Salotos

PIKANTIŠKI RYŽIAI SU APELSINAIS

1 ½ stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, po 3 šaukštelius smulkiai supjaustytų svogūnų ir salierų, druskos, cukraus, stiklinė apelsinų sulčių. Ryžiai pusiau išverdami su 3 stiklinėmis vandens. Svogūnai ir salierai pakepinami svieste. Kai svogūnai pasidaro gelsvai auksinės spalvos, sukrečiami ryžiai, įberiama druskos, cukraus, įpilama apelsinų sulčių. Verdama ant mažos ugnies 10 min. Išvirę ryžiai apibarstomi tarkuota […]

Morkų ir obuolių salotos "Sveikata"

6 porcijoms reikės : 4 morkos, 1 didesnis obuolys, 2 šaukštai citrinos sulčių, 1 šaukštas razinų, 1 šaukštas aliejaus, 1 arbat. šaukštelis smulkaus cukraus, petražolės šakelė. Nuplautos morkos nuskutamos, dar kartą nuplaunamos ir smulkiai sutarkuojamos.Nuplautas obuolys supjaustomas į 4 dalis (skilteles) ir, išėmus sėklides, taip pat sutarkuojamas.Nuplautos razinos pusę valandos brinkinamos šaltame vandenyje. Į morkų […]

Baklažanų salotos

1 didelis baklažanas, 1 didelis svogūnas, 4 morkos, keli žirneliai juodųjų pipirų, 50 g sviesto, 0,5 stiklines vandens. Baklažanus ir morkas supjaustyti šiaudeliais, svogūnus pusžiedžiais, sudėti pipirus, sviestą, supilti vandenį, troškinti keptuvėje, 20 min. pamaišant, valgyti su virtom bulvėm.

Obuolių salotos "Arlekinas"

4-6 dideli obuoliai, 2 šaukštai trintos varškės, 4 šaukštai pieno, 1 šaukštas citrinos sulčių, 2 šaukštai razinų, 1 šaukštas cukraus. Obuoliai nulupami ir perpjaunami į 4 dalis. Išėmus sėklides kiekviena dalis supjaustoma plonomis skiltelėmis. Razinos gerai nulupamos, išmirkomos ir sudedamos į dubenį su obuoliais. Varškė, pienas, citrinos sultys ir cukrus gerai ištrinami, kol gaunama vientisa […]

Burokėlių salotos

1 kg burokėlių pusė stiklinės majonezo 2 šaukštai nerūgščios grietinės 2-3 šaukštai tarkuotų krienų šaukštas citrinų sulčių pusė susmulkinto svogūno druskos, baltųjų pipirų Išvirkite burokėlius, ataušinkite ir nulupkite. Supjaustykite ir suberkite į indą, kuriame patieksite. Pataisykite padažą iš majonezo, grietinės, krienų ir paskaninkite citrinų sultimis, pipirais bei druska. Užpilkite padažą ant burokėlių ir papuoškite tarkuotais […]

Grybų salotos

0.5 l marinuotų grybų 5 virtos vidut. dydžio bulvės 1 virta morka 1 svogūnas 1 indelis konservuotų karališkų pupelių 1 arb. šaukštelis vegetos Pipirų 3 šaukštai nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus

Džiovintos duonos salotos

1 stiklinė džiovintų juodos duonos kubelių, 1 stiklinė džiovintų baltos duonos kubelių, 2-3 virtos morkos, pjaustytos kubeliais, 1 stiklinė lietuviško ar kitokio sūrio kubelių, 1 stiklinė grietinės, 1 šaukštas virtų kmynų, vandens. Kmynus išvirti vandenyje ir nusausinti. Visus produktus dėti sluoksniais į salotinę, užberti kmynų, užpilti grietinės ir puošti duonos trupinėliais.

Rūkytų silkių salotos

1 rukyta silkė, 1 obuolys, 1 morka, 1 kietai išvirtas kiaušinis, 2 šaukštai grietinės. Silkę nulupti ir, išėmus kaulus, supjaustyti gabaliukais. Obuolį ir morką stambiai sutarkuoti, kiaušinį sukapoti. Viską aumaišyti ir sudėti į salotinę, užpilti grietine. Puošti morkų žvaigždutėmis, kiaušiio gabaliukais. Kai kur puošiama sulkiais duonos kubiukais, padžiovintais arba pakepintais aliejuje. Patiekiama kaip užkandis.

Žirnių-bananų salotos

500 g žalių žirnelių, 2 bananai, 1/2 stiklinės majonezo, 2 šaukštai balto vyno, citrinos žievelės, citrinos sultys, druskos, pipirų, cukraus. Bananus supjaustyti pusgriežinėliais, sumaišyti su žirneliais. Iš majonezo, vyno, citrinos sulčių bei cukraus sumaišyti padažą ir juo užpilti žirnelius ir bananus, paskaninti citrina, druska, pipirais, cukrumi.

Burokėlių ir salierų salotos

120 g virtų burokėlių, 85 g rūgščių obuolių, 100g salierų šaknies, 60 g salierų stiebų, 4 kietai virti kiaušiniai, 120 g salotų lapų, 140 g majonezo, druskos, pipirų. Burokėlius supjaustome kubeliais. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome kubeliais. Saliero šaknį nuvalome, supjaustome kaip ir obuolius ir 2-3 min. užpilame verdančiu vandeniu. Susmulkiname salierų stiebus bei […]