Antrieji patiekalai

Dešros ir bulvių guliašas

Jums reikės: 1 kg bulvių, 400g plonų dešrelių, 4 vidutinių svogūnų, 5 vidutinio dydžio pomidorų arba 3 šaukštų tirštos pomidorų tyrės, 1 kubeliosultinio, aliejaus arba riebalų kepti, 2 paprikų arba šaukštelio saldžiosios paprikos, cukraus, pipirų, druskos. Svogūną supjaustykite griežinėliais ir apkepinkite su riebalais. Sudėkite nuluptus ir supjaustytus pomidorus arba pomidorų tyrę, įpilkite pusėje stiklinės karšto […]

Kepta žuvis su daržovėmis

0,5 kg jūros lydekos filė, 1-2 kiaušiniai, 0,5 šaukšto grietinės, miltų, 3 svogūnai, 3 morkos, 3 obuoliai, 3 pomidorai, krapų, citrinos sultys arba actas, aliejus kepimui, prieskoniai, vanduo. Žuvį pamarinuojame iš anksto. Atšildytą, nuplautą ir apsausintą žuvies filė reikia apšlakstyti citrinos sultimis arba šlakeliu acto ir pjaustyti nemažais gabaliukais. Apibarstome žuviai skirtais prieskoniais. Ne per […]

Kalakuto maltinukai

4 porcijoms reikės: 1 bandelės, 1 kg morkų, 600g maltos kalakutienos, 2 svogūnų, kiaušinio, garstyčių, druskos, pipirų, šaukšto marinuotos žaliosios paprikos, petražolių, 8 griežinėlių šoninės,4 šaukštų aliejaus, 1/2 l sultinio, 2 šaukštų grietinės, riebalų kepimui. Bandelę išmirkykite. Morkas supjaustykite griežinėliais. Svogūną susmulkinkite, pusę sumaišykite su mėsa, kiaušiniu, nuspausta bandele ir šaukšteliu garstyčių. Sudėkite pusę marinuotos […]

Troškintos pupos

0.5 kg pupų (pupelių, žirnių), 50 g sviesto, 200 g grietinės, druskos. Šviežias neperdžiūvusias pupas išgliaudyti, pavirinti, pridėti sviesto, grietinės, druskos, uždengti dangčiu ir troškinti, kol suminkštės. Sudžiūvusias pupas reikia iš anksto 10-12 val. pamirkyti šiltame vandenyje, paskui išvirti.

Eriuko kulsnis su sakninemis darzovemis bei pastarnoku cipsais

Reiks: eriuko kulsnies, morku, ropiu, pastarnoku, rozmarino, ciobrelio, raudono vyno (pusbutelio), vistienos sultinio, Eiga: eriuko kulsni apkepti karstoj keptuveje, kad labai gerai paruduotu virti vyne ir sultinyje su prieskoninem zolem kokias 2-3 valandas ant labai letos ugnies.(turi vos laikytis ant kaulo). darzoves nuskusti ir supjauscius kubeliais kept orkaiteje 150 laipsniu temperaturoje, pabarscius prieskoninem zolem. pastarnoku […]

Pikantiški sparneliai

4 porcijoms reikės: 3 šaukštų pomidorų koncentrato 3 šaukštų cukraus šaukšto vyno acto šaukšto medaus 2 šaukštų aliejaus 2 skiltelių česnako šaukšto maltų aitriųjų paprikų druskos 16 vištos sparnelių Padažui: 300 g varškės 3 šaukštų pieno šaukštelio vegetos skiltelės česnako 1 laiškinio svogūno 2 spalvotųjų paprikų Pomidorų koncentratą sumaišykite su cukrumi, actu, medumi, aliejumi, sutrintu […]

Bulvės su silkėmis

700 g bulvių, 2 kiaušiniai, 250 g šviežių silkių, svogūnas, 50 g aliejaus, aštuntadalis litro pieno, valgomasis šaukštas miltų. Bulves nulupti, supjaustyti griežinėliais.Puodą ištepti riebalais ir sudėti į jį bulves.Ant viršaus uždėti sluoksnį gabaliukais supjaustytų silkių.Svogūną smulkiai supjaustyti ir juo užbarstyti silkes.Visa tai pabarstyti miltais ir aplieti aliejumi.Dėti ant silpnos ugnies ir troškinti uždengus.Kiaušinius išplakti […]

Veršienos kepsniai su voveraičių padažu

4 porcojoms reikės: 600g voveraičių, 4 veršienos gabaliukų, 50g džiovintų pomidorų, svogūno, stiklinės grietinės, 3 šaukštų aliejaus, šaukštelio miltų, druskos, pipirų, čiobrelių. Grybus nuvalykite ir nuplaukite. Svogūną smulkiai supjaustykite. Kartu su grybais pakepinkite aliejuje. Supilkite grietinę. Mėsą padaužykite, pabarstykite druska ir pipirais bei miltais. Pakepinkite likusiame aliejuje. Sudėkite prie grybų. Kartu troškinkite 35 min. Baigdamos […]

Virta jautiena

1 kg jautienos prieskonių prieskoninių daržovių druskos 1 stiklinė svogūnų padažo Mėsą sudėti į verdantį vandenį (kad apsemtų) su prieskoninėmis daržovėmis ir ant silpnos ugnies virti, kol suminkštės (1-2 val.). Baigiant virti sudėti prieskonius, druską. Išvirus mėsą supjaustyti skersai raumenų griežinėliais, sudėti į troškintuvę su svogūnų padažu ir dar truputį patroškinti. Patiekti su virtomis bulvėmis […]

silkė su krienais ir daržovėmis

500 gr. silkių nugarinės; 2 obuolių; 1 morkos; 2 šaukštų sutarkuotų krienų; 4-5 šaukštų grietinės; citrinos sulčių; cukraus; maltų pipirų (pagal skonį) Virtą morką ir nuluptus obuolius sutarkuoti rupia tarka ir sumaišyti. Į grietinę sudėti krienus, paskaninti maltais pipirais, cukrumi bei citrinos sultimis ir gerai išmaišyti. Ant supjaustytos silkės uždėti obuolių-morkų mišinį ir apipilti paruoštu […]