Uogienės ir džemai

Vyšnių džemas

1 kg. vyšnių; 800-1000 g medaus; Vyšnias nuplauti, išimti kauliukus. Pusę vyšnių sumalti mėsmale ir virti kartu su medumi ant didelės ugnies 15 min. Sudėti likusias vyšnias. Šiek tiek atvėsinti ir supilti į stiklainius.

Uogienės pyragas

0.5 l. betkokios uogienės 1 arbat. šaukšt. sodos 3 kiaušiniai 1 stiklinė cukraus 3 stiklinės miltų Kiaušinius iki purumo išplakti su cukrumi, į uogienę įdėti sodos ir maišyti. Maišant uogienę – supilti kiaušinius, po to suberti miltus. Viską išmaišius tešlą pilti į riebalais išteptą skardą. Kepti 150 C karštumo orkaiteje 20-30 min. Skanaus!

TRADICINĖ VYŠNIŲ UOGIENĖ

2kg vyšnių 2kg cukraus 1 citrinos tarkuota žievelė 2 citrinų sultis keli šaukšteliai spirito Vyšnias nuplauti ir išimti kauliukus. Į cukrų supilti citrinų sultis ir virti, nuolat surenkant putas, kol pradės tirštėti sirupas. Tada sudedame tarkuotą citrinos žievelę ir vyšnias. Verdame ant silpnos ugnies. Kai užverda nukeliame nuo ugnies ir truputi atvėsiname, paskui dar užverdame […]

Vyšnių uogienė su konjaku

4 kg vyšnių 5 kg cukraus 200 g konjako Vyšnias nuplauname, išimame kauliukus ir uogas suberiame į dubenį. Supilame cukrų, sumaišome ir paliekame stovėti per naktį. Ryte susidariusias sultis nupilame, užverdame ir supilame ant vyšnių. Po 2 val. vyšnias užverdame ir vėl paliekame 2 val. Tuomet verdame uogienę. Į išvirusią uogienę supilame konjaką ir sumaišome. […]

Rojaus obuoliukų uogienė

1 kg rojaus obuoliukų 1,2 kg cukraus 2-3 stiklinės vandens 1 g citrinų rūgšties Uogienei imame sveikus vienodo dydžio obuoliukus. Išpjauname taurelės liekanas, peiliu apskutame ir sutrumpiname kotelį, tačiau jo visai nenupjauname. Kotelis turėtų būti apie 1,5 cm ilgio. Obuoliukus nuplauname, subadome mediniu pagaliuku ir 5 min. palaikome citrinų rūgštimi parūgštintame vandenyje. Po to obuoliukus […]

Moliūgų uogienė su gervuogių sultimis

1 kg moliūgų (Moliūgai, vasariniai), (Geltonasis moliūgas) 1 kg cukraus 1 stiklinė gervuogių sulčių 1 citrinos sultys Moliūgą nuplauname, nulupame, išimame sėklas, supjaustome mažais kubeliais. Kubelius užpilame cukrumi, įpilame 1/3 stiklinės vandens ir verdame, kol nugaruoja susidariusios sultys, kubeliai tampa „gintariniai”. Tada supilame gervuogių sultis ir vėl verdame, kol uogienė pasidaro tiršta. Supilame į stiklainius […]

Gervuogių uogienė su žemuogėmis ir citrinų žievelėmis

1 kg gervuogių 700 g žemuogių (Žemuogės ir braškės) 2 stiklinės vandens 1,3 kg cukraus 2 citrinų nutarkuotos žievelės iš vandens ir cukraus išverdame sirupą. Į jį suberiame perrinktas ir nuplautas uogas. Verdame, kol gervuogės ims blizgėti. Tuomet sudedame nutarkuotas citrinų žieveles ir paverdame 1 min. Karštą uogienę supilame į iškaitintus stiklainius ir uždarome dezinfekuotais […]

MĖLYNIŲ UOGIENĖ

1kg mėlynių 500g cukraus Uogas nuplauti, apdžiovinti. Mėlynes sudėti į indą, kuriame virsime ir pastatome virti ant silpnos ugnies. Po truputi supilame cukrų. Kai užverda, verdame dar apie 30 min. Paskui supilstome į stiklainius ir pasterizuojame verdančiame vandenyje: puslitriniai stiklainiai – 10 min., litriniai – 15 min.

OBUOLIŲ IR AVIEČIŲ DŽEMAS

1kg obuolių 1kg aviečių 600g cukraus Avietes nuplauti, nuvarvinti ir pertrinti per sietelį. Obuolius nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti gabalėliais. Obuolių gabalėlius troškinti mažame kiekyje vandens, kol obuoliai išsileis. Pertrinti per sietelį. Obuolių masę sumaišyti su aviečių mase, supilti cukrų ir virti apie 30 min. Supilstyti į stiklainius, kol džemas dar karštas.

ŽEMUOGIŲ UOGIENĖ SU OBUOLIU SULTIMIS

1kg žemuogių 1kg cukraus 1 stiklinė obuolių sulčių Uogas perrenkame, surušiuojame į dideles ir mažas. Smulkias sutriname medine trintuve, suberiame cukrų ir gerai išmaišome. Į tyrę suberiame sveikas žemuoges ir paliekame 7-8 val. Uogienę kaitiname ant silpnos ugnies. Kai uogienė užverda nuimame ją nuo ugnies, supilame sultis ir gerai išmaišome. Uogienę vėl užverdame, kai užverda […]