Tortai ir pyragai

Kavos pyragėliai

1-1,5 stiklinės miltų, 0,5 stiklinės stiprios kavos (šaltos), 1 stiklinė cukraus, 2 kiaušiniai, 1 šaukštas kakavos, 50 g sviesto, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, 1 pakelis apelsinų želė, indelis konservuotų persikų Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite išlydytą sviestą, kavą, suberkite kakavą ir išmaišykite. Mitus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į tešlą, gerai išmaišykite. Tešlą sukrėskite […]

SŪRIO TORTAS

2 sūreliai pakelis sviesto 2 stiklinės cukraus pudros 5 tryniai 2-3 šaukštai želatinos 1/2 stiklinės virto pieno 2 šaukštai kakavos pakelis biskvito pakelis želė Sviestą, cukrų ir trynius labai gerai ištrinti. Želatiną ištirpdyti stiklinėje karšto virinto vandens, o vėliau į želatiną supilti pieną. Gerai išmaišyti, dėti sūrelius ir vėl maišyti. Kremą padalyti pusiau, į vieną […]

ANGLŲ ŠOKOLADINIS PYRAGAS

500g šokolado 4 šaukštai grietinėlės 4 šaukštai jogurto, 4 kiaušiniai 150 g cukraus, 3 šaukštai miltų 300g rūgščių uogų (serbentų ar vyšnių) 1/4 šaukštelio druskos cukraus pudros pyragui pabarstyti Grietinėlę pašildyti ir joje ištirpinti 400g šokolado. Į šokoladą sudėti trynius, cukrų ir gerai išplakti. Sudėti miltus ir gerai išmaišyti. Išplakti baltymus su druska ir atsargiai […]

Negriukas

2 šaukštai kakavos 2 kiaušiniai 1 stiklinė cukraus 6 šaukštai miltų indelis grietinės 1 šaukštas sodos Kiaušinius išmaišyti su cukrumi, po to dėti kakavą išmaišius sudėti grietinę po to miltus. Soda nugesinti acte.

Varškės tortas su braškėmis

100g tešlainių, 40g cukraus, 240g sviesto, 500gbraškių, 8 šaukšteliai želatinos, 4 kiaušiniai, 600g varškės, 150g jogurto, citrina. Sausainius permalti mėsmale, ištrinti su sviestu ir 40g cukraus. Tortinę iškloti sviestiniu popieriumi ir ant dugno, spaudžiant sudėti sausainių masę. Braškes nuplauti ir 2/3 sutrinti, likusias perpjauti per pusę. Išplakti kiaušinių trynius su cukrumi, plakant sudėti varškę ir […]

Tortas "Gaiva"

500 g sausainių iš pakelių, 200 g džiovintų obuolių, 100 g džiovintų slyvų, 200 g razinų ar abrikosų, po kg obuolių, morkų, moliūgų. Sausainius sutrupinti, išmirkytus obuolius, slyvas, nuplautas razinas sumalti mėsmale.Obuolius, morkas, moliūgus smulkiai sutarkuoti.Į metalinę torto formą sluoksniuoti sausainių trupinius, daržovių tyrę, dar kartą sausainių trupinius ir obuolių tyrę.Užbaigti sausainių sluoksniu.Tortą gerai suspausti […]

Apelsinų ir morkų pyragas

1 stiklinė minkšto sviesto, 2 stiklinės cukraus, 4 kiaušiniai, 1,5 stiklinės tarkuotų morkų, pusė stiklinės kapotų riešutų, 1 šaukštas apelsino žievelės, 3 stiklinės miltų, 1 šaukštas kepimo miltelių, 1/3 stiklinės apelsinų sunkos. Trinti cukrų su sviestu, kol masė pasidarys šviesi. Įplakti po vieną kiaušinį, gerai išmaišyti. Įmaišyti tarkuotas morkas, kapotus riešutus ir tarkuotą apelsino žievelę. […]

Kapučino tortas su riešutais

Tešlai reikės: 3 kiaušinių, 8 šaukštų miltų, 6-7 šaukštelių cukraus, 8 šaukštų krakmolo, kupino šaukštelio kepimo miltelių Pertepimui reikės: 1/2 l riebios grietinėlės, 2 šaukštų cukraus, 100g sukapotų riešutų, 20g tirpios kapučino kavos, 4 šaukštų kakavos, kavos pupelių ir plaktos grietinėlės. Trynius atskirkite nuo baltymų ir sutrinkite su cukrumi. Ant trynių dėkite išplaktus baltymus pakaitomis […]

Braškių tortas su rabarbarais

Paruošimui: 40 min. Atšaldymui: 2 val. Energetinė vertė: 250 kcal / 1 porc. 16 porcijų Įdarui: 500 g rabarbarų, 50 g cukraus, 200 ml pusiau saldaus baltojo vyno. Kremui: 20 g želatinos, 150 g trintų braškių, 4 valg. šaukštai braškių likerio, 250 g liesos varškės, 100 g cukraus, 250 ml grietinėlės. Be to: 1 gatavas […]

GARBANĖS PYRAGAS

2 stiklinės cukraus 1 šaukštelis kepimo miltelių 3 stiklinės miltų 2 šaukšteliai kakavos 400g grietinės, 4 kiaušiniai Glajui: 150g sviesto 3 šaukštai cukraus 3 šaukštai pieno 3 šaukštai kakavos Du kiaušinius išplakame su 1 stikline cukraus, kepimo miltelius sumaišome su 150g grietinės ir sudedame į kiaušinius, suberiame 1,5 stiklinės miltų. Pastatome kepti paplotį. Kitus du […]