Tortai ir pyragai

Kakavinis kolos pyragas

2 stiklinės miltų, 1,5 stilinės zefyrų (Marshmallows), 1 stiklinė cukraus, 1 stiklinė sviesto, 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos, 1 stiklinė kolos, 0,5 stiklinės rūgpienio, 2 išplakti kiaušiniai, 1 šaukštelis sodos. Glaistui: 2 valgomieji šaukštai sviesto, 2 šaukšteliai kakavos, 8 valgomieji šaukštai kolos, 2 stiklinės cukraus pudros, 1 stiklinė kapotų riešutų. Miltai ir cukrus suberiami į dubenį. […]

Nekeptas chalvos pyragas

200 gr chalvos, 500 gr grietinės, 400 gr sausainių, Sausainius smulkiai sutrupiname, chalvą sutarkuojam, sumaišom viską su grietine. Indą, į kurį dėsime pyragą, išklojame maistine plėvele, sudedam masę ir iki 12 valandų palaikome šaldytuve. Skanaus

Pyragas su aviečių džemu

Jums reikės: 250g sviesto, 250g miltų, 200g maltų migdolų, 80g cukraus, vanilinio aromato, 1 kiaušinio, 2 trynių, nekupino šaukštelio cinamono, šiek tiek maltų gvazdikėlių ir kardamono. Papuošimui: 200g aviečių džemo arba braškių žėlės, šaukšto citrinų sulčių, 1 trynio. Miltus sumaišykite su migdolais, cukrumi ir prieskoniais. Sudėkite gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą ir viską sukapokite. Įmuškite kiaušinį, […]

Varškės piragas su kava

Jums reikės: 2 šaukštų sviesto 300 g maltų lazdynų riešutų stiklinės cukraus 6 šaukštų stiprios kavos 500 g varškės 400 g tepamo varškės surelio 4 kiaušinių pakelio vanilinio kremo 100 g grietinėlės šokoladinių kavos pupelių papuošti Sviestą išlydykite ir ir leiskite ataušti. Į minkštą sviestą suberkite 250 g riešutų ir 4 šauštus kavos. Suminkykite tešlą […]

Šarlotė

Jums reikės: 3 vidutinio dydžio bulvių, 100g sviesto, 120g cukraus pudros, 1 ir 1/2 stiklinės miltų, tarkuotos citrinos žievelės, šaukštelio kepimo miltelių, kiaušinio, 300g obuolių, 50g razinų, šaukštelio cinamono, 3 šaukštų marmelado. Bulves nuplaukite, nulupkite ir išvirkite. Nukoškite, truputį padžiovinkite ant ugnies ir sumalkite mėsmale. Masę sudėkite ant stalo. Su bulvių mase sumaišykite miltus, sviestą […]

Obuolių ir ryžių pudingas

5 obuoliai, 1,5 stiklinės ryžių kruopų, 4 stiklinės pieno, 4 šaukštai margarino, 3 šaukštai cukraus, 4 kiaušiniai, 1/2 stiklinės razinų, 2-3 šaukštai riešutų, vanilės, druskos. Į verdantį pieną suberiami nuplauti ryžiai ir paliekami išbrinkti. Margarinas išsukamas su cukrumi ir kiaušinių tryniais, į juos suberiama vanilė. Viskas sumaišoma su gerai išbrinkusiais ryžiais. Paskiausiai sukrečiami išplakti kiaušinių […]

Švediškas obuolių tortas

500-600 g obuolių, 80 g sviesto arba margarino, pusė stiklinės cukraus, 125 g migdolų, valgomasis šaukštas miltų, pusės citrinos sultys ir cedra, 2 kiaušiniai. Obuolius nulupti, išglemžti vidų ir supjaustyti plonomis skiltelėmis.Į nedidelį kiekį vandens įberti šaukštelį cukraus ir užvirinti.Gautame sirupe keletą minučių patroškinti obuolių skilteles.Likusįjį cukrų ištrinti su sviestu, sudėti trynius ir maltus migdolus, […]

Obuolių pyragas

4 kiaušiniai, stiklinė cukraus, stiklinė aliejaus, 2 stiklinės miltų, 1,5 stiklinės tarkuotų obuolių, 1,5 šaukštelio sodos. Išplakime kiaušinius su cukrumi, pamažu pilame aliejų, nugesintą sodą, miltus. Gaunasi grietinės tirštumo tešla. Sudedame į ją tarkuotus obuolius, ir gautą masę sukrečiame į aliejumi pateptą, miltais pabarstytą keksinę formą. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje 40 min.

Angliškas keksas

300g sviesto išsukti iki baltumo. Atskirai ištrinti 8 trynius su 400g cukraus. Į sviestą berti miltus, išmaišyti. Po to pridėti kiaušinius, citrinos žievelės, cukrintinių, vanilės. Viską išmaišius, sudėti į riebalais pateptą ir džiūvesėliais pabarstytą formą ir iškepti.

Braškių tortas

Tešlai : 3 kiaušiniai, 90 g cukraus, 75 g miltų. Papuošimui : 200 g kefyro, 3 šaukštai želatinos, 3 šaukštai cukraus, 100 g grietinėlės, 15-20 braškių. 40-50 braškių, 500 g kefyro, 1/2 stiklinės cukraus, 1 pakelis vanilės cukraus, 5 šaukštai želatinos, 2 šaukštai konjako. Iš tešlai skirtų produktų iškepame biskvitą.Jį atvėsiname ir padaliname į du […]