Antrieji patiekalai

Žuvies kukuliai

500 g žuvie filė, 25 g lašinių, valgomasis šaukštas margarino, didelis svogūnas, riekelė bandelės, 2 valgomieji šaukštai kondensuoto pieno, druskos, raudonųjų pipirų, smulkiai sukapotų petražolių lapelių. Padažui : valgomasis šaukštas (su kaupu) sviesto arba margarino, ketvirtis litro pieno, aštuntadalis litro rūgusio pieno arba jogurto, druskos, nedidelis kaparis, citrinos rūgšties. Žuvies filė sumalti mėsmale.Lašinius, supjaustytus kubeliais, […]

Žlėgtainis gurmanams

Grilyje kepamas žlėgtainis. Mėgstamas vyrų! 500 g faršo 1 svogūnas 1 šaukštas konjako druskos raudonųjų pipirų maži svogūnai sviesto su česnaku Faršas pagardinamas smulkiai supjaustytu svogūnu, konjaku, druska ir raudonaisiais pipirais. Masė formuojama mažais rutuliukais, kurie truputį suspaudžiami plokščiai. Į kiekvieno rutuliuko vidurį įspaudžiama žalio svogūno. Sviestas išsukamas su sumaigyta česnako skiltele, juo aptepamos svogūno […]

Prancūzų vištienos troškinys su vynu

1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus 1 šaukštas sviesto 6 viščiuko porcijos (pvz.: 3 šlaunelės ir 3 krūtinėlės) 12 mažų svogūnėlių 6 ploni gabaliukai rūkytos sluoksniuotos kiaulienos 3 šaukštai brendžio 575ml raudono Burgundiško vyno 3 skiltelės česnako Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą. Apkepkite vištieną iš abiejų pusių, maždaug 8-15 minučių, kol gražiai pagels. Perdėkite vištieną į troškintuvą. […]

KARPIS TROŠKINTAS

1-1,5 kg žuvies stiklinė kaparių 0,5 citrinos trijų petražolių lapeliai 50 g sviesto 0,5 l sauso baltojo vyno druskos Išdarinėtą karpį perpjaukite išilgai pusiau, supjaustykite gabalais ir pasūdykite. Prikaistuvyje rar gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, į jį sudėkite žuvį, apibarstykite susmulkintais petražolių lapeliais, uždėkite citrinos griežinukus, suberkite kaparius. Apipylę vynu, uždengtą troškinkite orkaitėje (krosnyje) 30-40 min.

Armėniška aviena

6 porcijoms reikės : 500 g liesos avienos, 500 g baklažanų, 5 šaukštų lydyto sviesto, 2 svogūnų, 1 stiklinės pomidorų sulčių, 100 g fermentinio sūrio, druskos, pipirų, kitų prieskonių, 100 g žalėsių (petražolių ar krapų), 50 g aliejaus kepimui. Avieną nuplaukite, išpjaustykite gyslas ir riebalus, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir dukart sumalkite mėsmale.Faršą pagardinkite druska ir […]

Silkė pomidorų ir aliejaus padaže

2 silkės, 2 svogūnai, 0.5 stiklinės pomidorų košės, 4 šaukštai aliejaus, acto pagal skonį, pipirų, 1 arbat. šaukštelis cukraus. Silkes gerai išmirkyti, išvalyti, nulupti, išimti kaulus, supjaustyti ir sudėti į silkėms skirtą indą, pridėti galvą ir uodegą. Svogūnus paspirginti su aliejumi, pridėti pomidorų košės, acto, cukraus, pipirų, šaukštą karšto vandens ir viską pakaitinti, kad užvirtų.Atvėsintu […]

Troškinta žuvis su žalumynais ir džiūvėsiais

100g kvietinių džiūvėsių, 600g žuvies, 150g svogūnų laiškų, 500ml pieno, 2 kiaušiniai, 40g miltų, pipirų, druskos, petražolių, krapų, virtų bulvių. Išdarinėtą žuvį pasūdyti, apvolioti miltuose,apkepinti, sudėti į aliejumi išteptą formą, sudėti smulkintus svogūnus, žalumynus, tarkuotus džiūvėsius, supilti karštą pieną ir troškinti. Papuošti žalumynais ir kapotais kietai virtais kiaušiniais. Garnyrui tinka virtos bulvės.

Blyneliai su varške

5 kiaušiniai, 1,5 stiklinės cukraus, druskos, 4 stiklinės pieno, 3 stiklinės miltų, 0,5 kg varškės, sviesto, grietinės. 3 kiaušiniai suplakami šaukštu su 0,5 stiklinės cukraus, praskiedžiama 2 stiklinėm pieno, sumaišoma su 3 stiklinėm miltų. Tada dar praskiedžiama 2 stiklinėm pieno ir prikepama plonų blynelių. Kiti du kiaušiniai suplakami su likusiu cukrumi ir sumaišomi su varške. […]

Lazanija su daržovėmis

4 porcijoms reikės: 500g pomidorų, 150g morkų, 150g cukinijos, 150g žirnelių, 300g tirštos grietinės, 250g lazanijos lakštų, 80g tarkuoto parmezano, 50g sviesto, druskos, pipirų, svogūnų laiškų. Pomidorus nuplikykite ir nulupkite žievelę, tada perpjaukite ir, išėmusi sėklytes, supjaustykite kubeliais. Morkas ir cukiniją nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Jeigu naudojate šaldytus žirnelius, iš pradžių juos apvirkite pasūdytame […]

Ispaniškas guliašas

2 vištienos krūtinėlių filė, 1 saldžioji paprika, 1 indelis konservuotų ananasų, česnako galvutė, 3 valg. šaukštai pomidorų padažo Garnyrui: 1 stiklinė ryžių, 1 pjaustyta saldžioji paprika, žaliųjų žirnelių, konservuotų kukurūzų Vištienos krūtinėles įtrinti prieskoniais, daržoves supjaustyti. Įkaitinti 2,5 l talpos keptuvę (energija 2/3), sudėti juostelėmis supjaustytą vištieną, prispausti ir neuždengus kepti 3-5 min. Tada suberti […]