Uogienės ir džemai

Kriaušių uogienė su obuoliais

2 kg kriaušių 1,5 kg obuolių (Obuolys) 4 kg cukraus 6 stiklinės vandens Obuolius ir kriaušes nuplauname, nulupame ir supjaustome kubeliais. Supilame į atskirus dubenis ir užpilame parūgštintu vandeniu. Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą. Į verdantį sirupą suberiame obuolius ir verdame 10 min. Tuomet suberiame kriaušių kubelius ir verdame, kol kubeliai tampa skaidrūs. Karštą […]

Uogienė be cukraus

Išsirpusias uogas nuplauti, išimti kauliukus ir sandariai uždengus 3 min. pavirinti.Nedelsiant supilstyti į sterilius stiklainius ir sandariai uždaryti.

Braškių džemas

1 kg braškių; 700-800 g medaus; Gerai nuplautas braškes (galima jas maišyti su žemuogėmis) supilti į dubenį. Užpilti medumi ir palaikyti 3-4 valandas. Nupilti sirupą, jį iškošti ir virti, visą laiką maišant, ant didelės ugnies 10 minučių. Įdėti braškes ir virti dar kelias minutes. Galima įpilti serbentų sulčių, kad džemas būtų tirštesnis.

Daugkartiniu būdu virta uogienė

1 kg braškių (Braškės ir žemuogės) 1,2 kg cukraus 1 stiklinė vandens Cukrų ištirpinti karštame vandenyje ir užvirinti. Paruoštas uogas suberti į verdantį cukraus sirupą, 2-3 min. pavirti. Nukėlus nuo ugnies palaikyti 15-20 min. vėsioje vietoje. Po to uogų masę vėl virti 2-3 min. ir vėl palaikyti 15-20 min. Tai kartoti 5 kartus. Uogas iš […]

GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ UOGIENĖ

50 neprinokusių graikinių riešutų 1 kg cukraus 2 stiklinės vandens 1 citrina vandeniui 500g kalkių 3 l vandens vandens paruošimas: 500g kalkių gesinti 3 litrais vandens ir duoti pastovėti 3-4 valandas. Paskui nupilti skaidrų vandenį ir perkošti per marlę. Graikinius riešutus apvalyti nuoviršų dengiančios plėvelės ir pamirkyti juos į paprastą šaltą vandenį dviem dienom, keisdami […]

Kriaušių kubelių uogienė

2 kg kriaušių 3 kg cukraus 10 gvazdikėlių Kriaušes nuplauname, nulupame, pašaliname sėklalizdžius. Kriaušes supjaustome kubeliais ir pamerkiame į pasūdytą vandenį 2 min. Tuomet kubelius išgriebiame ir užpilame cukrumi. Paliekame 2-3 val. stovėti. Į puodą nupilame susidariusias sultis ir užverdame. Suberiame kriaušių kubelius ir verdame, kol jie tampa skaidrūs. Baigiant virti suberiame gvazdikėlius. Karštą uogienę […]

Obuolių ir kriaušių uogienė

Obuolius, kriaušes ir cukrų imti lygiomis dalimis, keletas gvazdikėlių, cinamono. Geriau tinka rūgštesni obuoliai, nepernokusios kriaušės.Vaisius nuplauti, supjaustyti skiltelėmis, išimti sėklas.Sudėti į emaliuotą ar stiklinį indą, užpilti cukrumi.Palaikyti parą.Išsiskyrusias sultis nupilti, užvirinti, nugraibyti putas.Tuomet suberti obuolius, kriaušes, įmesti gvazdikėlių, cinamono ir virti ant mažos ugnies.Kai sirupas suirštėja, o vaisiai tampa skaidrūs, uogienę išpilstyti į stiklainius […]

Vyšnių džemas

1 kg. vyšnių; 800-1000 g medaus; Vyšnias nuplauti, išimti kauliukus. Pusę vyšnių sumalti mėsmale ir virti kartu su medumi ant didelės ugnies 15 min. Sudėti likusias vyšnias. Šiek tiek atvėsinti ir supilti į stiklainius.

Uogienės pyragas

0.5 l. betkokios uogienės 1 arbat. šaukšt. sodos 3 kiaušiniai 1 stiklinė cukraus 3 stiklinės miltų Kiaušinius iki purumo išplakti su cukrumi, į uogienę įdėti sodos ir maišyti. Maišant uogienę – supilti kiaušinius, po to suberti miltus. Viską išmaišius tešlą pilti į riebalais išteptą skardą. Kepti 150 C karštumo orkaiteje 20-30 min. Skanaus!

TRADICINĖ VYŠNIŲ UOGIENĖ

2kg vyšnių 2kg cukraus 1 citrinos tarkuota žievelė 2 citrinų sultis keli šaukšteliai spirito Vyšnias nuplauti ir išimti kauliukus. Į cukrų supilti citrinų sultis ir virti, nuolat surenkant putas, kol pradės tirštėti sirupas. Tada sudedame tarkuotą citrinos žievelę ir vyšnias. Verdame ant silpnos ugnies. Kai užverda nukeliame nuo ugnies ir truputi atvėsiname, paskui dar užverdame […]