Desertai, saldumynai

Uogų sorbetas

Labai paprastas receptas kuriam reikia šiek tiek uogų (melyniu, vysniu, zemuogiu, braskiu ir t.t.)ir spanguolių sulčių. Uogas sutrinti arba sumalti, įpilti šiek tiek spanguolių sulčių. Aš nenaudojau cukraus, tai gavosi truputi rūgštokas, bet labai tinka karštą dieną. Jei naudojate avietes, galima pertrint per sietelį, kad nebūtų sėklyčių. Tinka saugoti šaldiklyje iki 1 mėn.

Vyšnių žiedas

400 g riebios varškės, 1 l vyšnių, 1 stiklinė cukraus, 0,5 l grietinės, 4–5 šaukštai želatinos, 400 g grietinėlės, 2 šaukštai cukraus, vyšnių, žalių mėtų lapelių. Vyšnias nuplauname, pašaliname kauliukus ir sumalame mėsmale. Varškę pertriname per tinklelį. Grietinę sumaišome su cukrumi, varške ir vyšniomis. Įmaišome išbrinkintą ir ištirpintą želatiną. Masę sukrečiame į žiedo formą ir […]

Greipfrutų kremas

2 greipfrutai, 1 apelsinas, 1 citrinos nutarkuota žievelė ir sultys, 2-3 šaukštai skysto medaus, 2 šaukštai miltinio cukraus, 2 šaukštai ištirpintos želatinos, 3 šaukštai susmulkintų pistacijų, 250 g grietinėlės Vieną greipfrutą nulupkite, nuo minkštimo atskirkite karčiąsias plėveles. Grietinėlę išplakite su cukrumi, medumi, citrinos žievelėmis bei sultimis. Į grietinėlę sudėkite greipfruto minkštimą ir ištirpintą želatiną. Paruoštą […]

Keptos ananasų skiltelės

8 skoltelės ananaso, stiklinė kvietinių miltų, kiaušinis, šaukštas cukraus, ant peilio galo geriamosios sodos, 1/8 l pieno, riebalų, miltinio cukraus. Iš miltų, kiaušinio, cukraus, sodos ir pieno užmaišoma skysta tešla. Konservuotų ananasų skilteles gerai nusausinamos, pavilgomos į tešlą, išverdamos riebaluose, apibarstomos miltiniu cukrumi ir patiekiamos šiltos.

Ryžių pudingas

125 g. ryžių, 0,5 stiklinės cukraus, 0,5 litro pieno, 1 stiklinė vandens, 10 g. želatinos, 100 g. razinų, vanilinio cukraus, 1 stiklinė plaktos grietinėlės. Ryžiai verdami vandenyje 5 minutes, nukošiami ir perpilami šaltu vandeniu. Pienas su cukrumi ir vaniliniu cukrumi užvirinamas, sudedami apvirinti ryžiai ir verdama, kol suminkštėja. Išvirę ryžiai atvėsinami, supilama ištirpinta želatina, o […]

Saldžiųjų sūrelių desertas su braškėmis

200 g saldžiųjų varškės sūrelių, 4 šaukštai cukraus, 4 šaukštai želatinos, 1 pakelis žėlė, 8-10 braškių, 1/2 stiklinės kokosų drožlių, truputis vanilės cukraus. Nedidelio dubenėlio vidų ištepame aliejumi.Į dubenėlį įpilame truputį ištirpintos braškių žėlė.Kai ji sustingsta, ant viršaus gėlės forma išdėliojame supjaustytas braškes ir užpilame braškių želė, 1/3 palikdami deserto apatiniam sluoksniui. Sūrelius pertriname per […]

Avokado desertas

1 porcijai reikės: pusės avokado, 20g apelsino, 10-15 g greifruto, 20g obuolio, 2 šaukštai trintų braškių, vienos braškės, 1 desertinio šaukšto trintų aviečių, 10-15 g brendžio. Papuošimui: 3 šaukštų trintų šviežių braškių, 2 puselių koncervuotų persikų, 4 graikinių riešutų branduolių puselių, 50-70g plaktos grietinėlės, 10g kakavos ir cukraus pudros, kelių mėtos lapelių, kelių mėlynių, 3 […]

Moliūgų pudingas

600 g moliūgų, 600 g obuolių, stiklinė pieno, 50 g cukraus, 2 kiaušiniai, 60 g manų, 2 šaukštai sviesto, cinamono, druskos, grietinės. Moliūgą smulkiai supjaustyti ir apvirti piene.Suberti nuluptus ir susmulkintus obuolius, įberti cukraus, cinamono, druskos ir ištroškinti.Kai obuoliai suminkštėja, maišant suberti manų kruopas ir dar 5-6 min pavirti.Košę ataušinti, išmaišyti su kaišinių tryniais ir […]

Kriaušės šokolado padaže

500 g. kriaušių, 3 šaukštai cukraus, gvazdikėlių, citrinos žievelė. Padažui: 1 stiklinė pieno, 1 šaukštas kakavos, 1 šaukštas cukraus, 10 g. krakmolo. Nuluptos kriaušės perpjaunamos pusiau, išėmus sėklides, su prieskoniais išverdamos pasaldintame vandenyje. Išvirusios kriaušės apdžiovinamos ir sudedamos į plokščią pusdubenį. Į verdantį pieną supilami su cukrumi ištrinti kakavos milteliai ir šaltame piene ištirpdytas krakmolas […]

DŽIŪVĖSIŲ PUDINGAS SU CUKATAIS

400 g baltų džiūvėsių 800 ml pieno 5 kiaušiniai po 150 g cukraus ir cukatų 50 g sviesto Maltus džiūvėsius užpilti karštu pienu, išmaišytu su tryniais ir cukrumi. Į mišinį sudėti cukatus, išplaktus baltymus, išmaišyti, išdėti į sviestu išteptą formą ir iškepti.