Antrieji patiekalai

Makaronai su Tunu

REIKES: makaronu pagal skoni, indelio tuno, 4 kiausiniu, svoguno, marinuotu kukuruzu indeli, 3 raugintu agurku gali buti ir marinuoti, 3 pomidoru,majonezo,druskos,pipiru. PARUOSIMAS: makaronus isverdame ir paliekame atvesinti,kiausinius tai pat isverdame.Tada viska supjaustome kubeliais,viska sudedame i inda uzbarstome druska,pipirus ir dedame majoneza tada viska ismaisome gerai ir galima ragauti. SKANAUS!!!

Lydeka geltonąjame padaže

2kg lydeka, 25g sviesto, vandens, druskos, Padažiui: 125g sviesto, 3 šaukštai miltų, 3 kiaušinių tryniai, citrinos, kaparių, muskato riešuto, žuvies sultinio. Lydekos uodegą įkiškite gerklėn. Žuvį padėkite į greitpuodį ant grotelių. Įpilti pasūdyto vandens su sviestu ir sandariai uždaryti. Kai užvirs, troškinkite 5-8 min. Ištroškintą žuvį sudėkite į pailgą pusdubenį ir, apipilkite padažu. Padažiui: svieste […]

Žuvis kepta ant grotelių

1 kg žubvies, 4 šaukštai sojų padažo, 4 šaukštai sezamo aliejaus, 4 šaukštai degtinės, 2 šaukštai cukraus pudros, 2 svogūnai, 2 susmulkintos skitelės česnako, šaukštelis tarkuoto imbiero, džiovinta aitrioji paprika. Viską sumaišyti dubenyje, sudėti išvalytą žuvį ir marinuoti kambario temperatūroje 30 min. arba šaldytuve apie 2 val. Paskui žuvį sudėti ant grotelių ir kepti.

Suvalkiečių kiaušinienė su varške

6 kiaušiniai 200 g varškės 0,5 stiklinės grietinės 50 g sviesto druskos Išplakite kiaušinius su druska. Labai gerai ištrinkite varškę. Į indą su išplaktais kiaušiniais sudėkite varškę ir grietinę. Keptuvėje ar apkepo inde ištirpinkite sviestą, supilkite ruošinį ir kepkite orkaitėje. Patiekite kartu su lapinėmis salotomis ar svogūnų laiškais.

Karpis, keptas piene

2 kg žuvies, 2 šaukštai miltų, 250 g pieno, maltų pipirų, druskos. Perpjaukite karpį išilgai ir abi puses supjaustykite piršto storumo gabaliukais. Pavalioję miltuose, dėkite į pieną, sumaišytą su pipirais ir druską ir kepkite orkaitėje (krosnyje). Tiekiamas su bulvių salotomis.

Itališka veršienos filė

800 g veršienos filė druskos pipirų 4-6 rūkytų lašinių juostelės 4-6 švieži šalavijo lapai (Vaistinis šalavijas) aliejaus Švariai nuvalyta filė supjaustoma į 4-6 porcijas. Kiekviena porcija įtrinama druska ir šviežiai maltais pipirais. Kiekvienas kepsnys įvyniojamas į lašinių juostelę. Ant viršaus uždedamas šviežias šalavijų lapas ir šis paketėlis kryžmiškai apvyniojamas siūlu. Truputi apšlakstoma aliejumi, dedama į […]

Pica su dešra ir grybais

100g. „Panerio” dešros 100 g. šampinjonų 1-2 galvutės svogūno 2 nedideli rauginti arba marinuoti agurkėliai 200 g. fermentinio sūrio (tiks „Rokiškio” arba „Svalia”) 2 kietai virti kiaušiniai 3-4 šaukšt Varškę išmaišome su visais nurodytais priedais. Išminkytą paplotėlį dedame į skardą ir kepame kol pakils ir truputį apkeps. Tuo tarpu su trupučiu aliejaus pakepiname supjaustytus svogūnus, […]

Krepšeliai su rūkyta lašiša

Butelis gatavo olandiško padažo, 24 putpelių kiaušiniai, 8 sviestines tešlos krepšeliai arba paplotėliai 8 didoki griežinėliai rūkytos lašišos, 2 šaukštai smulkintų svogūnų laiškų, juodųjų pipirų. Supilkite olandišką padažą į karščiui atsparų indą ir įstatykite į puodą su karštu vandeniu, kad sušiltų. Pavirkite maždaug 2 min. putpelių kiaušinius ir ataušinkite šaltame vandenyje. Atsargiai nulupkite. Pašaukite krepšelius […]

Silkės kukuliai

Jums reikės: 300g sūdytos silkės filė, 250g maltos jautienos, 4 vidutinių bulvių, 2 svogūnų, 1 kiaušinio,200g sviesto,druskos, pipirų. Silkę išmirkykite šaltame vandenyje ir sumalkite mėsmale. Bulves nuplaukite, nulupkite, išvirkite ir sumalkite. Svogūnus smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir jame apkepinkite svogūną. Indelyje sumaišykite visus komponentus: maltą mėsą, silkes,bulves ir svogūnus. Įmuškite kiaušinį ir gerai viską […]

ORKAITĖJE KEPTAS KARPIS

1 šviežias karpis(apie 1,5 kg) 2,5 šaukšto miltų 250g grietinės 1/3 stiklinės tarkuoto sūrio druskos, prieskonių žuvims balto vyno Išvalytą ir nuplautą karpį įtriname prieskoniais ir druska. Įdedame karpį į plačią plokščiu dugnu lėkštę ir įpylame vyno tiek, kad puse karpio būtu apsemta ir pastatome į šaldytuvą 12 val. Paskui išimame karpį iš vyno ir […]