Užkandžiai

Karšti sumuštiniai su grybais ir pomidorais

4-6 riekės baltos arba juodos duonos, 150-200 g grybų, 1 valg.šaukštas sviesto arba margarino, 1-2 arbat. šaukšteliai miltų, 1/2 stiklinės pieno arba grietinės, druskos, pipirų, 1 pomidoras, 1-2 valg.šaukštai tarkuoto sūrio, 1 svogūnas. Grybai susmulkinami, patroškinami margarine, įdedama miltų, pamaišoma, paskui sumaišoma su pienu arba grietine ir verdama, kol padažas sutirštėja, tada pagardinama.Ant kiekvienos riekės […]

Špinatai su grybais

800g špinatų, 3 šaukštai sviesto, 1,5 stiklinės virtų grybų, 2 šaukštai džiūvėsėlių, 3 šaukštai grietinės, prieskonių. Špinatus nuplauti, nuvalyti, supjaustyti ir apipilti karštu vandeniu. Palaikyti 5 min. Po to nusunkti ir sudėti į apkepo indą. Grybus pakepinti svieste, įmaišyti šaukštą džiūvėsėlių ir sumaišyti su špinatais. Įdėti pagal skonį druskos ir prieskonių. Ant viršaus užbarstyti likusius […]

Kumpio paštetas su marinuotais vaisiais

200g virto kumpio, 100g sviesto, svogūnas, raugintas agurkas, šaukštelis aštraus padažo arba garstyčių, druskos, pipirų, 1/2 stiklinės marinuotų obuolių ir slyvų. Kumpį, svogūną ir nuluptą raugintą agurką 3-4 kartus permalti mėsmale, masę sumaišyti su išsuktu sviestu ir pagardinti. Paštetą arba sumuštinius su juo puošti marinuotais vaisiais.

Žiedinis kopūstas vyno tešloje

4 porcijoms: 1 žiedinio kopūsto galva (1 kg), 3 kiaušiniai, 125 ml balto sauso vyno, 150 g miltų, žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto, druskos ir pipirų pagals skonį, aliejaus kepimui. Žiedinį kopūstą nuplauti, nuvalyti ir suskirstyti žiedynais. Apvirti 5 min, pasūdytame vandenyje. Išgriebti kiaurasamčiu ir leisti nusivarvėti. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Užmaišyti tešlą iš trynių, […]

Sumuštiniai su pievagrybiais

„Prancūziškas” batonas, 5 pievagrybiai, sviesto, petražolių, „Vegetos” prieskonių. Batoną supjaustome riekelėmis ir aptepame sviestu. Pievagrybių kotelius nupjauname, galvutę nulupame ir supjaustome išilgai. Petražoles smulkiai sukapojame ir sumaišome su „Vegeta”. Ant aptepto sviestu batono dedame pievagrybius ir pabarstome petražolėmis su „Vegeta”.

JEREVANIŠKAS UŽKANDIS SU SILKE IR MAJONEZU

00g padžiūvusios kvietinės duonos 100g silkės 125ml pieno 50g majonezo 80g šviežių pomidorų 25g sūrio, žalumynų Silkės file išmirkyti piene ir sumalti mėsmale kartu su piene išmirkyta duona. Supilti majonezą ir viską gerai išsukti. Sudėti į dubenėlį, papuošti pomidorų griežinėliais, apiberti tarkuotu sūriu ir žalumynais.

Juodos duonos skrebučiai su varške

Jums reikės: 2 juodos duonos skrebučių, 200g varškės 6 šaukštų neriebios grietinės, po 2 šaukštus smulkiai supjaustyto šviežio agurko, laiškinių svogūnų, saulėgrąžų sėklų ir ridikėlių, druskos, pipirų. Varškę sumaišykite su grietine. Sudėkite į ją agurką, ridikėlius, laiškinius svogūnus bei saulėgrąžų sėklas ir gerai viską sumaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite su juodos duonos skrebučiais.

Paštetas pusiau trapioje tešloje

Jums reikės: kilogramo kiaulienos kumpio(malto), 2 svogūnų, 2 skiltelių česnako, džiovintų čiobrelių, druskos, pipirų, saldžiųjų pipirų, muskato, sojų padažo, stiklinės sultinio, 1,5 šaukšto želatinos, kiaušinio. Tešlai: 400 g miltų, 200 g sviesto, 7 šaukštų vandens, 1/2 šaukštelio cukraus, 1/2 šaukštelio druskos. Miltus, cukrų ir druską suberkite į dubenį.Riebalus ištirpdykite ir užvirkite su vandeniu.Supilkite į miltus […]

Baltos kvietinės duonos skrebučiai

200 g baltos duonos, 200 g pieno, kiaušinis, 100 g sviesto. Sužiedėjusią bandelę suraikyti 1 cm storio riekutėmis.Kiaušinį suplakti su pienu.Sumirkyti šitame plakinyje kiekvieną bandelės riekutę ir kepinti gerai įkaitintoje keptuvėje su sviestu, kol skrebučiai apskrus.

Keptos dešrelės

Jums reikės: 8 dešrelių, 100g tarkuoto aštraus fermentinio sūrio, 16 plonų griežinėlių rūkytos šoninės, šaukšto garstyčių, pipirų, keleto lapelių salotų papuošti. Fermentinį sūrį supjaustykite į 8 juosteles. Dešreles įpjaukite išilgai. Tas „kišenes” patepkite garstyčiomis, įdėkite po juostelę sūrio ir pabarstykite pipirais. Kiekvieną dešrelę apvoliokite dviem griežinėliais šoninės ir susekite smeigtukais. Dešreles sudėkite į indą, dėkite […]