Antrieji patiekalai

Didžkukuliai su jautienos nugarinės įdaru

Ingridientai: 15 didelių žalių bulvių 5 didelės su lupenomis virtos bulvės druskos Įdaras: 500 g jautienos nugarinės 1 šaukštas jautienos taukų 1 šaukštas sutrinto mairūno 2-3 skiltelės česnako, ištrintos su druska pipirų Paruošimo būdas: Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti. Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o […]

Žuvis, įdaryta gabalais, drebučiuose

1.5 kg lydekos, sterko (sudako) ar karšio, 1.5 – 2 riekelės pyrago, pieno pyragui sumirkyti, 4 svogūnai (įdarui ir sultiniui), 1 skiltelė česnako, 1 – 2 kiaušiniai, 1 šaukštas sviesto, 0.5 – 1 burokėlis sultiniui, 3 morkos, 10 pipirų, druskos, 2 – 3 stiklinės paruošto sultinio drebučiams. Žuvį nuvalyti, per pakaklėje padarytą pjūvį išskrosti, išimti […]

Kiaušiniene su grybais

6 kiaušiniai 1 stiklinė virtų šviežių ar sūdytų grybų 50 g sviesto 1 svogūnas pipirų druskos Virtus grybus ir svogūnu smulkiai supjaustykite. Suplakite kiaušinius su druska. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite grybus ir svogūną ir pakepkite. Kai svogūnai pradės gelsti, užpilkite kiaušinių plakinį. Sandariai uždenkite keptuvę, kad apkeptų viršus, ir kepkite. Patiekite su virtomis bulvėmis ir […]

VERŠIENA SU OBUOLIAIS IR SLYVOMIS

0,5 kg minkštos veršienos 4 obuoliai stiklinė slyvų (be kauliukų) 3 šaukštai sviesto nepilna stiklinė grietinėlės šaukštelis kmynų druskos Veršiena supjaustoma pusės palštakos dydžio gabaliukais, išmušama, apibarstoma druska, kmynais, ir abi pusės apkepamos įkaitintame svieste. Apkepinta mėsa užpilama grietinėle ir patroškinama. Obuoliai nulupami, supjaustomi skiltelėmis, sudedami į puodą, uždedama sviesto ir pavirinama, kol obuoliai sukris, […]

Nugarinė su bananais ir persikais

8 porcijoms reikės: 1 kg kiaulienos nugarinės be kaulų, 3 šaukštų aliejaus, indelio persikų, 3 bananų, 400g grietinėlės, 5-6 šaukštų kečupo, 1 šaukšto kario, 200g tarkuoto fermentinio sūrio, petražolių papuošimui Mėsą supjaustykite storesniais gabalais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite mėsą. Pagardinkite druska ir pipirais. Išimkite iš keptuvės. Nukoškite persikus ir supjaustykite skiltelėmis. Bananus nulupkite […]

Kepti upėtakiai

4 upėtakiai (po 300g ), 2 česnako skiltelės, 50g sviesto, 4 šaukštai citrinų sulčių, pluoštelis petražolių, 8 šakelės čiobrelių, 4 laurų lapai, druskos ir pipirų. Išdarinėtus upėtakius truputį pasūdyti, apšlakstyti citrinų sultimis ir 1 val palaikyti šaldytuve. Sviestą ištrinti su likusiomis citrinų sultimis, išlydyti ir sumaišyti su sugrūstais česnakais. Žuvis aptepti lydytu sviestu, į vidų […]

YPATINGAS JAUTIENOS LIEŽUVIS (AUKŠTAITIŠKAS

800 g jautienos liežuvio prieskoninių daržovių Sausam marinatui: pusė šaukštelio pipirų 2-3 lauro lapeliai 3-4 skiltelės česnako šaukštas druskos truputis cukraus citrinos rūgšties stiklinė krienų padažo Liežuvis gerai nuplaunamas ir įtrinamas sausu marinatu, t.y.prieskonių mišiniu (susmulkintais lauro lapeliais, maltais pipirais, grūstu česnaku), sumaišytu su druska, cukrumi ir citrinos rūgštimi. Liežuvis dedamas į emaliuotą indą, lengvai […]

Makaronai su rūkyta lašiša ir vermutu

4 porcijoms reikės: 400g makaronų(kaspinėlių) 200g mažų šparagų, 1 šaukšto vermuto ar baltojo vyno, 4 šaukštų liesos grietinės, 200g rūkytos lašišos, supjaustytos juostelėmis. 2 šaukštų krapų, citrinos skiltelių. Išvirkite makaronus. Tuo tarpu garuose apvirkite šparagus apie 3 min. Nukoškite makaronus, palikusi šiek tiek vandens. Sudėkite makaronus į puodą, užpilkite vermutą ar vyną bei grietinę. Pabarstykite […]

Strimelės garstyčiose

(4 asmenims) 600 g strimelės file stiklinė grietinės 3 šaukštai garstyčių 1 kiaušinio trynys pusė stiklinės rugių miltų 1 šaukštelis druskos aliejaus kepimui Grietinę išmaišykite su garstyčiomis ir kiaušinio tryniu. Vieną ar dvi valandas šiame mišinyje palaikykite gerai nusausintus file gabalėlius. Išimkite žuvį, perlenkite per pusę, apvoliokite ruginiuose miltuose su druska. Leiskite žuviai šiek tiek […]

Suvalkietiški kepsneliai

800 g nugarinės prieskonių druskos džiūvėsėlių 1 kiaušinis 1 citrina 40 g riebalų 1 stiklinė riešutų padažo Įdarui: 200 g veršelio kepenų 40 g sviesto 1 kietai virtas kiaušinis 0,5 stiklinės konservuotų žirnelių druskos Mėsą supjaustyti skersai raumenų, truputį pamušti, pabarstyti druska su prieskoniais, uždėti įdarą ir stipriai susukti, pavilgyti išplaktame kiaušinyje, pavolioti džiūvėsėliuose ir […]