Sausainiai ir saldainiai

Biscotti su cukruotais imbierais ir šokoladu

Biscotti su cukruotais imbierais ir šokoladu

Gerieji itališki džiūvėsėliai – biscotti – šįkart biskočiai labiau tiktų žiemos vaišėms, nes atrodo šventiškai – su cukruotu imbieru ir šokoladu.

Sausainiai Sniego gniūžtės

Sausainiai Sniego gniūžtės

Tai patys lengviausi sausainiai, kokius kada nors teko daryti. Jiems nereikia nieko malti, nieko plakti, nieko tirpinti, nieko minkyti. Juos gaminant reikės ištepti vos du indus ir vieną šaukštą, tad po jų net indų nereikės (beveik nereikės) plauti.

Belgiški kalėdiniai sausainiai  Speculoos

Belgiški kalėdiniai sausainiai Speculoos

Tokie traškūs – tiesiog ima ir nepastebimai vienas po kito susivalgo. Idealūs balgiški kalėdiniai sausainiai.

Imbieriniai biscotti

Imbieriniai biscotti

Kuo puikiausia valgoma kalėdinė dovana – imbieriniai biscotti. Mažulyčiai cukruoto imbiero deimančiukai kiekviename kąsnelyje yra tas šventinis, šildantis jausmas. Kepant namai skęsta puikiuose kvapuose…

Imbierinukai – patys pačiausi, vieninteliai ir nepakartojami!

Imbierinukai – patys pačiausi, vieninteliai ir nepakartojami!

Švelniai krintančių snaigių ir skanaus Kalėdų aromato prisotinti imbierinukai. Patys pačiausi kalėdiniai sausainiai.

Kalėdiniai imbieriniai meduoliukai

Kalėdiniai imbieriniai meduoliukai

Tikras kalėdinis skonis, namai paskendo puikiuose kvapuose… Sandarioje dėžutėje meduoliukai gali išbūti kelias savaites.

Trapios tešlos žiedai su riešutais

Trapios tešlos žiedai su riešutais

Nostalgiškas kepinys, mokyklinis skanėstas – trapus, didelis sausainis su traškiais žemės riešutais. Prikepiau daug, taigi  atidarius sausainių dėžutę dar keletą dienų neteks nusiminti, kad nėra nieko skanaus :). Idealus su pienu, skanus su arbata, na tiesiog – kepkite ir mėgaukitės. 12-ai dešimties centimetrų skersmens žiedų reikės: Trapiai tešlai 200 g sviesto 150 g cukraus 4 […]

Minkšti imbieriniai sausainiai

Minkšti imbieriniai sausainiai

Niekada neturėjau vieno to pačio pačiausio imbierinių sausainių recepto. Šitas vienas iš realių pretendentų juo tapti. Sausainiai minkšti (jei juos darai storesnius) arba kieti ir traškūs (jei juos darai plonesnius), todėl įtiksi kiekvieno skoniui. Pastabos: Originaliame recepte nurodoma naudoti melasą. Aš jos artimiausioje parduotuvėje neradau, o ieškoti neturėjau kada, todėl naudojau paprastą auksaspalvį sirupą. Manau, […]

Apelsininiai biscotti

Apelsininiai biscotti

Biscotto itališkai reiškia sausainį. Italai protingi, suteikė jiems pavadinimą, kuris atspindi ir kepimo būdą: bis – “dukart“, cotto – “keptas“. Šie sausainiai (primenantys mūsų džiūvėsėlius) ypač tinka prie kavos, arbatos, o kaip teigia italai, ir prie vyno (tik turbūt turima omeny, ne apelsininius, o kokius nors pelėsinio sūrio biscotti). Variantų ir receptų, kaip pasigaminti biscotti yra begalė. Aš pati […]

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Tai mano “pirmas blynas“, niekada nekepiau, tik skanaudavau kitų keptus. ? Bet pabandžiau ir pati, labai patiko!  Reikės: 3 stiklinės avižinių dribsnių 1 stiklinė cukraus 2 kiaušiniai 100 g šokolado (naudojau Princo su triufeliais, man jis tobulas kepiniams, tinginiui ir pan.) 5 šaukštai miltų 100 g sviesto žiupsnelis vanilinio cukrau Eiga: Ištirpintą sviestą maišiau su […]