Desertai, saldumynai

Širdelės su ikrais

12 širdelių reikės: 300g kieto fermentinio sūrio, 1/2 bandelės, 1 šaukšto aliejaus, 100g tepamo varškės sūrelio, 100g sviesto, 2 šaukštų majonezo, 6 kietai virtų trynių, 1 šaukštelio vegetos, ryšelio petražolių, 1 morkos, šaukšto acto, 1 lauro lapelio, 3 saldžiųų pipirų žirnelių, po šaukštą raudonųjų ir juodųjų ikrų. Sūrį supjaustykite storais griežinėliais, formele išspauskite širdeles. Bandelę […]

Braškių desertas

Jums reikės: 1 stiklinės kondensuoto nesaldaus pieno, 400g braškių,1 maišelio braškių žėlės, trupučio plaktos grietinėlės, mėtų lapelių papuošti. Braškes nuplaukite ir nusausinkite. Didesnes uogas perpjaukite perpus. Žėlę paruoškite pagal instrukciją tik pilkite truputį mažiau vandens. Į gilų indą pilkite kondensuotą pieną ir plakite plaktuvu pamažu pildama stingstančią žėlę. Į taures dėkite po keletą braškių, užpilkite […]

Kėžas su prieskoniniais žalumynais

200g varškės, 1šaukštelis peletrūno(nedžiovinto), 1 šaukštelis petražolių lapelių, 1 šaukštelis mėtų, 1 stiklinė grietinėlės, 1-2 skiltelės česnako, druskos. Varškę sudėti į lėkštę, užpilti grietinėle, sudėti nuplautus ir smulkiai supjaustytus prieskoninius žalumynus, česnakus ir pagal skonį druskos. Viską mediniu šaukštu gerai išsukti. Prie šio kėžo paduodamos karštos bulvės, virtos su lupenomis.

Blynų desertas su bananais ir mėlynėmis

4 porcijoms reikės: 2 nuluptų ir supjaustytų bananų, 250g šviežių ar šaldytų mėlynių, 4 karštų lietinių blynų, 4kaušelių vanilinių ledų, 4 šaukštų bananų likerio, 50g stambiai tarkuoto šokolado. Ant pusės blyno dėkite bananų gabaliukų bei mėlynių ir sulankstykite į trikampį. Ant viršaus dėkite ledų, pašlakstykite likeriu ir pabarstykite šokoladu.

KAPUČINO KREMAS

kremui : 2 šaukšteliai želatinos 2 šaukštai šalto vandens 2 stiklinės grietinėlės 0,5 stiklinės cukraus 3 šaukštai tirpios kavos( patariu Medaglia D’oro) 10 kiaušinio trynių papuošimui: 1 stiklinė gietinėlės, suplaktos iki netirštų putelių malto cinamono ir sausainelis arba pailgas vafliukas 1. Į maža bliudelį įdėti želatiną ir užpilti šaltu vandieniu, leisti išbrinkti ir ant labai […]

Obuolių ir duonas pudingas

5 obuoliai (Obuolys) 50 g sviesto 100 g cukraus 2 kiaušiniai 40 g riešutų 200 g duonos džiūvėsių 3 stiklinės pieno cukraus pudros citrinos žievelės Obuolius supjaustyti griežinėliais, sviestą išsukti su cukrumi ir tryniais, sudėti riešutus, citrinos žievelę. Duonos džiūvėsius užpilti pienu ir gerai išmaišyti. Viską sudėti į vieną indą, išmaišyti ir atsargiai maišant supilti […]

Obuoliai vanilės padaže

500 g. obuolių, 0,5 litro vandens, 0,5 stiklinės cukraus, 4 šaukštai juodųjų serbentų drebučių, vanilės. Padažui: 0,5 litro pieno, 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas bulvių krakmolo, 1 kiaušinis. Vidutinio dydžio obuoliai nulupami, šaukštu išimamos sėklidės. Vanduo su cukrumi ir vanile užvirinamas, sudedami obuoliai ir verdami ant silpnos ugnies, kol suminkštėja. Kiauru samčiu obuoliai išimami iš […]

Omletas su mėlynėmis

Jums reikės (6-ioms porcijoms): 8 kiaušinių, 4 šaukštų miltų, 2 šaukštų sviesto, vanilinio cukraus, 3 šaukštų cukraus pudros, 250 g mėlynių, stiklinės plaktos grietinėlės. Trynius atskirkite nuo baltymų, gerai sutrinkite su cukrumi ir miltais. Baltymus suplakite, sukrėskite ant jų sutrintus trynius ir atsargiai sumaišykite. Suberkite vanilinį cukrų ir gerai sumaišykite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą (žiūrėkite, kad […]

Desertinės kriaušės

2 prinokusios didelės kriaušės (apie 400 g) 2 stiklinės stiprios kavos 4 šaukštai cukraus 1,5 stiklinės grietinėlės vanilės ankštis 2 šaukšteliai cukraus pudros 2 šaukšteliai tarkuoto šokolado Kavą sumaišyti su cukrumi ir užvirinti. Įdėti vanilės gabalėlį ir virti dar 5 minutes. Kriaušes nuplauti, nulupti, tačiau palikti kotelius. Kitoje pusėje nei kotelis atpjauti mažą griežinėlį kriaušės, […]

Avietės su kremu

250 g. aviečių, 1 šaukštas cukraus, 2 tryniai, 1 stiklinė pieno, 0,5 stiklinės cukraus, 20 g. želatinos, vanilės. Avietės pabarstomos šaukštu cukraus ir palaikomos 1 valandą, kol išsiskiria sultys. Pienas su vanile užvirinamas, tryniai ištrinami su cukrumi, užplikomi karštu pienu ir plakant pakaitinami, kol sutirštėja. Atvėsinus supilama ištirpinta želatina. Aviečių sultys nupilamos, uogos sudedamos į […]