Kepiniai

Bananiniai pyragaičiai – ideali skonių pasaka

Bananiniai pyragaičiai – ideali skonių pasaka

Pepasididžiuosiu pasakyti, kad gavosi i d e a l ū s pyragaičiai. ? Keistas dalykas – jie nesubliuško ištraukti iš viryklės, man čia didelis džiaugsmas. O kremas…pasaka. Šiems kauburėliams reikia (12 vidutinio dydžio keksiukų): 120 g ištirpinto sviesto 2 bananų 150 g cukraus 2 kiaušinių 50 ml kefyro 180 g miltų 1,5 a.š. kepimo miltelių […]

Paprastas barankų receptas

Paprastas barankų receptas

Šitos “barankos” (ar riestainiai) yra kažkas nerealaus. Jos minkštos, jos šviežios, jos naminės ir jos labai greitai išnyksta. Po šitų niekada nenorėsite pirktinių. Pastabos: Viskas labai paprasta, net nėra jokių pastebėjimų. Privalumai: lengvai pagaminamos, minkštos išlieka keletą dienų. Trūkumai: nėra. Kam patiktų: visiems. Įvertinimas: 10/10 Receptas (apie 20 barankų):  125 ml šilto vandens 3-4 g […]

Keksiukai su mėlynėmis – sunku atsivalgyti!

Keksiukai su mėlynėmis – sunku atsivalgyti!

Minkšti ir purūs, lyg aksominiai,  subtiliai kvepiantys cinamonu ir kupini mėlynių gerumo. Viskas viename pyragėlyje. Šių nuostabių uogų mylėtojams – labai lengvai paruošiami ir ypač skanūs keksiukai su mėlynėmis. Sunku atsivalgyti 🙂 Beveik taip pat skanu būtų su avietėmis. Tikras vasaros gėris… Mėlynių keksiukams reikės: 200 g miltų 80 g tirpinto sviesto * 100 g cukraus 1 kiaušinio (L dydžio) 2 a.š. kepimo miltelių 1/2 a.š. cinamono 80 g […]

Čederio, spanguolių ir riešutų duona

Čederio, spanguolių ir riešutų duona

Nepaprastai skani duonelė su čederio sūriu, spanguolėmis ir riešutais. Labai ją mėgstu. Mano manymu tai yra puikaus skonio pikantiškas pyragas. Taip vadinama sodos duona. Duonelė soti, gausiai praturtinta sūriu (čederiu ir ne tik), su spanguolių rūgštele, riešutų traškumu ir vos juntamu saldumu. Tokia duonelė ypač tinka pusryčiams, labai gardu ant riekelės užsitepti šiek tiek sviesto ar paskrudinus naudoti […]

Prancūziškas batonas (baguette)

Prancūziškas batonas (baguette)

Naminis prancūziško batono arba bagetės variantas. Namų sąlygomis tradicinėje orkaitėje to ilgojo batono iškepti nepavyks, tiesiog netilps. Ir čia jokia problema. Iš nurodyto tešlos kiekio kepu du mažesnius (≈ 35 cm ilgio)  batoniukus. Plutelė būna traški, vidus minkštas, porėtas. Pirktiniai, žinoma, gerai, bet namie kepta duona juk visada gardesnė 🙂 Taigi naminiam prancūziškam batonui reikės: 130 ml šilto vandens 130 ml šilto […]

Batonas pagal Julia Child

Batonas pagal Julia Child

Kažkaip atrodo, kad viskas, kas bus gaminama pagal Julia, pavyks. Be jokių abejonių. Kol kas 2 kartai parodė, kad galiu kliautis jos receptais. Tą ir darau. Batonas labai skanus, plutelė traški traški, o vidus minkštutėlis, gali riekelę suspausti iki kol susiliečia pirštai, o po to ji vėl gražiai išsipučia… ? 2 kepalams reikia: 2,5 stiklinės […]

Grietinėčiai

Grietinėčiai

Su tais “senoviniais” saldumynais yra taip, kad jie niekada neatsibosta ir yra, bene, vieninteliai, kuriuos karts nuo karto pakartoju. Jiems nereikia daug laiko, jie paprasti, jie primena vaikystę ir šiaip jie tiesiog patogūs. Pastabos: Viską dariau pagal receptą, nieko nekeisdama, tik vienas dalykas – naudojau 180 g varškės (pilnai užteko), o nuo kiaušinio, skirto įdarui, […]

Svogūnų tarta

Svogūnų tarta

Anksčiau visiškai ignoruodavau receptus, kurių pavadinime yra man nesuprantamų žodžių. Ne kartą taip esu aplenkusi ir įvairiausias tartas. Kol vieną dieną atsitiktinai perskaičiau, kad šis žodis reiškia, kad patiekalas tiesiog yra pagamintas iš trapios tešlos, su kokiu nors įdaru. Kaip ten sakoma?.. Bijoma to, kas yra nepažįstama, nauja, nežinoma… O kartais už tos nežinomybės slepiasi […]

Spanakopita – graikiškas špinatų pyragas

Spanakopita – graikiškas špinatų pyragas

Tikriausiai daugelis esame išbandę puikų sūrio ir špinatų derinį, tinkantį tiek cannelloni makaronams (tiesa, šiuo atveju naudojamas ricotta sūris), tiek lietiniams (puikus derinys ir su švelnia, ir su grūdėta varške) , tiek trapios tešlos pyragams įdaryti ir t.t. Plonytė ir traški filo tešla neužgožia įdaro ir šiam patiekalui itin tinka. Spanakopitą galima kepti kaip didelį […]

Indiškas kiaušinių karis pagal Dautartę ir Jūratę

Indiškas kiaušinių karis pagal Dautartę ir Jūratę

Šiandien pusryčiams labai norėjau išsikepti kiaušinienę. Bet vėliau pagalvojau: jei jau vyksta anksčiau gamintų patiekalų savaitė, tai kodėl gi nepasigaminus tokio kario? Jau seniai nusižiūrėjau šitą receptą, bet vis neateidavo jo eilė. Originalus receptas: Jums reikės:4 kietai virtų kiaušinių3 mažų svogūnų3 pomidorų6 česnako skiltelių½ cm imbiero šaknies gabalėlio ~1 cm ilgio cinamono lazdelės (galima pakeisti […]