Kepsniai

Meksikietiškas kiaulienos kepsnys

Jums reikės: 1 kg liesos kiaulienos, 1 šaukštelio kakavos miltelių, 1 šaukšto miltų, 0.5 šaukštelio trintų kmynų, raudonųjų ir juodųjų pipirų pagal skonį, žiupsnelio džiovintų raudonėlių, 2 šaukštų skysto medaus, 3 šaukštų grietinėlės, citrinos ir petražolių papuošti. Mėsytę supjaustykite piršto storumo gabalais, sudėkite į keptuvą ir apie pusvalandį kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200 laipsnių […]

Lašišos kepsnys su kedro riešutų padažu

Jums reikės: 600g lašišos, 4 šaukštų tarkuoto parmezano, 2 šaukštų tarkuotų džiūvėsėlių, saliero, 3 morkų, 2 cukinijų, baklažano, sutrinto česnako, čiobrelių, sviesto. Padažui: aliejaus, bazilikų, 2 šaukštų kedro riešutų. Lašišą apkepinkite su aliejumi. Ant jos dėkite džiūvėsėlius, sumaišytus su parmezanu ir sviestu. Kepkite formoje, kol pageltonuos. Daržoves pakepinkite su česnaku ir prieskoniais. Lašišą dėkite ant […]

Šernienos kepsnys

Šerniena, kumpis, 5 kilogramai Kiaulienos lašiniai, 125 gramai Sviestas, 250 gramų Raudonas vynas, 1 stiklinė Sultinys, 1 stiklinė Juodieji serbentai, sultys, 2 šaukštai Avietės, sultys, 2 šaukštai Gvazdikėliai, 3 vienetai Kadagio uogos, 4 vienetai Juodieji pipirai, 2 vienetai Svogūnai, 1 vienetas Juoda duona, plutelė, 1 vienetas Krakmolas, 1 šaukštelis Druska, pagal skonį Kumpio oda nulupama, […]

Jautienos šononės kepsnys

(1 porcija) 1 jautienos šoninės gabalėlis aliejus aptepimui druskos šviežiai maltų pipirų 1 šaukštelis raudono vyno šviežių šalavijų lapų (Vaistinis šalavijas) 4 šaukštai tirštai suplaktos grietinės 1 šaukštas šviežių trintų krienų Filė gabalėlis tolygiai įtrinamas aliejumi ir paliekamas pastovėti. 2 cm storio gabalėlis kepa grilyje ant grotelių apie 2 minutes. Apibarstoma druska ir šviežiai maltais […]

Veršienos kepsnys, prismaigstytas slyvų

1,2 kg veršienoskumpio, 15 džiovintų slyvų. Marinatui: šalto virinto vandens, lauro lapų, druskos, cukraus, citrinos rūgšties, maltų pipirų. Veršieną nuplauname šaltu vandeniu. Iš marinatui skirtų produktų pagaminame marinatą ir užpilame juo veršieną Marinuojame per naktį. Slyvas užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome, kol išsiims kauliukai. Marinuotoje mėsoje aštriu peiliu padarome skyles ir į jas įspaudžiame džiovintas […]

Kauno vištienos maltinis su“ jažynka“

Vienam vištienos maltiniui reikia: 80g vištienos filė, 50g lašinių, 2g druskos, 0,5g maltų juodųjų pipirų, 15g kietai suplaktų kiaušinio baltymų, 20g česnaku aromatizuoto sviesto, 10g kvietinių miltų, 20g kiaušinio plakinio, 15g džiūvėsėlių. Vienai „jažynkos“ porcijai reikia: 20g daržovių arba grybų sultinio, 20g grietinėlės, 10g lsviesto, 150g žaliųjų žirnelių ir morkų kubelių, 3g druskos, 1g džiovintų […]

Silkė trapioje tešloje

5-8 silkės, 0,5l pieno ar arbatos užpilo, Tešlai: 100g sviesto, 100g grietinės, 2 kiaušinio tryniai, miltų, druskos, 2 šaukštai spirgučio, 1 šaukštas sviesto. Silkes nuplauti, išdarinėti, išrinkti kaulus ir pamerkti į pieną arba arbatos užpilą. Mirkyti 2-3 val. Sviestą išsukti su kiaušinių tryniais, įberti truputį druskos, supilti grietinę ir berti miltų tiek, kad tešla būtų […]

KEPSNYS "BOLIVIA"

100g rapsų aliejaus 500g bulvių 300g žiedinių kopūstų 70g vandens 1 šaukštas kmynų Ant įkaitusios keptuvės pilame rapsų aliejų. Nuskutame ir šiaudeliais supjaustome bulves. Supjaustome žiedinį kopūstą kubeliais.Viską sudedame į keptuvę, apibarstome kmynais.Įpilame vandens. Uždengiame sandariai dangčiu. Kepame 30 minučių.

Ispaniškas kiaulienos kepsnys

1 kg liesos kiaulienos, 1 šaukštelio kakavos miltelių, 1 šaukšto miltų, 0.5 šaukštelio trintų kmynų, raudonųjų ir juodųjų pipirų pagal skonį, žiupsnelio džiovintų raudonėlių, 2 šaukštų skysto medaus, 3 šaukštų grietinėlės, citrinos ir petražolių papuošti. Mėsytę supjaustykite piršto storumo gabalais, sudėkite į keptuvą ir apie pusvalandį kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje. Į […]

Veršienos kepsnys

300 g. veršienos nugarinės 100 g. šviežių lašinukų Marinatui: druskos, pipirų, skiltelė česnako, 0.5 citrinos Veršienos gabalą supjaustykite ir išklokite 1 cm. sluoksniu. Pamuškite, pabarstykite pipirais, ištrinkite česnaku ir apšlakstykite citrinos sultimis. Keletą valandų marinuokite. Ant veršienos plonu sluoksniu klokite lašinukus. Mėsą vyniokite ant iešmo ir apsukite siūlu. Kepkite šašlykų krosnelėje arba orkaitėje. Valgykite su […]