Tortai ir pyragai

Dvisluoksnis varškės apkepas

Dvisluoksnis varškės apkepas

Purus, minkštutėlis, ne per saldus. Lyg ir eilinio varškės apkepo apibūdinimas. Tačiau šis yra kitoks – dviejų „aukštų“ ir panašus į pudingą, su kreminiu sluoksniu viršuje, kuris atstoja apkepo padažą. Originalų receptą šiek tiek pritaikiau savo skoniui ir turimiems produktams, toliau tokius ingredientų kiekius ir pateikiu. Labai rekomenduoju išmėginti. Dvisluoksniam varškės apkepui (20×20 cm formai) reikės: Varškės sluoksniui: 500 g varškės (pertrintos) 2 […]

Pistacijų ir citrinų pyragaičiai

Pistacijų ir citrinų pyragaičiai

Turbūt ne vienintelis, bet ryškus šių metų atradimas yra šis pistacijų ir citrinų pyragas, pavirstantis nuostabiais pyragaičiais. Riešutinis pagrindas su gardžiu pistacijų ir citrinų įdaru. Sotūs pasūdyti riešutai, gaivus citrininis sluoksnis – saikingas saldumas, rūgštelės kartumas ir trapus pagrindas. Senokai teko ragaut puikiai derančių skonių ir spalvų desertą. Iškepti šį pyragą tikrai nesunku. Pagalvojau, kad […]

Amerikietiškas pyragas

Amerikietiškas pyragas

Tešlai reikės: 2 pakelių (2×160 g) kakavinių sausainių, 150 g sviesto, kiaušinio baltymo, valgomojo šaukšto cukraus Įdarui reikės: 4 trynių, 400 ml saldaus kondinsuoto pieno, 6,7 valgomųjų šaukštų geltonųjų arba žaliųjų citrinų sulčių, citrinos žievelių. Kaip gaminti: Sausainius susmulkinkite ir grūstuvu sutrinkite iki trupinių. Įmaišykite cukrų. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į dubenį su sausainiais, gerai […]

Plikytų sausainių tortas

Plikytų sausainių tortas

Produktai   400 g plikytų sausainių  2 indėliai jogurtinės  grietinės 10%  (čia kas nenori labai kaloringo torto, kaip aš) po 450 gr  indėlis kremo Rududu  cukraus pagal skonį, citrinos rugšties želatina 5 arbat.šaukšteliai žėlė pakelis (aš turėjau persikų), kelios  braškės papuošimui Želatiną užpilame virintu šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Imame sausainukus ir gražiai aštriu peilių visus įpjauname.  Į kiekvieną […]

Morkų pyragas su kriaušėmis

Morkų pyragas su kriaušėmis

Dažną rudens vakarą mano namai pakvimpa kepamu pyragu. Šiemet dažniausiai su morkomis ir moliūgais. Tokiais pat ryškiai, energingai oranžiniais, kaip ir ta klevų alėja, kuria kasryt einu į darbą. Kaip gerai, kol dar tų spalvų yra. Ir kaip gerai, kad daržovės gali nudžiuginti jų nemėgstančius smaližius pyraguose. Moliūgai, morkos, cukinijos, burokėliai saldžiuose kepiniuose atskleidžia dar […]

Šokoladinis keksas su gervuogėmis

Šokoladinis keksas su gervuogėmis

Šokoladas ir gervuogės dera kartu nenustelbdami vienas kito puikumo. Tokios pat puikios ir netikėtai šiltos vasaros palydoms –  keksas su šokoladu ir karališkomis uogomis. Gervuogės labai čia tinka, nenurūgštindamos kepinio ir papildydamos subtiliu uogišku aromatu. 25 cm skersmens keksui iškepti prireiks: 230 g sviesto ( kambario temperatūros) 2 st. cukraus 5 kiaušiniai (L dydžio) 2 […]

Trapus pyragas su uogiene

Trapus pyragas su uogiene

Pakoregavau prieš keletą metų publikuotą receptą ir išėjo visai neprastas pyragas – trapus pyragas su uogiene. Uogienę naudojame pagal skonį ar turimas atsargas. Pačią pyrago tešlą saldinu minimaliai, nes, mano manymu, skonio ir saldumo pakanka iš uogienės, kurios naudoju gana sočiai – visą puslitrinį stiklainiuką. Žinoma, galima dėti ir mažiau. Pyragui sunaudojami net penki kiaušinių […]

Citrininis keksas

Citrininis keksas

Citrininį keksas su citrininiu glajumi. Be sviesto, su grietinėle. Purus, lengvas, pavasariškas keksas. Glajus – būtinas!

Mildos greitpyragis su uogomis

Mildos greitpyragis su uogomis

Nieko nėra geresnio, nei receptas, kurį gali keisti, tobulinti, o jis išlieka toks paprastutis ir leidžiantis labai greitai mėgautis iškeptu pyragu. Ne veltui ir pavadintas – greitpyragis. Mūsų FB grupėje Kava ir skanėsta. Receptai. Milda pasidalino receptu, kuris kaip mat pelnė auditorijos simpatijas. Pyrago forma hipnotizuoja žvilgsnį, o recepto paprastumas gundo viską mesti ir kaip […]

Legendinis tortas Opera

Legendinis tortas Opera

Nepaprasto skonio legendinis tortas. Vertas nuodėmės! Reikės: Migdoliniam biskvitui: 75 g miltelinio cukraus, 3 šaukštų miltų, 90 g maltų migdolų, 4 kiaušinių, 20 g ištirpinto ir atšaldyto sviesto, 1 šaukšto cukraus, geros kokybės kakavos pabarstymui, Pagal pageidavimą – valgomojo aukso papuošimui. Šokoladinei masei: 300 g geros kokybės smulkinto juodojo šokolado, 200 g plakamosios grietinėlės, 50 […]