Antrieji patiekalai

Itališka jūros lydeka

1 jūros lydeka su oda, 15 g žuvies prieskonių, pusė citrinos, 50 g baltojo vyno, 20 g sviesto, 2 šaukšteliai kaparėlių, miltų. Žuvį pabarstome prieskoniais. Į įkaitintą keptuvę dedame sviestą ir miltuose apvoliotą žuvį. Apkepame iš abiejų pusių, supilame vyną, citrinos sultis, suberiame kaparėlius. Patiekiame su ryžiais ir karštomis daržovėmis

Koldūnai su braškėmis

4porcijoms reikės: Tešlai: 350g miltų, 1 kiaušinio, maždaug 2/3 stiklinės pieno. Įdarui: 500g varškės, 1-2 trynių, 250g braškių(šaldytų), pusė stiklinės cukraus, sviestoužpilui, cukraus pabarstymui, aliejaus su vanile. Varškę sutrinkite su tryniais ir cukrumi. Braškesatšaldykite, supjaustykite smulkiai ir sumaišykite su varške. Įpilkite aliejaus su vanile ir cukraus. Tešlą: Miltus sumaišykite su pienu ir kiaušiniu. Tešlą iškočiokite […]

Paprika su migdolais

600 g įvairių spalvų paprikų, 50 g razinų, 300 g prinokusių pomidorų, 50 g migdolų, 3 šaukštai aliejaus, 3 šaukštai acto, cukraus, druskos, pipirų Paprikas supjaustyti juostelėmis. Pomidorus nulupti /prieš tai apipilti verdančiu vandeniu/ ir supjaustyti skiltelėmis. Įkaitinti aliejų, sudėti paprikas, pomidorus ir troškinti 10 min. Razinas išplauti, nusausinti ir sudėti į troškintas daržoves, suberti […]

Bulvės su grybais

6 porcojoms reikės: 1 kg bulvių, 200g grybų, 2 svogūnų, 700g grietinės, 1 šaukšto miltų, 1 šaukšto sviesto, 2 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio. Nuluptas bulves išvirkite neperpjautas, tačiau taip, kad nesubyrėtų. Išskobkite vidų. Smulkiai supjaustytus, apvirtus grybus ir svogūną pakepinkite aliejuje. Į išskobtas bulves prikimškite grybų, sudėkite į gilią formą, užpilkite grietinę, sumaišytą su sviestu […]

Amerikietiški blynai

10 blynų reikės: 300g miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 285 ml pasukų, 3 didelių suplaktų kiaušinių, aliejaus kepimui Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Inde sumaišykite pasukas su 150 ml vandens ir suplakite su miltais. Įmuškite kiaušinius. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Įpilkite samtelį tešlos ir apkepkite iš abiejų pusių, kol blynai gražiai pagels. […]

Rūkytos menkės paštetas su agurkų salotomis

6 porcijoms reikės: 250g smulkiai supjaustytos rūkytos menkės filė, 4 svogūnų laiškų, 200g kremo pavidalo varškės, 1 citrinos žievelės ir sulčių, 2 šaukštelių krienų, 15g supjaustytų krapų(keletą šakelių palikite papuošimiui), 100g salotų lapelių, pusės agurko, specialiu peiliu supjaustyto juostelėmis. Padažui: 6 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų baltojo vyno acto, 1 šaukštelio garstyčių, 2 cinamono lazdelių, […]

Veršienos piršteliai

0,5kg veršienos, 50g sviesto, kmynų, 1 kiaušinis, miltų, 100g grietinės, krapų, druskos, vandens. Įdarui: 200g slyvų(rūkytų). Veršieną supjaustyti gabaliukais, išmušti, pabarstyti kmynais, druska. Slyvas išmirkyti, išimti kauliukus.Ant išmuštos mėsos gabalo dėti po 3-5 slyvas, stipriai susukti, pavolioti išplaktame kiaušinyje ir miltuose. Įkaitintuose riebaluose apkepinti abi puses, paskui dėti į troškintuvą, užpilti vandeniu, patroškinti. Kai mėsa […]

Totoriškas steikas

Reikės: Vienai porcijai reikės apie 150 gr. smulkiais kubeliais pjaustytos jautienos. Pagal skoni Totoriško padažo Eiga: Viską sumaišyti, patiekti suformavus apvaliai ant lėkštės Pastabos: !!!Nerekomenduojama neščiom moterim ir mažiem vaikam!!!! Jautiena turi būti šviežia ir pirkta pas patikimą mesininka (supermarketas nepatikimas reikalas). Tinka jautiena neturinti daug jungiamojo audinio bei gyslų.

Blynai su lašiša ir ikrais

24 blynams reikės: 300g miltų, 20g mielių, 2 kiaušinių, šaukštelio cukraus, šaukšto išlydyto sviesto, druskos, riebalų kepimui. Priedai: grietinė, rūkytos lašišos griežinėliai, ikrai, krapai, Miltus suberkite į dubenėlį. Mieles sutrinkite ir pabarstykite cukrumi. Kai išsileis, sudėkite prie miltų. Viršų pabarstykite miltais. Dubenėlį pridenkite ir padėkite šiltai. Kai miltų paviršiuje atsiras pūslelių, supilkite pieną ir sudėkite […]

silkė su morkomis ir pomidorų padažu

500 gr. silkių nugarinių 2 morkų 2 svogūnų mažo indelio aštraus pomidorų padažo arba „Ketčiup’o” 1 šaukšto džiovintų spanguolių 2 šaukštai graikiškų riešutų . Svogūnus supjaustyti, sutarkuoti morkas ir viską apkepti aliejuje. Įdėti pomidorų padažo arba „Ketčiup’o” , džiovintų spanguolių ir patroškinti. Troškinant pabarstyti graikiskais riesutais. Kai troškinys ataušta, sluoksniais sumaišyti su silkėm.