Užkandžiai

Lietiniai su obuoliais II

1 kg obuolių, 2 kiaušiniai, 250g miltų, 0,25l pieno, truputis kepimo miltelių, druskos, 75g cukraus, džiūvesėlių, tarkuotos citrinos žievelės arba romo, riebalų kepimui. Miltus nusijoti į indą, dėti visus prieskonius ir kiaušinių trynius, pilti pieną ir gerai išpklakti. Sudėti gerai išplaktus baltymus, ir masę išmaišyti. Nuluptus, be sėklalizdžių obuolius supjaustyti ruoželiais. Masę šaukštu pilti į […]

Karšti sumuštiniai su svogūnu

4-6 riekės juodos duonos arba ragaišio, 20 g margarino, 4-6 svogūnai, 50 g krūtinėlės arba 30 g taukų, 1 arbat. šaukštelis miltų, 2 valg. šaukštai grietinės, (2 sardelės arba dešrelės), druskos, pipirų, 1 pomidoras. Duona apkepinama iš abiejų pusių taip, kad apskrustų.Supjaustyti svogūnai patroškinami su smulkiai supjaustyta krūtinėle arba taukais, įdedama miltų ir grietinės, pagardinama.Svogūnai […]

Farširuoti baklažanai

4 vidutinio dydžio baklažanų, 500 g kiaulienos faršo, 4 pomidorų, 2 nedidelės svogūnų galvutės, pundelis petražolių, 3 valg. šaukšt. aliejaus, 100 g fermentinio sūrio, druskos ir pipirų pagal skonį. 1. Baklažanus perpjaukite per pusę, išskobkite šaukštu vidų, paliekant maždaug 1 cm storio sieneles. Ištrinkite visų druska ir palikite 10-20 min. Paskui nupilkite baklažanų viduje susidariusį […]

Sumuštiniai su rūkyta lašiša

2 pailgos formos bandelių 25 g sviesto 1 šaukšto smulkintų petražolių 150 g rūkytos lašišos filė 150 g fermentinio sūrio salotų lapų Bandeles perpjaukite išilgai. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite petražoles, truputį apkepinkite. Ant vienos ban­delės pusės dėkite salotos lapą. Rūkytą lašišą supjaustykite juostelėmis ir jas susukite. Lašišos suktinukus dėliokite ant salotos lapo. Sūrį taip […]

Obuoliai su grybais

0,5 kg obuolių, 200g baravykų, 1kg bulvių, 0,25l pieno, 40g sviesto, svogūnas, druskos, cukraus. Mažame kiekyje vandens išvirti bulves bei obuolius. Po to juos pertrinti ir, supylus karštą pieną, gerai išplakti, berti cukraus ir druskos. Ruoželiais supjaustytą svogūną pakepinti svieste, sudėti nuplautus bei ruoželiais supjaustytus baravykus ir patroškinti. Paruoštą tyrę užpilti troškintais baravykais ir paduoti […]

SŪRIO VYNIOTINIS

200-300 g fermentinio sūrio; Įdarui (1): karšto rūkymo žuvis; 2 kietai virti kiaušiniai; 1 svogūno galvutė; majonezo; arba (2): 100 g rūkyto kumpio; alyvuogių; 1 virta morka; žalumynų; majonezo; Sūrį smulkiai supjaustyti, sudėti ant celofaninės plėvelės, susukti, surišti ir palaikyti verdančiam vandeny 2-3 min. Išsilydžiusį sūrį iškočioti kuo ploniau (kaip tešlą virtinukams). Ant sūrio dėti […]

Saldūs sumuštiniai su vaisiais ir varške

100 g baltos duonos arba ragaišio, 30 g sviesto, 60-70 g varškės, 1-2 arbat. šaukšteliai uogienės arba sulčių, 1/2 stiklinės šviežių vaisių arba vaisių iš kompoto. Duona paskrudinama, aptepama sviestu.Varškė išsukama, į ją įdėjus uogienės arba sulčių tiek, kad būtų rožinės spalvos.Jeigu reikia, dar pridedama cukraus.Sumuštiniai aptepami varške, ant viršaus dedama saldžiame sirupe išvirtų vaisių.Kiekviena […]

Žirniai prie alaus

4 porcijoms paruošti reikia: 2 stiklinių žirnių (neskaldytų!); 1 svogūno; ½ svaro rūkytos kiaulienos šoninės arba karkos; aliejaus kepimui; druskos ir pipirų pagal skonį. Žirnius (neskaldytus) per naktį išmirkome ir verdame pasūdytame vandenyje (naudokite tokią proporciją: 2 dalys žirnių – 3 dalys vandens) ant vidutinės liepsnos tol, kol žirniai suminkštės. Svogūną susmulkiname ir pakepame aliejuje, […]

Žiediniais kopūstais įdaryti pomidorai

8 pomidorai, pusė žiedinio kopūsto, petražolių, krapų, česnako skiltelė, maltų pipirų, druskos, majonezo. Žiedinį kopūstą išskirstykite į žiedinius, išvirti pasūdytame bei parūgštintame vandenyje, tik nepervirti. Išvirus nuvarvinti vandenį, atvėsinti. Pomidorus nuplauti, nušluostyti, nupjauti viršūnėles. Šaukšteliu išskobti sėklas ir šiek tiek minkštimo. Žiedinius kožūstus dar kiek pasmulkinti, sudėti sukapotus žalumynus bei pomidorų viršūnėles ir minkštimą, sugrūstą […]

Troškinti obuoliai su ryžiais

0,5 kg obuolių, 150g ryžių, 50g sviesto, 100g cukraus, 0,25 l vandens, truputis druskos, tarkuotos citrinos žievelės. Nuplautus ryžius užpilti šaltu vandeniu, įberti druskos ir kaitinti nemaišant, iki užvirs ir ryžiai pakankamai išbrinks.Nuluptus, be sėklalizdžių obuolius supjaustyti skiltelėmis, užpilti stikline vandens, įberti cukraus, tarkuotos citrinos žievelės ir uždengus neilgai patroškinti. Obuolius sudėti į ryžius ir […]