Salotos

Salotos su avokadu

4 porcijoms reikės: 2 šaukštų kedro riešutų, 2 pomidorų, 150g sultenės, 2 avokadų, 1 svogūnėlio, 2 šaukštų baltojo balzaminio acto, druskos, pipirų, 2 šaukštų aliejaus, 8 nesūrių lazdelių, 100g plonais griežinėliais supjaustyto kumpio. Kedro riešutus paskrudinkite keptuvėje, suberkite į lėkštę ir leiskite ataušti. Pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Avokadus perpjaukite perpus, išimkite kauliukus, […]

Norvegiškos silkių salotos

2 sūrios silkės, 3 kaiušiniai, svogūnas, 3 valgomieji šaukštai acto, valgomasis šaukštas margarino, arbatinis šaukštelis garstyčių, žiupsnelis cukraus. Silkes gerai išmirkyti, nulupti ir išdaryti.Perpjauti pirma išilgai, o paskui supjaustyti kubeliais, bet nepernelyg mažais.Svogūną sukapoti ir truputį pakepinti su margarinu.Du žalius kiaušinius išplakti su actu ir šiuo plakiniu užpilti svogūnus (kiaušiniai turi sukrekėti).Pridėti garstyčių ir cukraus.Paruoštus […]

Karštai rūkyta žuvis ir daržovės

400 g karštai rūkytos žuvies, 3 bulvių 1/2 gūžės žiedinio kopūsto, 100 g šparaginių pupelių, 2 kiaušinių, 2 agurkų, 2 pomidorų, 1 stiklinės majonezo, druskos. Bulves, žiedinį kopūstą, špara­gines pupeles, kiaušinius išvir­kite atskirai. Kopūstą išskirstykite žiedynais. Pupeles, bulves, kiau­šinius, agurkus supjaustykite plonomis skiltelėmis. Nuimkite žuvies odą, išimkite kaulus, žuvį supjaustykile gabaliukais. Žuvį sudekite į salotines […]

Raugintų kopūstų ir bulvių salotos

6 bulvės, 2 salierai, 0.5 l raugintų kopūstų, 0.5 svogūno, 0.5 stiklinės aliejaus, druskos, cukraus pagal skonį. Bulves ir salierus išvirti atskirai, smulkiai supjaustyti ir, pridėjus raugintų kopūstų, žalių pjaustytų svogūnų, aliejaus, druskos bei cukraus pagal skonį, išmaišyti.Neturint aliejaus, salotas galima užpilti rūgščia grietine ar pomidorų koše. Vietoj salierų į salotas galima pridėti 1 stiklinę […]

Karštos vištienos salotos su špinatais ir laukiniais ryžiais

2 didelių saujų špinatų; 1 stiklinės virtų laukinių arba natūralių ryžių, ar jų mišinio; 1 vištienos krūtinėlės (file); 6-8 vynuoginių pomidorų. Marinatui ir padažui: 1 šaukšto rudojo cukraus; 2 šaukštų ryžių vyno (arba balto vyno ar jo acto); 2 šaukštų sezamo aliejaus; 6 šaukštų sojos padažo; 1 skiltelės česnako (susmulkinti); gabalėlio šviežio imbiero (susmulkinti); 0,5 […]

Kopenhagos salotos

250 g žuvies, raugintas agurkas, 2 pomidorai, mažas svogūnas, 1-2 obuoliai, 100 g majonezo, druskos, pipirų, garstyčių. Žuvį išvirti labai mažame kiekyje vandens, išimti kaulus ir susmulkinti ją gabaliukais.Agurką, pomidorus, svogūną ir obuolius supjaustyti kubeliais, sumaišyti su žuvies gabalėliais, pasūdyti, pridėti pipirų, garstyčių ir viską sumaišyti su majonezu.

Salotos citrinose

8 citrinos, 1 stiklinė slyvų be kauliukų, 0,5 stiklinės razinų, 2-3 obuoliai, 3-4 šaukštai grietinės, petražolių lapelių. Penkias citrinas gerai nuplauti ir kiekvienos nupjauti1/3.Minkštimą išimti nesupjaustant žievės.Jos kraštelius aštriu peiliuku išpjaustyti danteliais. Slyvas išmirkyti, nusausinti ir supjaustyti šiaudeliais. Razinas nuplauti, nusausinti, perpjauti pusiau. Obuolius nulupti ir, išėmus sėklalizdžius, stambiai sutarkuoti. Tarkinius apšlakstyti citrinos sultimis. Į […]

Pomidorų salotos su sūriu

4-5 pomidorai, 100 g „Mozarelos” sūrio, 80 g svogūnų laiškų, 3 šaukštai raudonojo vyno acto (arba obuolių), 6 šaukštai aliejaus, truputis druskos, cukraus, maltų juodųjų pipirų Pomidorus supjaustome griežinėliais, baziliką ir svogūnų laiškus susmulkiname. Lėkštelėje sluoksniais dedame pomidorus, pabarstome susmulkintais žalumynais, pašlakstome pagamintu padažu. Užbarstome kubeliais supjaustyto sūrio. Papuošiame bazilikų lapeliais

Burokėlių salotos su spirgučiais

0,5l stambiai sutarkuotų burokėlių, 0,5 stiklinės spirgučių, 0,5 stiklinės aliejaus, 2 svogūnai, pipirų, druskos, 1 šaukštelis citrinos rūgšties, 1-2 šaukšteliai kvietinių miltų. Svogūnus nulupti, supjaustyti žiedais ir pakepinti aliejuje. Pakepintus svogūnus pilti į dubenį, sudėti burokėlius, užbarstyti citrinos rūgšties, pipirų, druskos. Viską išmaišyti dėti į salotinę ir viršų pabarstyti spirgučiu. Prie burokėlių salotų su spirgučiu […]

ANANASAS, ĮDARYTAS KREVEČIŲ SALOTOMIS

1ananasas (apie 1,3 kg) 100g krabų lazdelių 150g krevečių 10g Voičesterio padažo 100g majonezo 120g kečiupo 150g pomidorų 80g citrinos salotų lapų migdolų lapelių (lakštų) įvairių prieskonių Ananasą supjaustykite į 5 lygius griežinėlius. Gražiai išpjauname vidų, palikdami sveiką žievelę. Krabų lazdeles ir išpjautą vidų supjaustome kubeliais. Sudedame krevetes. Majonezą sumaišome su kečiupu ir Voičesterio padažu. […]