Užkandžiai

Užkandis su vištiena

4 vištų krūtinėlės, 2 griežinėliai koncervuoto ananaso, 3 kiaušiniai, 50 g grietinės, 15 g petražolių lapelių, 1/2 batono arba forminės baltos duonos. Vištų krūtinėles išverdame pasūdytame vandenyje.Atvėsusią mėsą supjaustome šiaudeliais.Susmulkiname petražoles ir ananasą. Kiaušinius išplakame su grietine ir šiuo plakiniu užpilame susmulkintą mėsą, ananasą ir petražoles. Batoną supjaustome riekelėmis, ant jų tepame vištienos masę ir […]

Amerikietiški sumuštiniai su ėriena

4 porcijoms reikės: 4 bandelių su sezamu,ryšelio šviežių mėtų arba 2 šaukštų džiovintų, šaukšto maltų migdolų, šaukštelio citrinos sulčių, 2 šaukštų aliejaus, druskos, pipirų, po vieną raudoną ir geltoną papriką, svogūno, 2 skiltelių česnako, 400g maltos ėrienos arba vištienos, 2 šaukštų razinų, kiaušinio, šaukšto natūralaus jogurto, 2 šaukštų tarkuotų džiūvėsėlių, šaukšto aliejaus,šaukštelio kmynų, pusės šaukštelio […]

Sumuštinis su grybais

4 porcijoms reikės: 4 bandelių, avokado,1 žaliosios citrinos žievelės ir sulčių, šaukštelio sezamo sėklų,druskos, pipirų, 2-3 salotų lapelių, 4 griežinėlių fermentinio sūrio, 200g pievagrybių arba šitaki grybų, šaukšto aliejaus,3-4 pomidorų, šaukštelio pikantiško čili padažo. Avokadą nulupkite ir išimkite kauliuką. Minkštimą sutrinkite su žaliosios citrinos žievele ir sultimis. Suberkite sezamo sėklytes ir pagardinkite druska ir pipirais. […]

Ananasų skrebučiai

(1 porcija) Ant grilio grotelių kepami skrebučiai 1 riekelė baltos duonos ar batono , išorine puse aptepta sviestu 50 g sūrio (stora riekė) 1 skiltelė ananaso raudonųjų pipirų Ant batono riekelės uždedama tokio pat dydžio sūrio riekelė iš viršaus aptepta sviestu. Iš skardinės išimta ananaso skiltelė nuvarvinama, susmulkinama ir uždedama ant sūrio. Viskas atsargiai apibarstoma […]

Kimšti pomidorai

4 porcijoms reikės: 12 pomidorų, 2 svogūnų, 2 česnako skiltelių, pusės ryšelio petražolių, ryšelio bazilikų, 500g dešrelių, 4 kietai virtių kiaušinių, 5 šaukštų tarkuotų džiūvėsėlių, riebalų formai, 3 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio, 2 šaukštų aliejaus, druskos, pipirų. Pomidorus nuplaukite, nupjaukite jų viršūnėles, šaukšteliu išskobkite minkštimą ir sudėkite išskobtąja puse į apačią, kad išvarvėtų sultys. Svogūnus […]

Saldūs sumuštiniai su medumi ir uogomis

100 g ragaišio, baltos duonos arba sausainių, 20 g sviesto, 1-2 valg. šaukštai susicukravusio medaus, 1/2 stiklinės uogų (žemuogių, aviečių, serbentų, agrastų, vynuogių). Ragaišis, balta duona arba sausainiai aptepami sviestu ir medumi.Ant kiekvieno sumuštinuko uždedama vienos arba kelių rūšių uogų.Žiemą uogas galima pakeisti vaisiais iš kompoto.

Vištienos kąsneliai

30 porcijų reikės : 300 g vištienos krūtinėlės, 2 šaukštų miltų, 6 šaukštų tarkuotų džiūvėsėlių, po šaukštą smulkintų petražolių, raudonėlių ir baziliko, 2 šaukštų pieno, kiaušinio, 2 citrinų, druskos, pipirų, aliejaus. Mėsą supjaustykite gabaliukais.Pabarstykite druska, pipirais ir miltais.Džiūvesėlius sumaišykite su žalumynais.Kiaušinį sumaišykite su pienu.Mėsos gabaliukus apvoliokite kiaušiniu, paskui – džiūvėsėliais su žalumynais.Kepkite porcijomis įkaitintame aliejuje.Patiekite […]

Karšti sumuštiniai su kiaušiniu, kilke ir žiediniais kopūstais

4 riekės baltos duonos, 20g sviesto, 2 kiaušiniai, 1 valg. šaukštas supjaustytų petražolių, 8-10 kilkių, 1-2 valg. šaukštai pomidorų padažo, 1 galvutė žiedinių kopūstų, druskos. Duona kepinama svieste, kol pagels. Kietas kiaušinio trynys susmulkinamas, sumaišomas su smulkiai supjaustytomis petražolėmis, kilke ir pomidorų padažu. Gauta mase storai aptepama duona. Ant kiekvieno sumuštinio uždedama pusė baltymo, jo […]

Karšti sumuštiniai su smegenėlėmis

6-8 riekės baltos duonos, smegenėlių, 50 g sviesto arba margarino, 1 kiaušinis, druskos, pipirų, citrinos sulčių. Duona plonai aptepama sviestu.Smegenėlės išverdamos, susmulkinamos ir sumaišomos su iš anksto išplaktu kiaušiniu, įdedama druskos, pipirų, citrinos sulčių.Gauta masė storu sluoksniu uždedama ant duonos, paskui kepama, kol kiaušinis sukepa.

Traškios daržovės su padažais

8 porcijoms reikės: 2 agurkų, 2 kaliaropių, ryšelio morkų, 3 įvairių spalvų paprikų, 1 šakelės salierų, 500g varškės, 250g majonezo, 4 šaukštų salsos padažo, po 1/2 ryšelio petražolių ir krapų, po 2 šaukštus medaus ir garstyčių, pakelio stambesių lazdelių. Daržoves supjaustykite mažais gabaliukais. Suverkite ant medinių iešmelių šašlykams. Paruoškite padažus: varškę sutrinkite su majonezu ir […]