Antrieji patiekalai

Užkepti porai

4 porcijoms reikės: 1 kg porų 1 skiltelės česnako sviesto 200 g tarkuoto fermentinio sūrio muskato riešutų druskos pipirų 3 šaukštus sviesto 2 šaukštus tarkuotų džiūveselių 1 supjaustyto kubeliais pomidoro Porus supjaustykite juostelemis (po 5 cm). Sudėkite atskirais lapeliais, nuplikykite verdančiu vandieniu ir gerai nuvarvinkyte. Kepimo formą gerai itrinkyte česnaku, patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. […]

Silkė su riešutais

500g silkės filė, šaukštelis sviesto, kiaušinis, 2 obuoliai, svogūnas, 10-15 graikinių riešutų, majonezo. Silkės filė išmirkyti piene ir smulkiai supjaustyti. Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Kiaušinį kietai išvirti ir smulkiai supjaustyti. Smulkiai supjaustytą svogūną apkepinti svieste. Susmulkinti graikinius riešutus. Silkės filė dedama į silkinę. Likusius produktus sumaišome su majonezu ir dedame ant silkės. Puošiame […]

KARŠIS, ĮDARYTAS TROŠKINTAIS KOPŪSTAIS

Viena 1,5 kg žuvis 500 g raugintų kopūstų 6 šaukštai aliejaus 2 svogūnai svogūnų laiškų petražolių lapelių krapų, druskos Pakaitinkite keptuvėje 2-3 šaukštus aliejaus ir troškinkite jame raugintus kopūstus su smulkiai supjaustytais svogūnais. Suminkštėjusius kopūstus ataušinkite, jais įdarykite karšį ir papilvę užsiūkite. Supilkite keptuvėn likusį aliejų (pakaitintą), sudėkite žuvį ir pašaukite orkaitėn (krosnin). Po 15 […]

KIAULIENA, TROŠKINTA SU POMIDORAIS

800 g kiaulienos su šonkauliais, 2 šaukštai aliejaus, prieskonių, prieskoninių daržovių, miltų pavolioti, 2 šaukštai pomidorų tyrės, truputis citrinos rūgšties ar citrinos sulčių, druskos. Kiaulienos šonkauliai sukapojami pailgais gabalėliais, pavoliojami miltuose, sumaišytuose su prieskoniais ir druska, apkepinami aliejuje ir sudedami į troškintuvą, taip pat sudedamos supjaustytos prieskoninės daržovės (svogūnai, morkos, salotos), prieskoniai, pomidorų tyrė, citrinų […]

Orkaitėje kepti vištų sparneliai

Vištų sparneliai, 5 vienetai Bulvės, nedidelės, 8 vienetai Česnakai, skiltelė, 4 vienetai Kmynai, 2 šaukštai Vanduo, 2 stiklinės Druska, 1.5 šaukšto Actas, 3 šaukštai Juodieji pipirai, pagal skonį Prieskoniai, visokie, pagal skonį Krapai, švieži/džiovinti, truputį Pomidorų pasta, 1.5 šaukšto Majonezas, 1 šaukštas Grietinė, 1 šaukštas Sojos padažas, 2 lašai Prieš sparnelius, reikia pamarinuoti. Į vandenį […]

Šventinis Danų kumpis

2 kg rūkyto kumpio, svogūnas, butelis nestipraus alaus, 3-4 gvazdikėliai. Kumpį mirkyti visą naktį šaltame vandenyje (jį pakeisti 2-3 kartus).Paskui išimti iš vandens, nusausinti švaria servetėle, įdėti į kepimo indą drauge su visais produktais, nurodytais receptūroje, užpilti alumi su šaltu vandeniu, kad kumpis būtų visiškai apsemtas.Indą uždengti dangčiu, užvirinti ant silpnos ugnies ir taip palengva […]

Troškinta jautiena garstyčių padaže

800 g jautienos be kaulų, 1 svogūnas, 1 morka, 2 šaukštai pomidorų tyrės, aliejaus, 1 šaukštas miltų, 2 šaukštai grietinės, 1 šaukštelis garstyčių, 1 stiklinė sultinio, prieskonių, druskos. Mėsa supjaustoma gabaliukais, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, pavoliojama miltuose ir apkepinama. Paskui ji sudedama į troškintuvą, užpilama sultiniu ir sudedamos visos griežinėliais supjaustytos daržovės. Troškinama uždarame […]

Vištienos kepsneliai su moliūgų sėklomis

150 g vištos krūtinėles be kaulų ir odos 30 g grietinėlės 20 g moliūgų sėklų druskos baltųjų pipirų 200 g šaldytų ar šviežių daržovių Vištos krūtinėlė be odos ir kaulų sukapojama, palaistoma grietinėle arba pienu, dedama truputėlis druskos ir maltų baltųjų pipirų. Formuojami lapelio formos kepsneliai, kurie apvoliojami moliūgo sėklose. Verdama garuose specialiame puode. Baigiant […]

Žemaitiški zrazai

13-14 išmuštų karbonadukų (nugarinės) Įdaras: 2 riekės juodos duonos, didele galva svogūno, apie 150 g rūkytų lasinuku (tinka ir su raumenuku) Viska smulkiai supjaustyti, įberti truputį druskos ir juodųjų pipirų, labai gerai išminkyti, kad pradėtų klijuotis. Suvynioti suktinukus, sandariai „uždaryti” galiukus (sugrūsti galiukus į vidų, kad atrodytu kaip „užpakaliukai”), į keptuvę dėti suktinuką ant „siūles”, […]

Dešriniai vėžiukai

storų sardelių (bet koks kiekis) aliejaus raudonųjų pipirų Sardelėms nulupama odelė. Sardelės perpjaunamos išilgai pusiau, 3-4 kartus giliai įpjaunamos, bet neperpjaunamos. Truputį aptepamos aliejumi, apibarstomos raudonaisiais pipirais ir dedamos į įkaitusį grilį ant grotelių. Kepama kol dėl karščio sardelė išsilenkia ir atrodo panaši į vėžį. Arba: Sardelėms nulupama odelė, jos perpjaunamos išilgai pusiau. Ementalio sūris […]