Košės ir tyrės

MANŲ KRUOPŲ BLYNELIAI SU OBUOLIAIS

2 stiklinės manų košės 2 kiaušiniai 3 šaukštai miltų 3 obuoliai 1 šaukštas cukraus druskos pagal skonį riebalų (aliejaus, sviesto) kepimui pieno ( masei praskiesti) cinamono Į manų košę įmušti kiaušinius, suberti miltus, pasaldinti, paskaninti cinamonu ir gerai išmaišyti. Jei masė labai kietą praskiesti pienu. Obuolius nulupti, sutarkuoti burokine tarka ir sukrėtus į košę išmaišyti. […]

Paprika su kiaulienos faršu

4 porcijoms reikės: 4 paprikų 300 g pomidorų 2 skiltelių česnako 100 g miežinių kruopų 400 g kiaulienos faršo 2 kiašinių druskos, pipirų, raudonėlių, mėtų pusės stiklinės daržovių sultinio, petražolių Paprikas nuplaukyte, nupjaukyte viršunėles, išvalykite sėklytes. Pomidorus supjaustykite gabaliukais. Česnaką sutrinkite. Kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Mėsą sumaišykite su išvirta koše, česnaku ir kiaušiniais. Pagardinkite druska, […]

Veršio šonkauliukai

800 g šonkauliukų 20 g sviesto 1 šaukštas miltų prieskonių prieskoninių daržovių 1 stiklinė kiaušinio padažo Šonkauliukus supjaustyti, apibarstyti druska, pavolioti miltuose, apkepinti, sudėti į troškintuvę su prieskoninėmis daržovėmis, įpilti truputį sultinio ir troškinti. Ištroškinus supilti kiaušinių padažą ir dar pakaitinti. Patiekiami su tuo pačiu padažu. Tinka virti makaronai, troškintos morkos, bulvių ar kita košė.

"Polenta" su lašišų ikrais

8 porcijoms reikės: 50ml daržovių sultinio, 300g kukurūzų kruopų, 250ml pieno, druskos, pipirų, 1 šaukšto sviesto, 1 kiaušinio, 2 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio, 2 svogūnų su laiškais, 1 ryšelio krapų, 150g greitinės, 100g lašišų ikrų. Sultinį užvirkite. Visą laiką maišydama plona srovele pilkite kruopas, tada pieną. Košę virkite apie 8 min. ant mažos ugnies kartkartėmis […]

Lašiša su bulvių ir obuolių koše

4 porcijoms reikės: 1kg bulvių, 4 didelių obuolių, 1lauro lapo, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 100g lašinukų, šaukšto čiobrelių lapų, 600g lašišos filė, 100ml pieno,60g sviesto, druskos, pipirų, muskato. Nuskustas bulves ir nuluptus obuolius supjaustyti gabaliukais. Bulves apie 10 min.pavirti pasūdytame vandenyje, įmetus lauro lapą,paskui sudėti obuolius ir patroškinti dar 5-7min. Filė nuplauti, nusausinti ir perpjauti […]

Keptas karpis su citrininiu sviestu

Jums reikės: 8-10 gabaliukų karpio, 300g šaldytų prieskoninių daržovių, 2 svogūnų, 3 šaukštų miltų, 100g sviesto, vienos žaliosios citrinos sulčių, kepimo aliejaus, pipirų, druskos. Prieš naudojant atšildykiteprieskonines daržoves, smulkiai supjaustykite svogūnus ir sumaišykite. Nuplautus ir nusausintus žuvies gabaliukus sudėkite į lėkštę, apdėkite daržovėmis ir padėkite šaltai. Minkštą sviestą sutrinkite plaktuvu, kol jis taps purus, įlašinusi […]

TRIUŠIENOS DEŠRELĖS

0,5 kg triušienos 50 g lašinukų ketvirtadalis stiklinės pieno 1-2 riekelės padžiūvusio pyrago šaukštas sniesto ar margarino prieskoninių daržovių prieskonių druskos žarnų Mėsa dedama į verdantį vandenį (jo pilama nedaug) su prieskoninėmis daržovėmis, pasūdoma ir išverdama. Nuimta nuo kaulų mėsa sumalama kartu su lašinukais ir piene išmirkytu bei nuspaustu pyragu, pridedama prieskonių, druskos, sviesto ir […]

Avokado sriuba

2 avokados, citrina, 3 stiklinės daržovių sultinio, 1/2 stiklinės grietinės, 4 šaukšteliai raudonųjų ikrų, krapų,druskos, baltųjų pipirų. Avokadas nuplauti, nulupti ir išimti kauliukus. Citriną nuplikyti verdančiu vandeniu, nuvarvinti. Kelis citrinos griežinėlius atpjauti ir palikti papuošimui, o iš likusios dalies išspausti sultis ir supilti ant avokadų. Avokadą sutrinti į košę. Sumaišyti su grietine, o paskui su […]

SLUOKSNIUOTAS PYRAGAS

250 g margarino arba sviesto, 4 tryniai, 1 šaukštas miltinio cukraus, 1 šaukštelis sodos, ½ stiklinės grietinės, ½ kg miltų, 2 šaukšteliai kakavos, 6 baltymai, 6 šaukštai cukraus, vanilinio cukraus, 250 g slyvų arba obuolių košės. Margarinas išsukamas, išmušami tryniai, suberiamas miltinis cukrus ir gerai išmaišoma. Tada supilama soda, sumaišyta su grietine, ir miltai. Užminkoma […]

Žuvies receptas

Žuvies file, Vegeta, Miltų, Kiaušinis. Žuvies filė (geriausiai jūros lydekos)supjaustyti pailgais storesniais gabaliukais, apibarstyti vegeta ir palaikyti 2 val. Tada atskirame indelyje išplakti 1 kiaušinį , po to įdėti miltų ir truputį vandens. Žodžiu padaryti tirštesnę košelę nei miltiniams blynams. Atskirame puode įkaitinti aliejų ir kiekvieną gabaliuką pavilgę ,,košelėje” kepti iki parudavimo aliejuje. Perspėju, kad […]