Desertai, saldumynai

Kriaušės kavos padaže

0,5 litro konservuotų kriaušių, 3 šaukštai cukraus, 40 g. krakmolo, 1 kiaušinis, 2 arbatiniai šaukšteliai maltos kavos, 1 stiklinė plaktos grietinėlės, vanilinio cukraus. Išverdama stipri kava. Į kriaušių sultis įpilama tiek nukoštos kavos, kad susidarytų 0,5 litro skysčio. Tryniai ištrinami su cukrumi, atskiedžiami kavos ir sulčių mišiniu ir sumaišomi su krakmolu. Likusi kava su sultimis […]

Obuolių saldėsis

6 dideli obuoliai, 2 šaukštai citrinos sunkos, pusė stiklinės cukraus, po 1/4 stiklinės miltų ir avižinių dribsnių, pusė šaukštelio cinamono miltelių, 2 šaukštai sviesto. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti skiltelėmis. Sumaišyti cukrų, miltus, avižinius dribsnius ir maltą cinamoną. Supjaustytus obuolius pašlakstyti citrinos sunka ir palaikyti uždengus apie 15 min. Apkepo indą patepti sviestu. Lygiai […]

Džiūvėsių ir brizos suflė

250 g kvietinių džiūvėsių 250 g brinzos 50 g cukraus 250 ml pieno 4 kiaušiniai 100 g sviesto 1/2 citrinos vanilinio cukraus 25 g miltų Maltus džiūvėsius užpilti pienų. Gerai išmaišyti kiaušinių trynius, cukrų, prieskonius, citrinos žievelę, brinzą, plaktus baltymus ir pamirkytus džiūvėsius. Paruoštą masę sudėti į formą, išteptą sviestų ir pabarstytą miltais. Sulaistyti sviestu […]

Vanilinis kremas

4 tryniai, 2 baltymai, 3 šaukštai cukraus, 0,5 stiklinės grietinėlės, 15 g. želatinos, vanilės. Tryniai ištrinami su cukrumiiki purumo, sudedama vanilė, įmaišoma plakta grietinėlė ir plaktas baltymas, supilama ištirpinta želatina ir maišoma, kol pradeda tirštėti. Kremas supilamas į formą, ataušinamas, o paduodant išverčiamas į lėkštę ir papuošiamas vaisiais.

Varškė su vynuogėmis

500 g varškės, 400 g šviesių vynuogių be kauliukų, 150 g natūralaus jogurto, 200 g grietinės, pusė stiklinės cukraus, 200 ml šviesių vynuogių sulčių, 3 limetos, 4 šaukšteliai želatinos. Pusės litro indą atšaldykite, 2 šaukštelius želatinos ištirpdykite dalyje vynuogių sulčių ir apšaldykite. Šiais drebučiais ištepkite indelio vidų, indelį padėkite į šaldytuvą. Tai pakartokite 3-4 kartus. […]

FOLIJOJE KEPTI VAISIAI

3 kriaušės 3 obuoliai 6 slyvos 5š. cukraus pudros 1a.š.cinamono 1st. grietinėlės 1a.š.vanilininio cukraus sviesto folijai patepti Grietinėlę išplakti su 2 šaukštais cukraus pudros ir vanilininiu cukrumi. Kriaušes nulupti, perpjauti pusiau su visu koteliu, išskobti sėklalizdžius.Obuolius nulupti ir supjaus- tyti kubeliais.Slyvas perpjauti pusiau ir išimti kauliukus.Aliuminio foliją sukarpyti dideliais kvadra- tais.Kiekvieno vidinę pusę patepti sviestu […]

Obuolių zefyras

Iškepti rūgščių obuolių, pertrinti juos per sietelį. Paimti 400g tos masės, sumaišyti su 400g cukraus, įmušti 3 baltymus ir, pastačius ant ledo, plakti šluotele iki pabals. Tos masės pridėti į popierines formeles, pastatyti į šiltą orkaitę, kad išdžiūtų.

Abrikosų desertas

300 g abrikosų, 0,5 stiklinės vandens, 1 stiklinė cukraus, 300 g grietinėlės, 20 g želatinos, 3 šaukštai cukraus, 0,5 pakelio greitai stingstančio tortų padažo, 1 kivis, 2 abrikosai, 2 nektarinai. Abrikosus nuplauname, išimame kauliukus, susmulkiname, įpilame cukraus, vandens ir išverdame. Atvėsusią masę pertriname. Grietinėlę išplakame su cukrumi, įmaišome abrikosus, išbrinkintą ir ištirpintą želatiną. Supilame į […]

Grietinėlės ir karamelės kremas

6 porcijoms reikės: stiklinės stiprios kavos 3 stiklinių lieso pieno po 1 pakelį karamelinio ir grietinėlės kremo cukraus pagal skonį apelsino griežinėlių šokoladinių kavos pupelių papuošimui Kavą sumaišykite su stikline pirno. Nupilkite 5 šaukštus ir sumaišykite su karamelinio kremo milteliais. Likusį skystį užvirinkite. Sumaišykite su paruoštu kremu ir leiskite ataušti. Paimkite 5 šaukštus likusio pieno, […]

Bananai su romu ir migdolais

4 porcijoms reikės: 4 didelių bananų, vienos citrinos sulčių, vieno apelsino sulčių, 2 šaukštų romo 3 šaukštų rudojo cukraus, 50g razinų,šaukšto sviesto, 15g migdolų drožlių, cukraus pudros. Razinas nuplikykite, nusausinkite ir sumaišykite su cukrumi. Bananus nulupkite ir perpjaukite išilgai perpus. Sviestą pakaitinkite ir jame pakepinkite bananus, užpilkite citrinos ir apelsino sultis bei romą. Įdėkite razinų […]