Salotos

“Pavasario” mišrainė

3 kiaušiniai 200 g konservuotų kukurūzų, 2 agurkai, 5-6 svogūnų laiškai, 2 šaukštai majonezo, petražolių. Kiaušinius kietai išvirkite, nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Agurkus supjaustykite kubeliais, svogūnų laiškus ir petražoles susmulkinkite. Viską sumaišykite, sudėkite į salotinę ir užpilkite majonezu.

Menkių kepenėlės su paprika

3 skardinių menkių kepenėlių 3 kietai virtų kiaušinių 1 svogūno, 1 pomidoro, 1 paprikos, 1/2 obuolio, majonezo, krapų, druskos ­pagal skonį Menkes kepenėles, nupylusi aliejų, susmulkinkite. Kiaušinius ir krapus sukapokite. Svogūną susmulkinkite. Pomidorą ir papriką smulkiai supjaustykite. Obuolj nulupkite, išpjovusi sėk­lalizdžius, sutarkuokite stambia tarka. Visus produktus sumaišykite, jdekite majonezo, sudėkile į salotinę.

SALOTOS "MARGARITA"

100g rūkytos menkės 60g konservuotų žirnelių 1 svogūnas (nedidelis) 2 šaukštai majonezo Menkę, nulupus ir išėmus kaulus, ir svogūną supjaustyti mažais kvadratėliais. Į dubenėlį sudėti visus produktus ir užpilti majonezu. Kas mėgsta galima įdėti šaukštą kubeliais pjaustytų virtų bulvių.

SALOTOS SU PAPRIKA (1)

400 g kalafiorų 100 g pupelių 3 vidutinio dydžio morkos 1 svogūnas 1 raudonoji ir 1 žalioji paprikos druskos, pipirų Padažui: 1/2 poro ryšulėlis petražolių 1 valg. šaukštas pomidorų padažo 1 valg. šaukštas majonezo 2 valg. šaukštai garstyčių 1 arbat. šaukštelis džiovintos paprikos miltelių 1 arbat. šaukštelis „Vegetos” 1 arbat. šaukštelis citrinos sulčių Kalafioro žiedynus […]

Pavasarinės salotos

2 salotų gūželės, 2 pomidorai, agurkas, 2 morkos, pundelis svogūnų laiškų. Padažui : stiklinė alyvų aliejaus, citrinos sultys, druskos, pipirų. Visus komponentus gerai išplakti. Morkas nuskusti ir supjaustyti plonais šiaudeliais.Kitas daržoves susmulkinti.Viską suberti į salotinę ir užpilti padažu.

Šviežių daržovių salotos su ypatingu Clearspring padažu

Daržovės: tarkuotos morkos ir kopūstai. Įbėrus truputį jūros druskos, daržoves patariama pamaigyti rankomis. Padažas: SOJŲ aliejus, kepintų MOLIŪGŲ sėklų aliejus, sojos padažas SHOYU arba TAMARI, UME slyvų pagardas, rudųjų ryžių actas, džiovintas bazilikas.

Burokėlių salotos su aliejumi ir silke

1l smulkiai tarkuotų burokėlių, 1 stiklinė aliejaus, 2 svogūnai, pipirų, 2-3 silkės, cukraus, citrinos rūgšties, druskos,1 kiaušinis, žalumynų. Silkę išvalyti, nulupti, išimti kaulus ir 2 val. pamirkyti citrinos rūgšties tirpale. Paskui supjaustyti rėželiais. Į burokėlius sudėti silkes, aliejuje patroškintus smulkiai supjaustytus svogūnus, pipirus, druską, cukrų, citrinos rūgštį, išmaišyti. Viską sudėti į salotinę ir puošti žalumynais […]

Vaisių mišrainė

1 bananas, 1 obuolys, 1 apelsinas, pusė stiklinės varškės, 50g apelsinų sunkos, 1 šaukštelis medaus, pusė šaukštelio citrinos sunkos, truputis druskos. Bananą supjaustyti griežinėliais, obuolį nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti plonomis skiltelėmis,apelsiną nulupti (taip pat ir baltą odelę) ir supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais. Sudėti į serviravimo indą. Varškę, apelsino ir citrinos sunką, medų ir druską […]

Džiovintos duonos kubelių ir gelteklių salotos

1 stiklinė smulkių džiovintų juodos duonos kubelių, 2-3 gelteklių šakneles, 2-3 šaukštai grietinės, druskos. gelteklių šakneles gerai nuplauti, nuvalyti ir supjaustyti griežinėliais. Į salotinę dėti duonos kubelius, gelteklių griežinėlius, pabarstyti druska, uždėti grietinės. Salotas puošti duonos trupinėliais (duonos riekutę sutrupinti) ir smulkiai tarkuotomis gelteklėmis.

Morkų salotos su graikiniais riešutais

1. 2 vidutinio dydžio morkos 6 graikiniai riešutai 1 šaukštelis garstyčių 1 šaukštas aliejaus pagal skonį druskos Morkos sutarkuojamos, riešutai sukapojami, sudedamos garstyčios, pasūdoma, gerai išmaišoma ir užpilama aliejumi. 2. 2 vidutinio dydžio morkos 0,5 stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio 2 šaukštai majonezo šaukštelis kmynų pagal skonį druskos Kmynus nuplikome. Morkos sutarkuojamos, sumaišomos su tarkuotu sūriu […]