Tortai ir pyragai

Šokoladinis sūrio pyragas

Šokoladinis sūrio pyragas

Dažniausiai vengiu pyragų, kurie būna vien šokoladiniai, bet šiam kažkodėl jutau nepaaiškinamą simpatiją. Ir, pasirodo, ne veltui. Jis išties nebuvo per saldus, per šokoladinis (nors šokoladinis pyragas dar padengtas šokoladiniu kremu), per riebus ar per sunkus. Tiesiog toks, kokį mielai valgo ir šokoladoholikai, ir tiesiog jiems prijaučiantys. Pastabos: Pagrindą dariau “brownio”, nes iš sausainių nemėgstu. […]

Prancūziškas varškės pyragas

Prancūziškas varškės pyragas

Tešlai: 200 g sviesto 0.3 stikinės cukraus vanilinio cukraus 2 stiklinės miltų Įdarui: 0.5 kg varškės 3 – 4 kiaušiniai 0.4 stiklinės cukraus stiklinė 236 ml. Sviestą sutarkuojame, sumaišome su cukrumi ir miltais. Gaunasi tokia biri masė. Įdarui sumaišome varškę, cukrų ir kiaušinius. Kepimo indą patepame sviestu, suberiame pusę miltų-sviesto-cukraus mišinio, išlyginame, ant jo užpilame […]

Apelsinų keksas su aguonomis ir sirupu

Apelsinų keksas su aguonomis ir sirupu

Ingredientai, rodos, paprasti, bet papildomo skonio ir išvaizdos keksui suteikia apelsinų sulčių bei žievelės sirupas. Standartinio dydžio keksui iškepti reikės (stiklinė 237 ml/8 oz.): 1/3 st. aguonų 3/4 st. pieno 200 g kambario temperatūros sviesto 1 a.š. nutarkuotos apelsino žievelės 3/4 st. cukraus 3 kiaušiniai 2 st. miltų 1 1/2 a.š. kepimo miltelių 1/2 st. […]

Citrinų tartaletės su puta

Citrinų tartaletės su puta

Apie šias citrinų tartaletes galiu pasakyti viena – norisi pakartoti. Daug kartų. Iš pradžių su morengu, o kai prisirps skaniosios vasaros uogos – su braškėmis, avietėmis, mėlynėmis.  Gaivus desertas, kur tešlos ir morengo saldumą puikiai atsveria citrininis įdaras. 8 nedidelių tartalečių tešlai prireiks: 100 g kambario temperatūros sviesto 100 g cukraus pudros (galima ir cukraus) […]

Nekeptas meduolių ir bananų tortas

Nekeptas meduolių ir bananų tortas

Sakysit, gal per drąsu vadinti jį tortu, bet tebūnie 🙂 nesudėtingai pagaminamas ir labai skanus meduolių  tortas / pyragas / desertas, kvepiantis meduoliais ir bananais. Galbūt jau ne vienas bandėte. O kas nebandėte – pabandykite, verta! Reikia: Grietinės (ne pačios liesiausios, geriau riebesnė) 500g; Poros šaukštų cukraus; Dviejų-trijų-keturių bananų – pagal skonį, galima šį desertą […]

Beveik Tiramisu tortas

Beveik Tiramisu tortas

Sakau beveik, nes nekepiau biskvito pagal paplitusį receptą, į kurį įeina krakmolas. Neturėjau jo namie, tai kepiausi pamėgtą, purųjį Raffaelinio torto biskvitą. Bet skoniui, manau, nepakenkė. ? Biskvitui reikia: 5 kiaušinių 200 g cukraus 200 g miltų 65 g aliejaus 1,5 a.š. kepimo miltelių Kremui: 350 g maskarponės 500 ml grietinėlės 100 g cukraus pudros […]

Tinginių tortas su Rududu [a la Napoleonas]

Tinginių tortas su Rududu [a la Napoleonas]

Labai paprastas ir greit paruošiamas be galo skanus tortas. Reikalinga: Jau paruošti lakštai “Napoleono” tortui [pirkau. Pakuotėj buvo 3] 2 pokučiai sviesto po 180-200g  [kambario temperatūros] Skardinė “Rududu” Šiek tiek uogienės/trintų uogų [naudojau trintas bruknes su cukrum] Procesas: Lakštus aptepam uogiene/trintom uogom [vieną arba du] . Sviestą ištrinam su rududu [arba rududu su sviestu] iki […]

Prieskoninės arbatos tortas

Prieskoninės arbatos tortas

O man dar neatsibodo cinamono, gvazdikėlių ir kardamono kvapas, todėl, nepaisant to, kad Kalėdos jau praėjo, šis tortas puikiai jas primins. Pastabos: Originaliame recepte tiek kremui, tiek biskvitams naudojamas klevų sirupas, jei tokio turite, žinoma, kad dėkite jį, aš dėjau paprastą cukraus sirupą. Nežinau, gal galima keisti ir medumi (ypač į kremą). Deja, neturiu pjūvio […]

Pyragas su uogomis

Pyragas su uogomis

Reikės 1.5 stiklinės miltų (aš nauduojau speltos) 1 a.š. kepimo miltelių 3 kiaušiniai 80 g kambario temperatūros sviesto 0.5 vanilinės ankšties grūdelių 1 stiklinės cukraus (nauduojau rudą) 0.5 stiklinės grietinės 100-150 g uogų Išplakame sviestą su cukrumi ir kiaušiniais iki purios masės. Dedame vanilinės ankšties grūdelius, grietinę ir toliau plakame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais […]

Moliūgų vyniotinis

Moliūgų vyniotinis

Štai ir jis. Mano pirmasis moliūgų vyniotinis. Labai paprastai pagaminamas (jei turite moliūgų tyrės), labai skanus, labai kvepiantis ir labai rudeniškas. Patikėkite, nuo šito kepinio prieskoniais pakvimpa ne tik jūsų namai, bet ir kaimynų. Pastabos: Moliūgų tyrė pasigaminti pakankamai paprasta – aš įdedu perpjautą moliūgą į orkaitę, į jį įpilu šiek tiek vandens ir kepu, […]