Salotos

Petražolių salotos

1 stiklinė smulkiai pjaustytų petražolių lapelių, 3 svogūnai, citrinos rūgšties, 3 šaukštai aliejaus, truputis krapų, druskos. Petražoles ir smulkiai supjaustytus svogūnus sudėti į salotinę, užbarstyti citrinos rūgšties, druskos, užpilti užvirinto ir atvėsinto aliejaus. Viršų pabarstyti smulkiai pjaustytais krapais.Šios salotos ypač tinka prie aštrių mėsos patiekalų.

"GREITOS" VIŠTIENOS SALOTOS

1 rūkytos vištos šlaunelė 1 marinuotų kukurūzų indelis 1 mažas svogūnas 4 – 5 šaukštai majonezo truputis kvepiančiųjų pipirų. Vištieną, atsyrus nuo kaulo, supjaustyti kubeliais, supilti kukurūzus (nusunkus marinatą), supjaustyti svogūną, pabarstyti pipirais, išmaišyti viską majoneze.

Šviežių kopūstų ir morkų salotos

ketvirtadalis kopūsto gūžės, 2-3 vidutinio dydžio morkos, 1-3 skilteles česnako, 2 stiklinės juodos duonos trupinių, 100g majonezo, petražolių, salierų ar krapų. Kopūstą sutarkuoti stambiai, morkas smulkiai. Česnako skilteles nulupti ir smulkiai sukapoti. Į salotinę dėti eilėmis: morkų, kopūstų, duonos trupinių, česnako, truputį smulkiai pjaustytų žalumynų. Taip sudėjus visas paruoštas daržoves ir juodos duonos trupinius, ant […]

Sluoksniuotos salotos

2 vidutinio dydžio virti burokėliai, 2-3 žieminės bulvės, 4-5 šaukštai majonezo, 3 silkės, pipirų, citrinos rūgšties, 1 svogūnas,2 obuoliai, druskos, žalumynų. Burokėlius stambiai sutarkuoti, užbarstyti citrinos rūgšties, druskos, išmaišyti keletą min. leisti pastovėti.Žiemines bulves stambiai sutarkuoti. Silkes išvalyti ir, išėmus kaulus, nuplauti, smulkiai supjaustyti. Į salotinę dėti burokėlių sluoksnį, silkės, bulvių, smulkiai pjaustyto svogūno, pipirų, […]

Daržovių mišrainė

4 bulvės, 3 burokėliai, 1-2 morkos, 1 kiaušinis, 0.5 svogūno ar keli svogūno laiškai, 1-2 rauginti agurkai, 0.5 stiklinės pupelių, 2/3 stiklinės grietinės, druskos, cukraus. Atskirai išvirti bulves, burokėlius, morkas ir pupeles.Bulves geriau virti neskustas, morkas, jei galima, išvirti mėsos sultinyje arba supjausčius iššutinti mažame vandens ir riebalų kiekyje.Pupeles išmirkyti, išvirti ir nusunkus truputį pasūdyti.Burokėlius […]

Pupelių salotos su garstyčių ir jogurto padažu

4 porcijoms reikės: po indelį baltųjų ir raudonųjų pupelių, salotų gūžės, indelio natūralaus jogurto, saldžiosios maltos paprikos, 3-4 šaukštų garstyčių, raudonojo ir baltojo svogūno, .druskos, pipirų. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Jogurtą sumaišykite su garstyčiomis, pagardinkite druska, pipirais ir paprika. pupeles nusunkite. Į salotinę dėkite salotas ir pupeles ir užpilkite padažu, pabarstykite svogūnais.

Avokados ir krevečių salotos

Reikė: 1 avokados, 3 vidut. dydžio pomidorų, 1 skiltelės česnako, 500 g nuvalytų krevečių, 3 valg. šaukšt. majonezo, 2 valg. šaukšt. pomidorų padažo, druskos ir pipirų pagal skonį. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką. Su šaukšteliu atsargiai, nepažeidžiant odelės, išskobkite minkštimą. Minkštimą smulkiai supjaustykite. Jeigu krevetės žalios ir nenuvalytos, išvirkite jas ir nulupkite, išdarinėkite. Paruoštas sudėkite […]

Kopūstų salotos

2 kg šviežių kopūstų 2 – 3 morkos kelios skiltelės česnako Marinatui: 3 stiklinės vandens 1/2 stiklinės cukraus 1/2 stiklinės acto druskos Supjaustyti kopūstus, morkas ir susmulkinti česnaką. Marinatą užvirinti ir karštą užpilti ant daržovių. Užpilti 2 šaukštus aliejaus. Vėsiai laikomos salotos išlieka šviežios dvi savaites. Tinka prie mėsos patiekalų, ypač kepsnių.

KINIŠKŲ KOPŪSTŲ SALOTOS SU VAISIAIS

600g kiniško kopūsto 2 kiviai 2 apelsinai 3 šaukštai grietinės 3 šaukštai riebaus jogurto 1 šaukštas citrinos sulčių 4 šaukštai pipirnių arba petražolių lapelių Nuskabomi blogi viršutiniai kopūsto lapai, jis gerai nuplaunamas, supjaustomas šiaudeliais. Apelsinai ir kiviai nulupami. Kiviai supjaustomi maždaug pusės cm storio griežinėliais, kurie dar pasmulkinami maždaug į šešias dalis. Apelsinai išskirstomi skiltelėmis, […]

Kviečių salotos

I. 0,5l išbrinkintų kviečių, 1 morka, 1 obuolys, 2 šaukštai grietinės, žiupsnelis druskos ir cukraus. Išbrinkintus kviečius (brinkinti 1-2 paras, vis užpilant drungnu vandeniu) nusausinti ir sumalti. Morką ir obuolį stambiai sutarkuoti. Viską sudėti į salotinę, užbarstyti cukraus ir druskos, užpilti grietinės. II. Maltus kviečius sumaišyti su varške, padaryta iš krekenų, pridėti truputį grietinės, cukraus.