Tortai ir pyragai

Kakavinis pyragas su varške

Kakavinis pyragas su varške

Nesunkiai pagaminamas trupininis-kakavinis pyragas su varškės sluoksniu. Kepinio skonis labai sodrus, ryškiai kakavinis, viršutinis sluoksnis birus, viduryje – tvirtesnis, standus varškės įdaras. Pyragas nelabai saldus, tad smaližiai gali padidinti cukraus kiekį arba į varškę įmaišyti gerą saują razinų ar džiovintų abrikosų. Kakaviniam pyragui su varške reikės: 150 g sviesto (minkšto) 1,5 stiklinės miltų 50 g (2 […]

Norvegiškas rabarbarų pyragas

Norvegiškas rabarbarų pyragas

Pavasarį rabarbarai yra pirmoji daug mineralų ir vitamino C turinti daržovė, kurią galime naudoti desertų gaminimui. Palyginti su puikiuoju australietišku rabarbarų pyragu, norvegiškasis yra visai paprastas. Tačiau neprastas. Kepiau jau kelis kartus ir žinau, kad skanus 🙂 Drėgnas biskvitas su švelniai rūgščiais rabarbarų gabaliukais. Vietoje 200 g cukraus įdėjau mažiau ir savo nuožiūra įbėriau žiupsnelį […]

Karamelinis obuolių pyragas

Karamelinis obuolių pyragas

Šis pyragas tikrai kitoks nei įprasti obuolių pyragai. Anksčiau obuolių pyrago su karamele ragaut neteko, todėl buvo labai smalsu išmėginti. Ir nenusivyliau – labai skanus. Ypač įdomus trupininis pyrago viršus. Skirtas saldžių pyragų mylėtojams. Kepiau 26 cm skersmens apvalioje kepimo formoje. Pyrago biskvitui reikia: 200 g minkšto sviesto 150 g cukraus (100 g paprasto ir 50 g rudojo) […]

Obuolių pyragas „Šarlotė“ su varške

Obuolių pyragas „Šarlotė“ su varške

Labai mėgstu tradicinį „Šarlotės“ pyragą, tačiau, paragavus jo su varškės įdaru, ypatingoms progoms nuo šiol kepsiu būtent šį.

Kalėdinis aguonų vyniotinis

Kalėdinis aguonų vyniotinis

Originaliame recepte, jis pavadintas “mažuoju šimtalapiu”. Aišku, iki tikrojo šimtalapio šiam “mažyliui” dar reikėtų pasistiebti, bet tiems, kas nenori apsikrauti papildomomis kalorijomis, šis vyniotinis puiki išeitis nelikti be deserto.

Aguonų pyragas

Aguonų pyragas

Šiandien dalinuosi nuostabaus, šventinio aguonų pyrago receptu, kurį radau pas Ievą. Pyragą esu kepusi jau daugiau nei 10 kartų, tačiau vis negaudavau progos nufotografuoti. Jis labai skanus, drėgnas, idealiai saldus. Ko gero, tinkamiausias Kalėdų stalui, nors neabejotinai gelbstintis bet kurią dieną, kai norisi pasilepinti ypatingu skanėstu. ? 23 cm skersmens pyragui: 200 g aguonų 4 […]

Pyragas „Angelo ašaros”

Pyragas „Angelo ašaros”

Už šį pyrago receptą noriu padekoti savo bendradarbei Nijolei 🙂 Šio pyrago receptą jau rašiau anksčiau, bet pakartosiu, nes tikrai vertas dėmėsio <3 O tas magiškas momentas, kai atsiranda maži lašiukai, kaip gintariukai išvis pasaka! Taigi pyragui reikės: 2 pakelių Selgos sausainių, 180 g sviesto 500 g varškės 3 vnt. kiaušinių 0,5 stiklinės cukraus (galima […]

Nekeptas sūrio tortas su ananasų gabaliukais)

Nekeptas sūrio tortas su ananasų gabaliukais)

Puikus, labai nedidelis nekeptas sūrio tortukas. Greit paruošiamas ir tikrai skanus. Reikia: 100 g. sausainių (naudojau “Selga”) 40 g. sviesto 300 g. tepamo sūrio su ananasais (ARLA Pineapple Cream Cheese) 3 v.š. cukraus (jei mėgstate saldžiai, dėkite daugiau) 1 a.š. vanilinio cukraus 200 ml. riebios grietinėlės (35-36 proc.) 15 g. želatinos vandens želatinai brinkyti Kaip gaminti: […]

Šokoladinis rikotos pyragas

Šokoladinis rikotos pyragas

Šis receptas man iš pradžių atrodė keistas. Įdaras iš rikotos ir šokolado – jokių kiaušinių, jokių miltų… Bet gi reikėjo pabandyti. Ir buvo verta. Viskas labai paprasta, labai aišku, labai greita ir labai šokoladiška. Pastabos: Graikinių riešutų naudojau gerokai mažiau, nes tik tiek turėjau, bet jie čia tikrai gerai sužaidžia. Privalumai: nereikalauja nei jokių ypatingų […]

Sluoksniuotas keksas

Sluoksniuotas keksas

Purus, bet drėgnas. Tai pagrindiniai mano reikalavimai keksui, nemėgstu sausų, stringančių gerklėje. Todėl apsistosiu ties šiuo ilgam. ? Reikia: 180 g kambario temperatūros sviesto 150 g cukraus pudros 4 kiaušiniai 200 g miltų 2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių 2 a.š. brendžio 100 g šokolado Eiga: sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Nuolat maišant po […]