Užkandžiai

Italiskos salotos Capresse

Reikės: Mocarelos sūrio, prinokusio pomidoro, rukolos lapų pesto padažo. Eiga: Surį ir pomidorą supjaustyti riekelėmis. Sudėti gražiai ratu arba bokšteliu. Lapus apvolioti pesto padaže ir pagal fantazija pateikt.

Sumuštinukai su lašiša

16 porcijų reikės : 8 griežinėlių rūkytos lašišos, 2 virtų trynių, šaukšto sviesto, šaukštelio majonezo, 4 riekelių paskrudintos baltos duonos, druskos, pipirų, citrinos. Trynius sutrinkite su sviestu ir majonezu.Pagardinkite druska ir pipirais.Duonos riekeles supjaustykite į keturias dalis. Žuvies griežinėlius perpjaukite perpus.Dėkite ant lašišos kiaušinių ir majonezo kremą ir suvyniokite.Dėkite juos ant duonos, papuoškite citrina ir […]

Įdaryti krabai

200 g. šaldytų arba savo sultyse krabų lazdelių(turi būti tos kurios išsivynios) 150 g. lydyto sūrio 1 skiltelė česnako majonezo pagal skoni 1 kiaušinis džiuvėsėliai Krabų lazdelės išvyniojamos (perkant lazdeles reikėtų žiūrėti, kad jos lengvai išsivyniotų). Tada į išvyniotas karabų lazdeles dedamas įdaras. Įdaras:sutarkuojamas lydytas sūris, supjaustoma smulkiai česnakas, neišsivynioje arba sutrupėję karabų lazdelės supjaustomos […]

PIEVAGRYBIŲ UŽKANDIS

800 g pievagrybių kepurėlių 500 g grybų sultinio 30 g želatinos 1 virtas kiaušinis 1 virta morka pagal skonį – druskos, pipirų Pievagrybių kepurėles nuplauti ir 30 min. virti pasūdytame bei parūgštintame vandenyje. Išgriebti kiaurasamčiu ir nuvarvinti. Į grybų sultinį supilti išbrinkintą ir ištirpintą želatiną, išmaišyti ir supilti į formą maždaug 0,5 cm storio sluoksniu. […]

Vėrinukai su pomidorais ir paukštiena

4 porcijoms reikės: 400 g kalakuto krūtinėlių cukinijos 4 šaukštų aliejaus 10 šalavijo lapelių 250 g mažų pomidoriukų druskos, pipirų Mėsą supjaustykite kubeliais, cukiniją – išilgai plonais griežinėliais. Karštame aliejuje pavirkite šalavijų lapus, kol nebesijaus jiems budingo kvapo. Aliejui leiskite atvėsti, sudėkite supjaustytą kalakutieną ir palikite 2 valandoms. Ant iešmų pakaitomis verkite pomidorus, gabaliukus miesos […]

Karšti sumuštiniai su raugintais agurkais ir kiaušiniu

4 didelės riekės baltos duonos, 30 g sviesto, 2 kiaušiniai, 2 marinuoti arba rauginti agurkai, 1 svogūnas, pipirų, 1/2 indelio majonezo, 2 valg. šaukštai tarkuoto sūrio. Duona aptepama sviestu. Kietai virti kiaušiniai, agurkai ir svogūnas susmulkinami ir sumaišomi su majonezu, įdedama prieskonių. Ant kiekvieno sumuštinio kauburėliu dedama pagaminta masę, ant viršaus galima pabarstyti tarkuoto sūrio, […]

Jerevaniškas užkandis su silke ir majonezu

200g padžiūvusios kvietinės duonos, 100g silkės, 125ml pieno, 50g majonezo, 80g šviežių pomidorų, 25mg sūrio, žalumynų. Silkės filė išmirkyti piene ir sumalti mėsmale kartu su piene išmirkyta duona. Supilti majonezą ir viską gerai išsukti. Sudėti į dubenėlį, papuošti pomidorų griežinėliais, apiberti tarkuotu sūriu ir žalumynais.

Paprika su įdaru

6 porcijoms paruošti reikia: 3 saldžių raudonų paprikų; 200 gr. fermentinio sūrio; 0,5 stiklinės konservuotų kukurūzų; 1 morkos; 1 stiklinės virtų ryžių; 1 kiaušinio; 1 svogūno; 200 gr. jaunos cukinijos 50 gr. sviesto; petražolių lapelių. Morką ir cukiniją supjaustome šiaudeliais, susmulkiname svogūną ir viską pakepame keptuvėje su aliejumi. Pabarstome druska, pipirais, sudedame konservuotus kukurūzus ir […]

Vieno kąsnio sumuštinukai

10 porcijų reikės: indelio tuno su aliejumi, 2 skiltelių česnako, 1 šaukšto kaparėlių, 6 šaukštų majonezo, petražilių, po 10 apvalių ir kvadratinių krekerių, 3 kornišonų, 150g varškės kremo, 2-3 šaukštų krienų, 4 griežinėlių rūkytos lašišos, 2 šaukštų ikrų, žaliosios citrinos, 2 kiaušinių, 2 griežinėlių rukytos šoninės, 2-3 mažų pomidoriukų, indelio silkės su pomidorų padažu, ruginės […]

Užteptinis

I. 200g rūkytų lašinių, 4 svogūnai, 8 obuoliai (rūgštūs), 1šaukštelis kmynų, truputis maltų pipirų, mėtų. lašinius supjaustyti smulkiais kubiukais ir paspirginti keptuvėje. Baigiant spirginti, sudėti griežinėliais supjaustytus svogūnus ir truputį pakepinti. Obuolius, išėmus sėklalizdžius, stambiai sutarkuoti ir sudėti į paspirgintus lašinius. Užbarstyti pipirų, kmynų, smulkiai sutrintų mėtų. Viską patroškinti. Užteptinį sudėti į stiklainį. Užteptinis – […]