Tortai ir pyragai

Raudonųjų serbentų tortas

500 g raudonųjų serbentų Tešlai: 150 g miltų, 100 g sviesto, 50 g cukraus pudros, 1 kiaušinio trynys, 1 šaukštas grietinės, žiupsnelis druskos, riebalų kepimo formai patepti. Kremui: 300 ml pieno, 3 kiaušinio tryniai, 1 šaukštas bulvių krakmolo, 150 g cukraus pudros, vanilinio cukraus Tešlai skirtus produktus suminkyti ir padėti ją į šaldytuvą 30 min. […]

Varškinės širdelės

Jums reikės : 20 g mielių, 1/2 kg miltų, druskos, 1/2 stiklinės pieno, 1/4 pakelio margarino, 2 kiaušinių, 300 g varškės, 7 šaukštų cukraus pudros, 2 trynių, pakelio vanilinio cukraus. Mieles ištirpdykite šiltame piene.Įberkite po šaukštelį miltų ir cukraus ir sumaišykite.Raugą padėkite šiltai.Margariną ištirpdykite ir leiskite ataušti.Iš pakilusio raugo, miltų (3 šaukštus atidėkite), kiaušinių, druskos, […]

GRILIAŽINIS TORTAS

5 baltymai 250 g cukraus 300 g stambiai sumaltų ir pakepintų riešutų (gali būti migdolai su apvalkalėliais arba kokoso drožlės) 2 šaukštai medaus 3 vafliai Kremas: 3 kiaušiniai 250 g cukraus 250 g sviesto 3 šaukštai kakavos Baltymus išplakti su cukrumi, kad būtų tiršta masė, sudėti riešutus, medų. Masę užtepti ant vaflių ir atskirai džiovinti […]

Citrininis tortas su medumi

Tešlai: 1 kiaušinis, 50 g medaus, truputis sodos ir miltų (maždaug 100 g). Kremui: 250 g sviesto, 250 g miltinio cukraus, 1/2 l pieno, 3 šaukštai miltų, didelės citrinos cedros ir sulčių. Visus produktus sumaišyti ir padaryti minkštą tešlą. Iškepti keturis lakštus. Kremui ištrinti šaukštu sviestą. Atskirai sumaišyti miltus su trupučiu pieno. Pastatyti ant mažos […]

Liukruotas pyragas

500 g miltų, 150 g cukraus, 100 g sviesto, 8 trynių, 100 ml pieno, 50 g mielių, druskos, razinų. Liukrui: 3 baltymų, 100 g cukraus pudros, citrinos. Mieles sumaišykite su šaukštu cukraus, drungnu pienu ir palikite pastovėti.Į pakilusį raugą dėkite miltus, su cukrumi sutrintus trynius ir žiupsnelį druskos, užmaišykite tešlą.Galiausiai supilkite ištirpdytą sviestą ir sudėkite […]

Varškės ir sūrio pyragas

Jums reikės: 400 g miltų, stiklinės kefyro, 0.5 šaukštelio sodos, šiek tiek druskytės, cukraus. Įdarui reikės: 500 g 9% riebumo varškės, 2 kiaušinių, 200 g fermentinio sūrio, 0.5 stiklinės kefyro, trupučio baziliko, druskytės. Kefyru užgesinkite sodą ir supilkite į miltus, suberkite druskytę, cukrų ir išmaišykite. Tešla turi būti minkšta ir lipti prie rankų. Į formą […]

Citrininis varškės tortas

500g varškės, 400g grietinėlės, 1 stiklinė cukraus, 2 citrinos, 1/2 stiklinės kokoso drožlių, 6 kiaušinių tryniai, 5 šaukšteliai želatinos. Puošimui: 200g grietinėlės, 3 šaukštai cukraus, 1/2 citrinos. Trynius ir 1/2 stiklinės cukraus išplakite iki purumo ir supilame į varškę, pertrintą per sietelį. Grietinėlę išplakame su likusiu cukrumi ir sudedame į varškę. Kokoso drožles, 1 citrinos […]

Tortas "Mozaika"

Tešlai : 4 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 1 stiklinė miltų, 1 arbatinis šaukštelis sodos. 400 g grietinėlės, 500 g braškių, jogurto (4 indeliai). 1 pakelis braškių želė, 5 šaukštai želatinos, 1 citrinos sultys, 4 šaukštai cukraus, 10 braškių. Iš tešlai skirtų produktų iškepame 2 biskvitinius lakštus. Jogurtą sudedame į dubenį, supilame 2 šaukštus ištirpintos želatinos, […]

Trapios tešlos pyragas su braškėmis

Jums reikės: Pagrindui: 400g miltų, 160g cukraus, 1/2 pakelio vanilinio cukraus, 250g sūdyto sviesto, 1 baltymo. Kremui: 4 trynių, 1 pakelio vanilinio cukraus, 100g cukraus, 300g grietinės, 10g krakmolo, 1 apelsino sulčių ir žievelės. Įdarui: 1,3kg braškių, 4 šaukštų apelsinų marmelado. Sumaišyti miltus, cukrų ir vanilinį cukrų, pridėti mažais gabaliukais sukapotą sviestą, greitai suminkyti tešlą. […]

Citrininis keksas

Jums reiks: 75 g sviesto, 175 g cukraus, 150 ml pieno, 2 didelių kiaušinių, 2 citrinų sulčių ir žievelių, 175 g miltų, 3.5 šaukštelio kepimo miltelių, 1 šaukšto cukraus pudros. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Suplakite sviestą su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Dubenyje suplakite pieną, kiaušinius ir vienos citrinos žievelę. Pamažu įplakite […]