Užkandžiai

Obuoliai su daržovėmis

250g obuolių,0,5 kg bulvių, 15g morkų, 100g kaliaropių, 0,5 kg šparaginių pupelių, 250g rūkytų lašinių, 1-2 svogūnai, pusės citrinos sulčių, truputis paprikos ir druskos. Lašinius ir svogūnus smulkiai supjaustyti ir paspirginant užpilti 0,75 l vandens ir uždengus 10 min. kaitinti Po to sudėti ruoželiais supjaustytas bulves, kaliaropes, morkas, nuplautas ir 2 cm ilgio gabalėliais supjaustytas […]

Kepti sumuštiniai

Reikės: Fermentinio sūrio Pomidorų Dešros Majonezo Sumuštinių duonos Ruošimas: Sūrį sutarkuoti, supjaustyti kubeliais dešrą, smulkiau supjaustyti pomidorus ir viską sumaišyti majonozu.Šią masę užtepti ant sumuštinių duonos riekelės ir užvošti kita duonos riekele. Kepti sumuštinių keptuvėje.

Troškinti obuoliai su raudongūžiais kopūstais

300g obuolių, 1kg raudongūžio kopūsto, truputis druskos, vyno, acto, cukraus, razinų, kmynų, aliejaus. Kopūstą smulkiai supjaustyti ir troškinti aliejuje uždarame inde, kol suminkštės. Po to sudėti plonomis skiltelėmis supjaustytus obuolius bei visus kitus priedus ir uždenguspalaikyti karštai, kol suminkštės obuoliai. Į stalą troškintus obuolius galima paduoti tiek karštus, tiek ir šaltus.

Pomidorai, įdaryti mėsos, žuvies ar daržovių salotomis

6 vid. dydžio pomidorai, druskos, maltų pipirų, petražolių lapelių. Mėsos salotoms : 150 g virtos ar keptos mėsos, 2 virtos bulvės, 1 šviežias agurkas, 1-2 kiaušiniai, 1/2 – 2/3 stiklinės majonezo. Pomidorus nuplauti, nusausinti, viršūnėles nupjauti ir, išėmus vidurį su sėklomis, pabarstyti druska bei pipirais. Virtą ar keptą mėsą, kietai virtą kiaušinį, virtas bulves ir […]

Pomidorai sultyse su svogūnais

5-6 prinokę pomidorai, 2 šaukštai raudonųjų serbentų sulčių, 2 svogūnai, truputis pipirų. Pomidorus supjaustyti griežinėliais, sudėti į lėkštę, užpilti serbentų sulčių, ant viršaus smulkia tarka užtarkuoti svogūnų, užbarstyti pipirų, druskos.

Plaktinis

0,5l juodos duonos trupinių, 4 kiaušiniai, 1 šaukštelis kmynų, 1 stiklinė vandens, 2-3 šaukštai miltų, 200g sviesto, 0,5 stiklinės spirgučio, petražolių. Kiaušinių trynius, atskirtus nuo baltymų, išplakti su vandeniu ir miltais, suberti juodos duonos trupinius, išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų, supulti į išplaktus trynius, suberti kmynus, viską išmaišyti. Į keptuvėje įkaitintą sviestą supilti paruoštą […]

Netikras zuikis

4 porcijoms reikės: 3 mažų bandelių, 200ml pieno, 800g mėsos faršo, 2 svogūnų, 1 kiaušinio, 50g džiovintų grybų, 3 morkų, saliero, petražolių, druskos, pipirų, žirnelių, 2 šaukštus aliejaus ir miltų, 100ml sultinio, 200ml grietinės. Bandeles išmirkykite pusėje kiekio pieno ir išspauskite. Sumaišykite su mėsa, 1 susmulkintu svogūnu, kiaušiniu, išmirkytais grybais ir viena kubeliais supjaustyta morka. […]

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir kiaušiniu

4-6 riekės duonos, 20 g sviesto arba margarino, 200-250 g kumpio (krūtinėlės, bekono), pomidorų arba pomidorų padažo, 4-6 kiaušiniai. Forminės baltos arba juodos duonos riekės apkepinamos margarine.Ant kiekvienos riekės uždedami 1-2 griežinėliai pakepinto karšto kumpio, o ant viršaus virtas arba keptas kiaušinis.Papuošiama pomidoro riekelėmis.Pomidorų padažą galima užtepti ant kumpio.Sumuštiniai tuojau pat patiekiami į stalą.

Lietiniai su šviežiomis daržovėmis

4 porcijoms reikės: 3 kiaušinių, 650ml pieno, 200g miltų, šaukštelio kepimo miltelių, svogūno laiškų, druskos, 150g sūrio su pelėsiais, 4 šaukštų natūralaus jogurto, šviežios kopūsto galvutės, svogūno, 250g morkų, 3 šaukštų aliejaus, pipirų, druskos, petražolių. Svogūno laiškus susmulkinkite. Kiaušinius suplakite su pienu, žiupsneliu druskos, miltais, sumaišytais su kepimomilteliais ir svogūno laiškais. Uždengusi tešlą palikite pastovėti […]

Grybų slėgtainis

1,5 l virtų arba marinuotų grybų, 4 kiaušiniai, 2-3 svogūnai, 1 šaukštelis kmynų, 100g rūkytų lašinių, 2 šaukštai sviesto, truputis pipirų, druskos. Nusausintus grybus ir svogūnus sumalti. Lašinius supjaustyti smulkiais kubeliais ir sudėti į sumaltus grybus. Dar pridėti pipirų, įmušti kiaušinius, pasūdyti. Mišinį gerai sumaišyti. Į keptuvę sudėti sviestą, mišinį ir, vis pamaišant, apkepinti. Po […]