Desertai, saldumynai

SLYVŲ KISIELIUS

2-2,5 stiklinės šviežių slyvų 2 stiklinės vandens 0,5 stiklinės cukraus 2 šaukštai krakmolo Slyvas nuplauti, išimti kauliukus, sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir virti 5 min., tada pertrinti uogas per sietelį. Įberti cukraus, maišant užvirinti, supilti šaltame vandenyje išleistą krakmolą. Sutirštėjusį kisielių išpilstyti į desertinius indelius ir atšaldyti. Patiekiant ant viršaus galima uždėti plaktos grietinėlės […]

Kriaušės romo padaže

400 g. kriaušių, 3 šaukštai cukraus, 3 kiaušiniai, 20 g. sviesto, 50 g. romo, 2 šaukštai bruknių uogienės, vanilinio cukraus. Puode ištirpinus sviestą, įberiama 2 šaukštai cukraus ir parausvinama. Atskiedžiama 2 stiklinėmis vandens ir pavirinama. Nuluptos kriaušės sudedamos į verdantį sirupą ir uždengus patroškinamos ant silpnos ugnies. Atšaldytos sirupe kriaušės sudedamos į plokščią dubenį. Į […]

Bulgariškas karamelinis kremas.

0,5 litro pieno, 12 šaukštų cukraus, 4 kiaušiniai, vanilinio cukraus, citrinos žievelių. 4 šaukštai cukraus paskrudinami puode ir atšaldomi. Tryniai ištrinami su cukrumi, supilamas šaltas virintas pienas, vanilinis cukrus ir įmaišomi suplakti baltymai. Šis mišinys supilamas ant paskrudinto cukraus, puodas uždengiamas ir įstatomas į platų puodą su verdančiu vandeniu. Verdama 1 valandą (geriausia kremą virti […]

GRIETINĖLĖS KREMAS

2 stiklinės grietinėlės 2 šaukštai cukraus 4 kiaušinių tryniai 1 šaukštas želatinos vanilino pagal skonį Kiaušinių trynius ištriname su cukrumi. Į kiaušinių trynius pilama užvirinta karšta grietinėlė. Masė maišoma ir kaitinama karšto vandens vonelėje, kol sutirštėja. Ataušinama, sumaišoma su ištirpinta želatina, supilama į taures ir atšaldoma.

Vaisiai šokolade

500 g. vaisių ar uogų, 80 g. sviesto, 3 šaukštai cukraus, 1 šaukštas kakavos miltelių, 1 šaukštas pieno, 1 šaukštas krakmolo. Vaisiai nulupami ir supjaustomi. Puode ištirpinamas sviestas, supilamas cukrus ir maišant pakaitinama, neduodant užvirti. Išmaišyta šiltame piene kakava supilama į puodą ir maišant užvirinama. Kiek pavirinus, dalimis supilamas krakmolas, smarkiai išsukama ir dar pakaitinama. […]

Lemon posset

Reikės: 1,5 lt riebios grietinėlės 500 gr cukraus 300 ml citrinos sulčių. Eiga: Grietinėlę su cukrum užvirti, supilti citrinos sultis ir gerai išmaišius išpilstyti į mažas stiklines arba platų indą ir iškart į šaldytuvą. Turi sustingti. Pastabos: Jei naudojate indą, jis turi būti platus, kad mišinys išeitų negilus, nes atvėsti turi greit. Kitaip šakės. Patiekdami […]

Nekeptas chalvos pyragas

200 gr chalvos, 500 gr grietinės, 400 gr sausainių, Sausainius smulkiai sutrupiname, chalvą sutarkuojam, sumaišom viską su grietine. Indą, į kurį dėsime pyragą, išklojame maistine plėvele, sudedam masę ir iki 12 valandų palaikome šaldytuve. Skanaus

Spanguolių putėsiai

Stiklinė spanguolių 1/2 stiklinės cukraus 20 g želatinos 2 stiklinės vandens Iš spanguolių pagaminamas sultys. Uogų likučiai, cukrus su vandieniu ir prieskoniai užvirinami. Perkošiama, supilamos sultys ir ištirpinama želatina. Atšaldoma ir plakama šaltoje patalpoje, kol skystis virsta standžiomis putomis. Supylus į formą, atšaldoma.

"Pikantiškos slyvos"

800 g džiovintų slyvų be kauliukų 0,5 butelio raudono sauso vyno 200 g graikiškų riešutų Šokoladui: 100 g sviesto stiklinė cukraus kakavos Džiovintas slyvas palaikyti per naktį apipylus raudonu sausu vynu. Į slyvos sidų įkišti graikinio riešuto puselę. Paruoštas slyvas dėti į indą desertui, vis užpilant karštu šokoladu. Šokoladui ištirpinti sviestą. Sviestui ištirpus supilti cukrų. […]

Puošnus kavos kremas

3 kiaušiniai, 0,5 stiklinės cukraus, 2 – 3 arbatiniai šaukšteliai kavos, 0,5 litro pieno, 2 šaukštai apelsunų likerio, 10 g. želatinos, 1 stiklinė grietinėlės. Papuošimui: Konservuotų kriaušių, citrinos žievelių, 100 g. riešutų, 100 g. miltinio cukraus, 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos, tarkuoto šokolado, vandens. Į verdantį pieną supilami kavos milteliai, pakaitinami ir nukošiami. Tryniai ištrinami su […]