Antrieji patiekalai

Silkės troškintos su kriaušėmis

500g silkių filė, 2 stiklinės pieno, 3-4 kriaušės, citrina, 3/4 stiklinės balto vyno, pipirų, cinamono, citrinos žievelės, cukraus, druskos. Silkes išmirkyti piene.Kriaušes nulupti, perpjauti išilgai pusiau, pašalinti sėklalizdius, užpilti vynu, paskaninti prieskoniais, pašutinti. Tada sutrinti, paskaninti cukrumi, truputį pasūdyti. Citriną nuplikyti, nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Nusausintas išmirkytas silkes nulupti, užpilti kriaušių padažu ir trumpai […]

Kaimiški patisonai

4 porcijoms reikės: 2 mažų patisonų (po 300 g) 5 šaukštų aliejaus 2 mažų svogūnėlių 2 apdžiūvusių bandelių 300 g kiaulienos faršo druskos, pipirų, čiobrelių 200 g virtų ryžių Padažui: 1 svogūno 5 šaukštų aliejaus 500 g pomidorų 4 skiltelių česnako Nupjaukyte patisonų viršunėles. Išsskobkite minkštimą (išvalykite seklytes), supjaustykite gabaliukais ir pakepinkite aliejuje su pjaustytais […]

Kepta ėriuko šlaunis

4 porcijoms reikės: 1kg ėriuko šlaunies(be kaulo), šakelės rozmarino, 1/2 ryšelio čiobrelių, 2 šakelių petražolių, 2-3 morkų, 1 mažos saliero šaknies, 1 svogūno, 1 poro, 2 šaukštus cukraus, 2 šaukštų pomidorų koncentrato, krakmolo sutirštinimui, druskos, pipirų, cukraus. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite druska bei pipirais. Įdėkite į šaltu vandeniu perpiltą formą ir pabarstykite žalumynais. Nuskuskite […]

Kiaulienos šonkauliai su ryžiais

Jums reikės: 400 g kiaulienos šonkaulių, stiklinės ryžių, 4 šaukštų žaliųjų žirnelių (konservuotų arba šaldytų), šaukšto krakmolo, 1/4 stiklinės šviesaus alaus, 4 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų kečupo, druskos, 1-2 aštrių paprikų arba šaukštelio čili miltelių, petražolių. Pusę aliejaus sumaišykite su alumi ir kečupu. Suberkite smulkiai supjaustytas paprikas arba čili miltelius. Į marinatą sudėkite supjaustytus šonkaulius. […]

Folijoje kepti kebabai

1 kg avienos arba jautienos(geriau riebesnės), 3-4 šaukštai riebalų, 7-8 svogūnų laiškai, šaukštelis maltų raudonųjų pipirų, petražolių, čiobrelių, mėtų, druskos. Mėsą nuimame nuo kaulo, supjaustome gabalėliais ir pabarstome smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais, maltais raudonaisiais pipirais ir apkepiname keptuvėje.Suberiame petražoles, įberiame čiobrelių, mėtų, pasūdome.Mišinį gerai išmaišome ir iš jo padarome pailgus kukulius.Juos sudedame ant riebalais pateptos […]

AŠTRUS MEKSIKIEČIŲ TROŠKINYS

500g konservuotų raudonųjų pupelių (arba virtų) 2 svogūnai 2 česnako skiltelės 50g jautinių riebalų 500g labai rupiai malto ar kapoto jautienos kumpio 2 šaukšteliai druskos 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų 1 šaukštelis uoginės paprikos 1 džiovinta aitrioji paprika 1 šaukštas maltos saldžiosios paprikos 1 stiklinė pomidorų sulčių Svogūnai ir česnakai nulupami ir susmulkinami. Jautiniai riebalai […]

RAUDONGŪŽIŲ KOPŪSTŲ BALANDĖLIAI SU PAUKŠTIENA

1 raudongūžis kopūstas 1 šaukštas acto 500g vištų krūtinėlių apie saują džiūvėsėlių 50g raumenuotų lašinukų 1 svogūnas, 1 morka 1 šaukštas sviesto druskos, baltųjų pipirų maltų gvazdikėlių 3 šaukštai aliejaus 0,5 stiklinės sauso raudono vyno 0,5 stiklinės daržovių sultinio Išpjaunamas kopūstkotis ir kopūstas verdamas pasūdytame vandenyje su actu apie 15 minučių. Paruošiama 15 didelių kopūstlapių. […]

ĮDARYTA KARKA

1 rūkyta karka (800 g. _ 1 kg.); 400 g. maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; 1 nedidelis svogūnas; truputis druskos, pipirų, aliejaus. Rūkytą karką išmirkome vandenyje, išimame kaulą. Į maltą kiaulieną įdedame susmulkintą pakeptą svogūną, įberiame druskos, pipirų, įmušame kiaušinį ir išminkome. karką prikemšame maltos mėsos, užsiuvame karkos galus, suvyniojame į dvigubą marlę, ją irgi užsiuvame. […]

Obuolių kukuliai su aguonomis

4-5 obuoliai, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai cukraus, 4-5 šaukštai miltų, 0,5 stiklinės aguonų, 50g sviesto, 0,5 l vandens. Obuolius nulupti ir, išėmus sėklalizdžius, stambiai sutarkuoti. Įmušti kiaušinius, supilti vandenį, suberti aguonas, miltus. Tešlą išplakti, kad lengvai kristų nuo šaukšto, ir dėti į verdantį vandenį. Pavirus 10-12 min., išgriebti ir į stalą patiekti užpiltus ištirpytu sviestu […]

Kotletas iš žuvies

500 g. jūros lydekos arba sterkų file 1 riekutė batono 2 kiaušiniai 100 g. pieno 100 g. grietinėlės Žuvį be odos ir kaulų 2 kartus sumalame su piene išmirkytu batonu, įmušame kiaušinius, įberiame druskos, pipirų, supilame grietinėlę ir viska gerai išmaišome. Formuojame kotletus, apvoliojame kiaušinių plakinyje, paskui džiuvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje apie 10 min. […]