Tortai ir pyragai

Biskvitinis pyragas su obuoliais

Biskvitinis pyragas su obuoliais

Paprastutis, greit pagaminamas pyragas. Čia tinka ne vien obuoliai. Su kriaušėm ar slyvom – kuo puikiausiai pavyks. Biskvitiniam pyragui reikės (kepiau 18 cm skersmens kepimo formoje, todėl pyragas gavosi toks aukštas): 3 kiaušinių 1 stiklinės miltų 1 stiklinės cukraus (jei saldžiai nemėgstate, užteks ir nepilnos stiklinės) 1 a.š. kepimo miltelių 2-3 obuolių cinamono cukraus pudros Ligi purumo […]

Dalios kavos tortas

Dalios kavos tortas

Paprastas, švelnaus kavos skonio, gal net tiramisù primenantis ir lengvai pagaminamas tortukas. Pakankamai drėgnas ir gana sotus dėl maskarponinio kremo. Labai tinka savaitgalio paskaninimui prie nesaldžios kavos arba rimtesnei progai, kai nėra laiko ilgai ruošti desertą. Kavos tortui (21 cm skersmens) reikės: Biskvitui: 100 g tirpinto sviesto 2 kiaušinių 170 g cukraus 180 g miltų 2 a.š. kepimo miltelių 100 ml pieno 1-2 a.š. […]

Citrinukai

Citrinukai

Kalėdos jau ant slenksčio, lauktuvės ir dovanėlės paruoštos, imbieriniai meduoliukai ir kalėdinis pyragas – iškepti. O čia dar vienas receptas, kuris gali tapti valgoma kalėdine dovanėle. Labai kvapnūs, trapūs, nedidukai sausainiai su citrinos nata. Citrinukams reikės: 4 kiaušinių trynių 75 g miltinio cukraus 85 g minkšto sviesto 110 g miltų 1 v.š. nutarkuotos citrinos žievelės Pasiruošiame plokščią didelę kepimo skardą […]

Kakavinis pyragas su varške ir džiovintais abrikosais

Kakavinis pyragas su varške ir džiovintais abrikosais

Artėjančios Motinos dienos proga – atnaujintas pernai publikuoto Kakavinio pyrago su varške variantas. Dažniausiai kepu aną, dvispalvį pyragą, kuriam naudoju rikotos sūrį. Šiai paįvairintai versijai ėmiau paprastą lietuvišką varškę ir jos net nepertryniau, palikau rupesnę – jokio diskomforto čia nematau, bet, kam patinka vientisas varškinis sluoksnis, siūlau varškę gerai pertrinti, kad neliktų gumuliukų. Be to į varškės įdarą pridėjau kupiną saują […]

Apverstas obuolių pyragas

Apverstas obuolių pyragas

Obuolių sezonui – auksaspalvis pyragas su obuoliais. Kitoniškesnis tuo, kad kepamas apverstas, t.y. obuoliai lieka apačioje, o tešla pūpso viršuje. Rudens aromatas ir spalva. Tikrai gardus kepinys, vienas iš mūsų mėgiamiausių obuolių pyragų. 26 cm skersmens kepimo formai reikės: 2 M dydžio kiaušinių 100 g cukraus 50 g sviesto 100 g grietinės 170 g miltų 1 a.š. kepimo miltelių 4-5 […]

Janinos obuolių pyragas

Janinos obuolių pyragas

Pirmą kartą šio pyrago teko paragaut sirguliuojant – draugė atnešė lauktuvių. Šiaip rožinei spalvai ypatingos simpatijos nepuoselėju, bet pyrage tokia staigmena sužavėjo. Beliko paprašyt receptūros. Pats pyragas, kaip supratau, kilęs iš Lenkijos, tik truputėlį adaptuotas… Norėjau šį gardumyną pavadinti draugės vardu, tačiau ji užprotestavo, kad čia yra bendradarbės pyragas – būtų, kaip sakoma, autorinių teisių pažeidimas. Taigi pristatau Janinos obuolių pyragą. Jį lengva pagaminti, gaivus obuolių įdaras atsveria saldų […]

Toskanietiškas obuolių pyragas

Toskanietiškas obuolių pyragas

Taip vadinamo kaimiško (rustic) stiliaus toskanietiškas obuolių pyragas. Minkštas, drėgnas, aksominis ir primena flaną. Pyrago apačioje obuoliai karamelizuojasi ir susidaro tamsesnė karamelinio skonio, minkšta plutelė-pagrindas. Puikus itališkas pyragas obuolinių pyragų mylėtojams. Paragavus gabalėlį, po kurio laiko vis norisi dar… 🙂 Toskanietiškam obuolių pyragui reikės: 80 g miltų 2 a.š. kepimo miltelių žiupsnio druskos 2 didelių kiaušinių (kambario temperatūros) 200 g cukraus […]

Sūrio pyragas su vyšniomis (Cheesecake)

Sūrio pyragas su vyšniomis (Cheesecake)

Sūrio pyragų mylėtojams turėtų patikti naujasis mano kepinys – Sūrio pyragas su vyšniomis. Gardus ir tikrai sotus, jo užteks dideliam žmonių būriui pavaišinti. Labai patogu tai, kad šį sūrio pyragą galima iškepti iš anksto ir palaikyti šaldytuve. Man patinka, kad vienas uogas pyraguose galima keisti kitomis. Taip ir dabar – vietoje vyšnių galima naudoti mėlynes, […]

Pyragas su varške ir gervuogėmis

Pyragas su varške ir gervuogėmis

Šis pyragas su varške ir gervuogėmis šiemet buvo mūsų velykinio stalo desertas. Pyragas drėgnas, saldumas visai neįkyrus, gervuogių kauliukai su rūgštele… Mmm… Pagaminti nesunku, o rezultatas labai geras. Varškės desertų mėgėjams tikrai patiks. Originalioe receptūroje nurodoma rikota ir avietės, o aš nusprendžiau šį tą pakeisti ir ėmiau įprastinę 9 % riebumo varškę ir šaldytas gervuoges. […]

Persikų ir juodųjų serbentų pyragas

Persikų ir juodųjų serbentų pyragas

Senas /naujas pyragas vasarai. Kodėl jis senas? Ogi todėl, kad jo pirmtakas pradėtas kepti 2013 m. – Nektarinų ir mėlynių pyragas – ir iki šiol nepabodęs. Vadinasi, tikrai geras 🙂 Atnaujintas jis tuo, kad vietoje nektarinų su mėlynėmis naudojau persikus su juodaisiais serbentais. Kuris variantas geresnis? Neverta rinktis, nes abu yra labai geri. Siūlau išmėginti […]