Užkandžiai

vaisinis siurprizas

Vaisių prikrautas arbūzas atrodo išties įspūdingai. Gali įdėti ir mėgstamų ledų.6 asmenims. Tau reikės: 4 obuolių, 2 kriaušių, 3 bananų, 2 kivių, vienos didelės kekės vynuogių ir didelio arbuzo Daryti taip: 1.Nuplauk ir nulupk vaisius. 2.Perpjauk vynuoges perpus ir išimk sėklas. 3.Supjaustyk kriaušes, obuolius, bananus ir kivius. 4.Saukštu išskobk arbuzą.Minkstimą supjaustyk gabalėliais. 5.Arbuzo viduj sumaišyk […]

Keptas kamemberas

4 porcijoms reikės: 4 apskritų gabaliukų kamembero, kiaušinio, tarkuotų džiūvėsėlių, aliejaus,bruknių ougienės. Sūrį atšaldykite. Kiaušinį suplakite. Sūrio apskritimus pavoliokite kiaušinyje, paskui- džiūvesėliuose. Apkepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje. Patiekite su uogiene ir bandele.

Daniški sumuštiniai su kumpiu

Rūkytą šoninę supjaustyti 0.5 cm storio gabalėliais, pamirkyti juos 1-1.5 val. nugriebtame piene, paskui pakepinti iš abiejų pusių taip, kad mėsa apskrustų, tada atšaldyti.Nulupti 4 vidutinius obuolius, išglemžti vidų su sėklomis.Supjaustyti riekutėmis ir kepinti su lašinukais, kol iš obuoliųpasidarys tyrelė, tada atšaldyti.Užtepti sviestu 4 riekes kaimiškos ruginės duonos, paskui aptepti atšaldyta obuolių tyre, o ant […]

RYŽIŲ KAMUOLĖLIAI

250 g krabų lazdelių; 5 kiaušiniai; 220 g konservuotų kukurūzų; 100g tarkuoto sūrio; majonezo, prieskonių; Ryžius išvirkite vandenyje su prieskoniais. Išvirkite kietai kiaušinius. Sumalkite mėsmale krabų lazdeles, kukurūzus ryžius ir kiaušinius. Po to įdėkite majonezo ir išmaišykite. Iš gautos masės formuokite kamuolėlius 2-3 cm skersmens ir juos apkočiokite tarkuotame sūryje. Patiekiami plokščioje lėkštėje puošti žalumynais […]

Kibinai

Tešlai: 25g mielių, 100g pieno, 1 kiaušinis, 200g grietinės, 0,5 kg miltų. Įdarui: 300g jautienos (be kaulo ), 100g kopūstų, 100g svogūnų, truputis druskos, pipirų. Aptepimui: 0,5 kiaušinio. Iš tešlai skirtų produktų paruošiame mielinę tešlą. Ją iškočiojame ir išspaudžiame 15 cm skersmens ratukus (arbatinės lėkštutės dydžio). Į vidurį dedame šaukštą įdaro, perlenkiame pusiau ir užlankstome […]

Karšti sumuštiniai su grybais

4-6 riekės duonos, 20 g margarino, 150-200 g grybų, 1 valg. šaukštas taukų, 2 arbat. šaukštekliai miltų, 1/2 stiklinės pieno arba grietinės, 1/2 svogūno, druskos, pipirų, 1-2 valg. šaukštai tarkuoto sūrio. Duona apkepinama margarine.Iš grybų padaromas tirštas padažas : grybai pakepinami svieste, įdedama miltų, dar pakepinama, įpilama pieno arba grietinės, troškinama, įdedama druskos, pipirų ir […]

Kepti sumuštiniai su kiaušiniu, kepta mėsa arba kumpiu

4 riekės duonos, 30g margarino arba sviesto, 4 gabalėliai kepeninės dešros, keptos mėsos arba kumpio, 4 kiaušiniai, druskos, pipirų. Duona aptepama margarinu, ant viršaus uždedamas mėsos arba kumpio griežinys taip, kad duona visiškai būtų uždengta. Baltymai išplakami. Ant kiekvieno sumuštinio dedamas jų kauburėlis, viduryje padaroma duobutė tryniui. Kepama nelabai karštoje orkaitėje (200 laipsnių). Joje laikoma, […]

Pomidorai su baziliku

6 prinokę pomidorai, 5 švieži baziliko lapeliai, 2 šaukštai alyvos, 1 šaukštas vyno acto,druskos, maltų pipirų. Pomidorus supjaustyti plonais griežinėliais ir sudėti į serviravimo indą. Baziliko lapelius susmulkinti ir užbarstyti ant pomidorų. Alyvą suplakti su vyno actu, pagal skonį įdėti druskos ir pipirų. Užpilti ant pomidorų, žiūrėti, kad baziliko lapeliai būtų apsemti. Palaikyti 15 min. […]

"Polenta" su lašišų ikrais

8 porcijoms reikės: 50ml daržovių sultinio, 300g kukurūzų kruopų, 250ml pieno, druskos, pipirų, 1 šaukšto sviesto, 1 kiaušinio, 2 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio, 2 svogūnų su laiškais, 1 ryšelio krapų, 150g greitinės, 100g lašišų ikrų. Sultinį užvirkite. Visą laiką maišydama plona srovele pilkite kruopas, tada pieną. Košę virkite apie 8 min. ant mažos ugnies kartkartėmis […]

Žuvimi įdaryti kiaušiniai

5 kiaušiniai, 1 karšto rūkymo jūros lydeka, 2 šaukštai susmulkintų lazdyno riešutų, truputis svogūno laiškų, pipirų, majonezo. Kiaušinius išverdame, nulupame, perpjauname per pusęir išimame trynius.Trynius sutriname, suberiame riešutus, susmulkintus svogūno laiškus, 1/2 susmulkintos žuvies, truputį pipirų, įdedame majonezo ir išmaišome. Į kiaušinių baltymų puseles dedame po šaukštą šio įdaro, puošiame rūkytos žuvies gabalėliais ir svogūnų […]