Desertai, saldumynai

“Cake Pops’ai” arba kaip su jais bandžiau susidraugauti

“Cake Pops’ai” arba kaip su jais bandžiau susidraugauti

Prisipažinsiu, kad iki tobulų “Cake Pops’ų” man dar taip toli kaip ir iki tobulų eklerų arba tobulos tvarkos, bet bandyti tikrai verta, nes kada nors vis tiek išeis tokie, kokie turi būti. O pirmas mano bandymas nebuvo jau toks prastas – iš dešimties visai subyrėjo dar net nepadarytas vos vienas, o bevalgant nuo pagaliuko nukrito […]

Apelsinų žievelių cukatos

Apelsinų žievelių cukatos

Paprastas ir sveikas saldėsis, kurį gali graužti prie kavos ar pavaišinti netikėtai užsukusius svečius. Ir svarbiausia šis gardėsis pagaminamas iš to, ką paprastai tiesiog išmestume lauk… Reikės: 4 apelsinų žievelių, 2,5 stiklinių cukraus, 2 stiklinių vandens Paruošimas: Nulupk apelsinus, pašalink baltąją dalį ir supjaustyk juostelėmis. Pamerk žievelės šaltame vandenyje dviem valandom. Ant mažos ugnies šildykite […]

Tinginys (be kondensuoto pieno)

Tinginys (be kondensuoto pieno)

Tinginys yra senas, geras, netgi sakyčiau – vaikystės desertas. Pamenu, kai tokias tinginio “dešras“ pardavinėdavo visose mažesnėse parduotuvėlėse prie kasos, riekeles pirkdavome mokyklos bufete su arbata, ypatingesne proga gamindavome ir namie. Bet visą tą laiką aš net neįsivaizdavau, kad jį galima gaminti kitaip negu su kondensuotu pienu, tirpdytu šokoladu. O, pasirodo, jokia čia ne naujiena. […]

Kiaušiniai iš želė

Kiaušiniai iš želė

Kokios Velykos be kiaušinių? O jei labai labai nemėgsti kiaušinių? Tuomet galima rasti puikią alternatyvą – kaiušiniai iš želė. Puikus, lengvas desertas Velykiniam stalui. Pasidaryk želė (iš pakelio ar pagal savo receptą), ir supilk į indelius, kurie leistų suformuoti kiaušinio formą. Išėmus perpjauk perpus ir išskuobk viduriuką. Pripildyk plaktos grietinėlės. Ir viskas!  

Velykinė angelų duona

Velykinė angelų duona

1 kg miltų, 45 g mielių, 200 g cukraus pudros arba sezamo, 250 ml pieno, 250 g sviesto, pakelis vanilės, druskos, šafrano, 4 šaukštai romo, 100 g kapotų migdolų, 5 kiaušiniai. Į molinį dubenį suberkite miltus ir viduryje padarykite duobutę. Sutrupinkite mieles, sumaišykite su šaukšteliu cukraus pudros, ištirpinkite 50 ml pieno ir supilkite į duobutę. […]

Kavos pudingas

Kavos pudingas

Kavos pudingas tai tikras gėris – kava ir desertas viename! 8 porcijoms reikės: 2 šaukštų želatinos, 4 šaukštų šaltos kavos, 3 stiklinių karštos kavos, 100 g karčiojo šokolado, 3/4 stiklinės cukraus, žiupsnelio druskos, 1/2 šaukštelio mėtų lašelių, 2 stiklinių grietinėlės. Papuošti: plaktos grietinėlės, šokoladinių puošmenų. Želatiną užpilkite 4 šaukštais šaltos kavos. Atidėkite, kai ji išbrinks, […]

Šokoladinis desertas

4 porcijoms reikės: po 80 g juodojo šokolado ir sviesto, 5 šaukštų cukraus, 1 pakelio vanilinio cukraus, 4 kiaušinių, 2 šaukštelių maltos kavos, 2 – 3 šaukštų tarkuotų džiūvėsėlių, 80 g maltų migdolų, sviesto puodeliams patepti, stiklinės pieno, vanilės lazdelės, 3 kiaušinių trynių, 4 šaukštų cukraus pudros, 2 šaukštų sviesto padažui, 50 g baltojo šokolado. […]

Bananai meduje

Tešlai: 80 g miltų, 2 šaukštai kukurūzų krakmolo, 14 šaukštelio kepimo miltelių, 150 ml vandens, 1 kiaušinio baltymas, 1 šaukštelis sezamo aliejaus, 4 bananai, 2 taukštai sezamo sėklų, žemės riešutų arba kukurūzų aliejaus kepimui, 5 šaukštai medaus, 1 citrinos sulčių. Dubenėlyje sumaišome miltus, kukurūzų krakmolą ir kepimo miltelius. Maišydami pamažu supilame vandenį, kiaušinio baltymą ir […]

Jogurtiniai keksiukai

1 puodelis (240 ml) jogurto – naudojau JO jogurtą su persikais ir abrikosais 1 didelis kiaušinis, lengvai išplaktas 1/4 puodelio (60 ml) aliejaus 1/2 arb.š. vanilės ekstrakto 2 puodeliai (260 g) miltų 1/2 puodelis (100 g) cukraus 1 arb.š. kepimo miltelių 1/2 arb.š. sodos 1/4 arb.š. druskos žiupsnelis migdolų drožlių papuošimui 1. Įkaitinkite orkaitę iki […]

Saldusis duetas

sudetis: 2 kiaušiniu baltymų, 4 šaukštų cukraus pudros, 50 g. kokoso drožliu, 50 g. tarkuoto šokolado, 10 šaukštų miltų, 50 g. sviesto, 1 šaukšto šilto vandens, 6 šaukštų aliejaus keptuvei istepti. pagaminimas: sumaišyk miltus, kokoso drožles, tarkuotą šokoladą. Atskirai išplak baltymus su vandeniu, po truputį berk cukrų. Viską sudėk į bendrą indą, išmaišyk, supilk ištirpintą […]