Sausainiai ir saldainiai

BANANINIAI SAUSAINĖLIAI

2 stiklinės miltų 3 šaukštai cukraus 1 šakštelis kepimo miltelių 1 stiklinė sutrintų bananų 1 kiaušinis 2 šaukštai aliejaus 2 šaukštai pieno žiupsnelis druskos Miltus, cukrų, kepimo miltelius bei druską sumaišyti. Viduryje padaryti įdubą. Likusius produktus sumaišyti, supilti į įdubą ir išminkyti vienalytę tešlą. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jo šaukštu dėti tešlos kauburėlius, […]

Zefirai

3,5 stiklinės cukraus 0,5 stiklinės vandens cukraus sirupui 0,5 stiklinės vandens želatinui 2 šaukštai želatinos 3 kiaušinių baltymai 0,5 stiklinės cukraus pudros Į šaldytą virintą vandenį supilti želatiną ir palikti 1,5 val. Cukrų įpilti į vandenį ir virti, kol pradės virti dideliais burbulais. Pabandymui paimkite ant šaukštelio truputį sirupo, panardinkite į šaltą vandenį ir rankomis […]

AMŪRO SAUSAINĖLIAI

Tešlai: 250g miltų, 200g cukraus ant peilio galo kepimo miltelių 1 šaukštelis vanilinio cukraus 1 kiaušinis, 250g sviesto 1 šaukštelis malto cinamono 250g migdolų truputi maltų gvazdikėlių žiupsnelis druskos Įdarui: 1 stiklinė apelsinų džemo Apliejimui: 150g cukraus pudros 4 šaukštai citrinos sulčių Migdolus sumalti. Visus tešlos ingridientus išminkyti dubenyje ir porą valandų palaikyti vėsioje vietoje. […]

Bananiniai sausainėliai

2 stiklinės miltų 3 šaukštai cukraus 1 šaukštelis kepimo miltelių 1 stiklinė sutrintų bananų 1 kiaušinis 2 šaukštai aliejaus 2 šaukštai pieno žiupsnelis druskos Miltus, cukrų, kepimo miltelius bei druską sumaišyti. Viduryje padaryti įdubą. Likusius produktus sumaišyti, supilti į įdubą ir išminkyti vienalytę tešlą. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jo šaukštu dėti tešlos kauburėlius, […]

Spurgos su įdaru

Tešlai: 50g cukraus, 30g mielių, 2 kiaušiniai, 1 trynys, 100g sviesto arba margarino, 125 ml pieno, 500g miltų, 1 pakelis vanilės cukraus. Aliejaus virimui. Įdarui: 1 stiklinė uogienės arba džemo. Apibarstymui: 1/2 stiklinės cukraus pudros. Paruošiame mielinę tešlą. Iš jos iškočiojame 5 mm storio lakštą. Formuojame apskritimus. Ant puses apskritimų dedame po šaukštą uogienės, apskritimų […]

Mieliniai sausainiai su obuoliais

200g margarino,50g mielių, 2 šaukštai cukraus, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai grietinės, 500g miltų, obuolių. Aptepimui: 1 kiaušinis. Pabarstymui: 1 stiklinė cukraus, 1-2 arbatiniai šaukšteliai cinamono. Mieles išsukame su cukrumi, po to dedame grietinę ir išplaktus kiaušinius. Gerai išmaišome. Atskirai išsukame margariną ir į jį po šaukštą dedame paruoštos masės nuolat sukdami, kad tešla būtų vientisa. […]

Bananiniai sausainėliai

2 stiklinės miltų 3 šaukštai cukraus 1 šaukštelis kepimo miltelių 1 stiklinė sutrintų bananų 1 kiaušinis 2 šaukštai aliejaus 2 šaukštai pieno žiupsnelis druskos Miltus, cukrų, kepimo miltelius bei druską sumaišyti. Viduryje padaryti įdubą. Likusius produktus sumaišyti, supilti į įdubą ir išminkyti vienalytę tešlą. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jo šaukštu dėti tešlos kauburėlius, […]

Riešutiniai sausainiai

300 g sviesto arba margarino, 100 g cukraus, 100 g lazdyno riešutų, 400 g miltų, 1 šaukštelis sodos, 2 šaukštai grietinės, truputis neskaldytų lazdyno riešutų papuošimui, 1 kiaušinio baltymas patepimui. Sviestą išsukame su cukrumi, suberiame susmulkintus lazdyno riešutus, supilame grietinę, sumaišytą su soda.Išmaišome.Tada suberiame miltus, išmaišome ir išminkome tešlą. 1 val. ją laikome šaltai. Tešlą […]

Šokoladiniai traškučiai

(64 traškučiai) Jei norite, kad šokoladas būtų minkštas, patiekite tuojau pat po pašlakstymo. Jei mėgstate kietesnį šokoladą, leiskite traškučiams atvėsti 10-15 minučių. 0,25 puodelio cukraus 0,25 šaukštelio malto cinamono 8 15-os cm miltinės tortiljos 0,25 puodelio sviesto, ištirpinto 1 puodelis pusiau saldaus šokolado gabaliukų 2 šaukšteliai riebalų 1. Nedideliame inde sumaišykite cukrų ir cinamoną. Vieną […]

Obuolių spurgos su riešutais

0,5 kg obuolių, biskvitinių sausainėlių, 1-2 kiaušiniai,50g cukraus, 50g graikinių riešutų, miltinio cukraus, pakelis vanilino, 250g ar daugiau aliejaus. Obuolius nulupti ir sutarkuoti. Išplakti kiaušinius su cukrumi ir sumaišyti su obuoliais bei kapotais riešutais. Pridėti trintų sausainėlių tiek , kad masė pasidarytų tiršta. Suvolioti kamuolėlius ir virti karštame aliejuje. Išvirusias spurgas pabarstyti miltiniu cukrumi, sumaišytu […]