Konservavimas

"Ukrainietiški barščiai"

1 kg kopūstų, 1 kg žalių burokelių, 1 kg pomidorų, 0,5 kg morkų, 0,5 kg svogūnų, 0,5 l aliejaus, 2 šaukštai druskos, 2 šaukštai cukraus, 1 arb. šaukštelis citrinos rūgšties. Kopūstus, svogūnus ir pomidorus supjaustyti, morkas ir burokėlius sutarkuoti, pilti aliejų, berti cukrų ir druską. Troškinti apie 40 min. nuo užvirimo, kol bus minkštos daržovės. […]

Dūmo aromato silkė

Reikės: Silkės file, Rukyto aliejaus, Druskos. Eiga: Silkes file uzsudyti druska taip, kad visiskai ja visiskai padengt kokiom 7 valandom. Poto isimti is druskos, nuplauti ir nusausinti. Dumo skonio aliejuikaitinti iki apytiksliai 80 laipsniu ir uzpilti juo silke. Palikti parai saldytuve. Pastabos: 300ml aliejaus turetu uztekt vienos silkes file. Aliejaus temperatura labai svarbu, jei bus […]

TRADICINĖ VYŠNIŲ UOGIENĖ

2kg vyšnių 2kg cukraus 1 citrinos tarkuota žievelė 2 citrinų sultis keli šaukšteliai spirito Vyšnias nuplauti ir išimti kauliukus. Į cukrų supilti citrinų sultis ir virti, nuolat surenkant putas, kol pradės tirštėti sirupas. Tada sudedame tarkuotą citrinos žievelę ir vyšnias. Verdame ant silpnos ugnies. Kai užverda nukeliame nuo ugnies ir truputi atvėsiname, paskui dar užverdame […]

Pomidorų tyrė

5 kg pomidorų (Pomidorai) 2 lauro lapai (Lauro lapas) 2 šaukštai saldžios maltos paprikos 1 svogūnas 3 šaukštai druskos 1 šaukštas karčiųjų pipirų Pomidorus supjaustyti ir virti pusę valandos nedideliame puode, įpilti 2 šaukštus vandens ir dar 20 min. virti. Įberti druskos, pipirų, paprikos ir susmulkintą svogūną. Virti 20 min. Pertrinti per sietelį ir supilti […]

Vyšnių uogienė su konjaku

4 kg vyšnių 5 kg cukraus 200 g konjako Vyšnias nuplauname, išimame kauliukus ir uogas suberiame į dubenį. Supilame cukrų, sumaišome ir paliekame stovėti per naktį. Ryte susidariusias sultis nupilame, užverdame ir supilame ant vyšnių. Po 2 val. vyšnias užverdame ir vėl paliekame 2 val. Tuomet verdame uogienę. Į išvirusią uogienę supilame konjaką ir sumaišome. […]

KONSERVUOTI AGURKAI IR PATISONAI

1l stiklainiui: 450g nedidelių agurkėlių 150g patisono 1 skiltelė česnako krieno lapas, krapų, petražolės šakelė 2 gvazdikėliai 3 žirneliai juodųjų pipirų Marinatui: 1l vandens 40g druskos 50g cukraus 1 šaukštas acto Agurkėlius nuplauti ir apdžiovinti. Patisoną nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti maždaug tokio pat dydžio gabaliukais kaip agurkėliai. Į stiklainį pirmiausia sudėti žalumynus ir prieskonius, […]

Rojaus obuoliukų uogienė

1 kg rojaus obuoliukų 1,2 kg cukraus 2-3 stiklinės vandens 1 g citrinų rūgšties Uogienei imame sveikus vienodo dydžio obuoliukus. Išpjauname taurelės liekanas, peiliu apskutame ir sutrumpiname kotelį, tačiau jo visai nenupjauname. Kotelis turėtų būti apie 1,5 cm ilgio. Obuoliukus nuplauname, subadome mediniu pagaliuku ir 5 min. palaikome citrinų rūgštimi parūgštintame vandenyje. Po to obuoliukus […]

Bruknės su obuoliais

1 kg bruknių 8-9 vidutinio dydžio obuoliai 800 g cukraus Saldžius obuolius nuplauti, nulupti, pašalinti sėklas su sėklalizdžiais ir supjaustyti skiltelėmis. Iš cukraus ir stiklinės vandens išvirti sirupą. Į pusę kiekio karšto sirupo sudėti obuolius ir 8-10 min. palaikyti. Į likusį sirupą suberti bruknes ir virti 10-15 min. Po to bruknes sumaišyti su obuoliais ir […]

Obuolių salotos su krapais

500g paruoštų obuolių, 300g svogūnų, 150g aliejaus, 50-100g krapų lapelių, 20g cukraus. Svogūnų griežinėlius pakaitinti aliejuje, sudėti cukrų bei obuolių skilteles ir dar pakepinti 2-3 min. Sudėti smulkiai supjaustytus krapus ir dar 1-2 min. pakaitinti. Salotas sudėti į paruoštus stiklainius ir tuoj pat hermetiškai uždaryti. Obuolių salotas taip pat galima paruošti ir su porais, pastarnokais, […]

Moliūgų uogienė su gervuogių sultimis

1 kg moliūgų (Moliūgai, vasariniai), (Geltonasis moliūgas) 1 kg cukraus 1 stiklinė gervuogių sulčių 1 citrinos sultys Moliūgą nuplauname, nulupame, išimame sėklas, supjaustome mažais kubeliais. Kubelius užpilame cukrumi, įpilame 1/3 stiklinės vandens ir verdame, kol nugaruoja susidariusios sultys, kubeliai tampa „gintariniai”. Tada supilame gervuogių sultis ir vėl verdame, kol uogienė pasidaro tiršta. Supilame į stiklainius […]