Antrieji patiekalai

Lašiša su daržovėmis bei pomidorų ir medaus padažu

Jums reikės: 600g lašišos, ryšelio laiškinių svogūnų, brokolių, šparagų, česnako, bazilikų, čiobrelių, Padažiui: šaukšto medaus, 2 pomidorų minkštimo, 1/4 stiklinės aliejaus, 1/2 stiklinės kečupo. Filė supjaustykite gabaliukais, apkepinkite aliejuje su dalimi susmulkintų svogūnų ir žalumynais. Atskirai pakepinkite brokolius, šparagus,likusius svogūnus ir pomidorų minkštimą, galiausiai sudėkite medų ir lašišą. Pagardinkite pagal skonį.

Kiauliena su žaliaisiais makaronais

4 prcijoms reikės: 400g žaliųjų makaronų su špinatais, 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, 300g kiaulienos išpjovų, supjaustytų į 8 plonus gabaliukus, 2 česnako skiltelių, 400g indelio konservuotų pomidorų, 1 šaukšto šalavijo lapelių. Išvirkite makaronus. Įkaitintame aliejuje pakepinkite iš abiejų pusių mėsą. Išimkite iš keptuvės ir padėkite šiltai. Sudėkte į keptuvę susmulkintą česnaką ir apkepinkite. Tada sudėkite […]

Pomidorų tyrė su avokadomis

0,5 kg pomidorų, 1/2 stiklinės grietinės, skiltelė česnako, šaukštas želatinos, šaukštai citrinos sulčių, druskos, pipirų, 2 avokados. Pomidorus 10 sek. įdedame į verdantį vandenį. Išimame, įdedame į šaltą vandenį, paskui nulupame, supjaustome ketvirtadaliais. Pašaliname sėklalizdžius, supjaustome mažais gabaliukais. Sutriname juos plakikliu kartu su grietine, druska, pipirais, citrinos sultimis ir susmulkintais česnakais. Želatiną užpilame stikline šalto […]

Kūčioms ir Kalėdoms: Bernardinų žuvies pyragas

500g žuvies filė, supjaustytos mažais gabaliukais (gali būti ir atlaidinta šaldyta), 70g tarkuoto fermentinio sūrio (geriausiai nesūraus ir neriebaus, dabar tiktų mazarelos arba picarelos sūris), 60g pomidorų pastos, 80g neriebaus sviesto (dabar tiks neriebus margarinas arba neriebus tepus mišinys, vadinamas „sviestu“), 50g kvietinių miltų, 250ml pieno, 2 kiaušinių, 5g druskos, 1g maltų juodųjų pipirų, 30g […]

Makaronai su kumpiu ir alyvuogėmis

700g makaronų, 12 griežinėlių kumpio, supjaustyto juostelėmis, 75g juodųjų alyvuogių be kauliukų, perpjautų perpus, 200ml grietinės, 20g susmulkintų petražolių, 1 citrinos žievelės. Išvirkite makaronus. Keptuvėje apkepinkite kumpį, sudėkite alyvuoges, grietinę ir pusę petražolių. Pagardinkite pipirais. Nukoškite makaronus ir sudėkite į padažą. Patiekite papuoštą likusiomis petražolėmis ir citrinos žievele.

Suomiška kiaušinienė

6 kiaušiniai, valgomasis šaukštas smulkiai supjaustytų svogūno laiškų, valgomasis šaukštas sviesto arba margarino, 150 g pieno, arbatinis šaukštelis druskos, maltų juodųjų pipirų. Kiaušinius išplakti su pienu, svogūnais, pipirais ir druska.Keptuvėje pašildyti sviestą, supilti gautąją masę ir pridengti dangčiu.Kepti apie 5 min.Galima tiekti prie rūkytos žuvies kartu su virtomis bulvėmis. Apskaičiuota 4 porcijoms.

Kiaušiniai su kvapniu žolelių padažu

Keturioms porcijoms prireiks: 8 kiaušinių; indelio jogurto be priedų; 1/8 litro grietinės; 125 gramų liesos varškės; Kiaušinius sudėti į verdantį vandenį ir virti 10 minučių. Po to perlieti šaltu vandeniu ir nulupti. Varškę išmaišyti su jogurtu, grietinėle, garstyčiomis. Nulupti svogūną ir sutrinti trintuve. Susmulkinti agurką, krapus, svogūnų laiškus ir suberti į padažą. Pagardinti druska, pipirais […]

Kiaušinienė su cukinijomis

4 kiaušiniai 1 stiklinė cukinijų tarkių (Cukinija) 1 svogūnas 2 šaukštai miltų aliejaus 3 šaukštai pomidorų padažo druskos Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite su sviestu. Dalį cukinijų sulčių nupilkite, tarkius sumaišykite su pakepintais svogūnais, įberkite miltų, įmuškite kiaušinius, pasūdykite ir viską gerai išmaišykite. Keptuvėje gerai įkaitinkite riebalus. Masę šaukštu dekite į keptuvę, suplokite ir kepkite. […]

Menkė su kadagio uogomis

4 porcijoms reikės: 8 kadagio uogų, 1 šaukštelio pipirų žirnelių, 1 šaukštelio garstyčių, 2 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų citrinos sulčių, 1 vidutinio svogūno, 800g menkės filė, 2 skiltelių česnako, 2 mažų pomidorų, šaukšto sviesto, 450g šaldytų špinatų, druskos, baltųjų pipirų, petražolių, citrinos griežinėlių. Kadagio uogas, pipirus ir garstyčias sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis, žiupsneliu druskos […]

Kari vištiena

Jums reikės: vištos (1/2 ar 1/5 kg svorio ), 5-6 svogūnų, vištienos sultinio kubelio, 3/4 stiklinės pomidorų tyrės,pusės stiklinės grietinės, šaukšto citrinos sulčių, mažo gabaliuko (maždaug 3 cm ) imbiero šaknies, 2 šaukštelių kario, 2 skiltelių česnako, 1-2 lauro lapelių, 150g sviesto ar aliejaus kepimui, pusės šaukštelio čilio pipirų. Vištieną nuplaukite ir nulupkite odą. Padėjusi […]