušinių, 6-7 šaukštų cukraus,400g liesos varškės, 50g migdolų drožlių. Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite ketvertukais ir išvalykite sėklytes. Minkštimą supjaustykite gabaliukais ir pašlakstykite citrinos sultimis. Pieną užvirkite su druska ir vaniliniu cukrumi. Pamažu berkite manų kruopas visą laiką maišydama. […]

Bulvių, svogūnų ir sūrio apkepas

žalių bulvių svogūnai tarkuoto fermentinio sūrio riebalai formai 250 ml. pieno 125 ml. grietinėlės 3 šaukštai sviesto malti pipirai, muskato riešutas, druska Bulves nulupus plonai supjaustyti. Svogūnus apkepti. Formą ištepti riebalais. Dėti pusę bulvių su svogūnais. Pabarstyti prieskoniais ir uždėti tarkuotą sūrį. Vėl sluoksnį bulvių su svogūnais, juos apibarstyti prieskoniais. Uždėti sviestą. Pieną suplakti su […]

DUONOS IR KUMPIO APKEPAS

500g sukietėjusios duonos 4 kiaušiniai 250 ml pieno 250g rūkyto kumpio 200g sūrio muskato riešuto maltų juodųjų pipirų petražolių lapelių Kiaušinius ir pieną išplakti su prieskoniais. Plakinyje pamerkti duonos riekeles, kad jos suminkštėtų. Į ugniai atsparų indą sudėti sluoksniais duoną, kumpį ir supjaustytą griežinėliais sūrį. Paruoštą apkepą dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 […]

Duonos apkepas su vyšniomis ir manų kruopomis

200g baltos tarkuotos duonos, 500g vyšnių, 200g manų kruopų, 1l pieno, 100g cukraus, 120g margarino, 3 kiaušiniai, 20g migdolų arba kitokių riešutų, druskos. Į verdantį pieną sudėti kapotus riešutus, margariną, kruopas, cukrų, druską ir virinti. Šiek tiek atvėsinti, įmušti kiaušinius, suberti tarkuotą duoną. Vyšnias be kauliukų išmaišyti su šia mase ir sudėti į riebalais išteptą […]

Burokėlių apkepas

3 virti burokėliai, 2 svogūnai, 0,5 l raugintų kopūstų, 1 stiklinė virtų pupelių, 200-300 g virtos mėsos, 2 stiklinės grietinės, 1 stiklinė krienų, 50 g sviesto, druskos, pipirų, aliejaus. Keptuvėje su sviestu pakepiname krienus, įdedame truputį druskos, pipirų, po to sudedame grietinę ir pakaitiname 5 min. Susmulkiname svogūnus ir virtą mėsą, burokėlius sutarkuojame. Kopūstus truputį […]