Padažai

Grietinės padažas

0.5 stiklinės grietinės, 1 – 2 šaukštai (3%) acto, maltų pipirų, cukraus ir druskos pagal skonį. Išsukti grietinę, pridėti truputį maltų pipirų, acto, druskos ir cukraus pagal skonį. Šį padažą galima pagaminti su kiaušinio tryniu.Tada kietai virtą kiaušinio trynį ištrinti su trupučiu sutaisytų garstyčių, atskiesti grietine, pridėti druskos, acto, cukraus ir maltų pipirų.

Pomidorų padažas

Svogūnų padažo, 3 – 4 šaukštai pomidorų tyrės, cukraus. Gaminant svogūnų padažą, kartu su kapotais svogūnais riebaluose pakaitinti ir pomidorų tyrę. Padažą pagardinti cukrumi, druska, galima apibarstyti pipirais. Patiekti prie kiaulienos, jautienos, avienos, briedienos valgių bei valgių iš faršo.

Totoriškas padažas

1 stiklinė majonezo, 1 raugintas agurkas, 1 mažas svogūnas, petražolių lapelių, truputis cukraus, citrinos sulčių arba naminio vyno. Susmulkinti raugintą agurką (nulupus ir išėmus sėklas), svogūną, petražolių lapelius. Visus produktus sumaišyti su majonezu ir pagardinti. Patiekti prie paukštienos, veršienos ir triušienos valgių. Šaltą mėsą užpilti padažu, o prie karštos mėsos padažą patiekti

Padažas rūkytai arba sūdytai lašišai

Reikės: Stiklinės neriebios grietinėlės Kapotų krapų Garstyčių, vidutinio stiprumo, french mustard. Druskos Eiga: Grietinėlę išplakti iki tol kol laikys forma išdrėbus šaukštu ant lėkštės. Įmaišyti likusius ingridientus pagal skonį. Pastabos: Aš šį padažą stengiuosi sunaudoti tą pačią dieną. Jei liko kitai dienai jis greičiausia bus per skystas. Bet paplakus galima tai ištaisyti.

Ankštinių pipirų padažas

Svogūnų padažo 2 šaukštai kapotų konservuotų ankštinių pipirų truputis maltų raudonųjų arba juodųjų pipirų Į svogūnų padažą (virimui įpusėjus) suberti smulkiai kapotus ankštinius pipirus, viską apibarstyti raudonaisiais pipirais ir dar pavirinti. Galima įpilti konservų sulčių

Krienų sviestas

100 g sviesto, 2 valgomieji šaukštai sutarkuotų krienų, druskos. Sviestą ištrinti iki baltumo, pridėti sutarkuorus krienus ir sukti, kol pasidarys vienoda masė.

Saldus medaus ir brenzio padažas

Reiks: lygiom dalim medaus, vandens, brendzio, plius: lauro lapo poros sakeliu ciobrelio, cinamono lazdeles. Eiga: Viska nuvirti kol isgaruos alkoholis. Tinka prie orkaitej keptu figu.

Acto ir aliejaus padažas

4 šaukštai (3%) acto, 2 šaukštai gero aliejaus, maltų pipirų, druskos ir cukraus pagal skonį. Actą, aliejų, druską, maltus pipirus ir cukrų sumaišyti.Jeigu actas yra stipresnis kaip 3%, jį reikia atskiesti virintu vandeniu. Padažą vartoti įvairioms salotoms sutaisyti.

Rudasis grybų padažas

Pagrindinio rudojo padažo, 0,5 stiklinės grybų, 2 šaukštai vyno ar rūgščių sulčių ar grietinės. Kai pagrindinis rudasis padažas užvirs, sudėti susmulkintus troškintus grybus. Baigus virti, supilti vyną. Patiekti prie keptos jautienos, kiaulienos ar veršienos

Aštrus grietinės padažas

Grietinės padažo, 2 svogūnai, 1 šaukštas pomidorų tyrės, 2 šaukšteliai aštraus padažo, truputis maltų raudonųjų pipirų. Pomidorų tyrę ir kapotus svogūnus troškinti svieste kartu su miltais. Aštrų padažą ir maltus raudonuosius pipirus sudėti į jau pagamintą padažą. Patiekti prie virtos ar troškintos mėsos.