Apkepai

Apkepas su kalakutiena

4 porcijoms reikės: 1 didelės saliero šaknies ryšelio petražolių 2 morkų 8 griežinėlių rūkytos kalakutienos krūtinėlės 1 šaukšto aštrių garstyčių 8 griežinėlių rūkytos šoninės 1,5 stiklinės sultinio po 2 šaukštus sviesto ir miltų 1/2 stiklinės pieno papuošti – juodųjų pipirų grūdelių ir petražolių Salierą nulupkite ir supjaustykite į 8 stambius griežinėlius. Sudėkite į pasūdytą verdantį […]

Aštrus lęšių apkepas

4 porcijoms reikės: 125g miltų, 50g sviesto, 3-4 šaukštų pieno, 550ml pieno, 175g lęšių, 1 smulkiai supjaustyto svogūno, 1 šaukštelio muškato kevalo miltelių, maltų kmynų , kalendrų, neaštrių čilių, 1 suplakto kiaušinio, 50g sutarkuoto čederio sūrio, žiupsnelio maltų paprikų, 2 šaukštų susmulkintų kalendrų. Plaktuve suplakite miltus, sviestą ir žiupsnelį druskos. Įmaišykite 3-4 šaukštus pieno ir […]

Žuvies apkepas

Jums reikės: 700g nuluptų ir supjaustytų bulvių, 50g sviesto, 4 šaukštų grietinės, 3 supjaustytų svogūnų laiškų, 50g tarkuoto parmezano, 4 lašišos filė gabaliukų, maždaug po 125 g , 450ml pieno; 1 lauro lapelio, 6 juodųjų pipirų žirnelių, 50g sviesto, 50g miltų, 125g žirnelių (šviežių ar šaldytų), 140ml liesos grietinėlės, 1/2 citrinos sulčių. 1. Įkaitinkite orkaitę […]

Apkepas su burokėliais

400 g padžiūvusios ruginės duonos 300 g burokėlių 100 g razinų 50 g margarino 40 g džiūvėsėlių 4 kiaušiniai Duoną supjaustyti, pamerkti į vandenį. Virtus burokėlius nulupti, stambiai sutarkuoti, sudėti 2 virtus sukapotus kiaušinius, razinas ir išmaišyti. Į margarinu išteptą keptuvę suberti džiūvėsėlius, įdėti išmirkusią duoną, užpilti sluoksnį burokėlių, ant viršaus – vėl duonos, kiaušinių. […]

Apkeptas sūris

400 g lietuviško varškės sūrio 1-2 kiaušiniai pyrago džiūvėsėlių druskos riebalų sūriui kepti Gerai suspaustas sūris supjaustomas 1 cm storio riekutėmis. Kiaušiniai gerai išplakami, pasūdomi. Sūrio riekutės merkiamos į kiaušinius, pavoliojamos pyrago džiūvėsėliuose ir apkepamos svieste. Apkeptos sūrio riekutės sudedamos į pusdubenį ir tiekiamos pusryčiams prie arbatos arba kavos.

Bulvių ir briuselio kopūstų apkepas

500 g bulvių, 500 g briuselio kopūstų, 2 šaukštai sviesto, svogūnas, 250 g jautienos faršo, 100 g liesos varškės, kiaušinis, 2 skiltelės česnako, druskos, pipirų, žiupsnelis raudonųjų maltų ankštpipirių, stiklinė rūgščios grietinės, pusė stiklinės pieno, petražolių lapelių. Briuselio kopūstus nuplauname, nupjauname kotelius.Bulves nuskutame, supjaustome briuselio kopūstų gūželių dydžio gabaliukais.Pusę sviesto išlydome didelėje keptuvėje, sudedame bulves, […]

VARŠKĖS APKEPAS

0,5kg varškės 4 kiaušiniai 3 šaukštai sviesto 3 šaukštai cukraus 3 šaukštai manų kruopų 0,5 stiklinės pieno truputi druskos Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į […]

Žuvies apkepas su jūros kopūstais

Žuvies filė, nevirtų bulvių, cukinijos, jūros kopūstų, fermentinio sūrio, pomidorų padažo, majonezo,česnako. Skardą ištepame riebalais. Pirmą sluoksnį eiliuojame bulvių bei cukinijų griežinėliais( eilute bulvių, sekanti eilute- cukinijų). Antras sluoksnis- žuvies gabaliukų. Žuvį pabarstome žuvies prieskoniais, pipirais, druska. Trečias sluoksnis- jūros kopūstų. Juos tiesiog išbarstome ant žuvies. Į majoneą supilame pomidorų padažo, išspaudžiame česnako ir išmaišome. […]

Šparaginių pupelių apkepas

200g miltų, 100g sviesto, 3 šaukštai šalto vandens, 1/2 šaukštelio druskos, aliejaus formai patepti. Įdarui: 350g šparaginių pupelių, 100g tarkuoto sūrio, 100g jogurto, kaiušinis, šaukštas džiuvėsių, krapų, druskos. Miltus persijoti ir sumaišyti su druska. Į miltus sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir kapoti, supilti vandenį ir greitai užminkyti tešlą. Tešlą suvynioti į foliją ir sudėti pusvalandžiui […]

Daržovių apkepas

1 didelis agurotis (500-600 g) 6 pomidorai 1 didelis svogūnas 2 šaukštai alyvų aliejaus 1 šaukštelis druskos 3 šaukštai susmulkinto šviežio raudonėlio 100-200 ml aštraus tarkuoto sūrio Nuplaukite ir supjaustykite daržoves griežinėliais, o svogūnus – labai plonais žiedeliais. Suberkite daržoves paeiliui į skardą ir apipilkite aliejumi. Apibarstykite prieskoniais ir tarkuotu sūriu. Kepkite 200 laipsnių karštumo […]